Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Kjell Begby © Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Fortsatt 52-liter'n!


Et 52 liters Selskapsakvarium som er eid av Trine1

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Ja, det har blitt noen endringer i akvariet siden det først ble satt opp i februar 2007, men det er fortsatt bare et selskapsakvarium, og noen av fiskene fra den gang er fremdeles med. Vi har dessuten flyttet tilbake til Norge hvor vannkvaliteten er en del annerledes enn kalk-vannet i London! Fiskene som ble med på flyttelasset greide seg svært bra, et par rømlingsforsøk ble avverget og alle overlevde flere uker i en trang bøtte.

Dagens oppsett har ikke noe plastikk til datterens store sorg, kun et par flotte trerøtter og planter på rund, småkornet engelsk elvegrus. Plantene vokser og trives, mye mindre alger nå, men det har vel mest å gjøre med at karet ikke overfores i like stor grad som før. Kombinasjonen av fisker i karet dekker dessuten alle sjikt, og det er jo ikke akkurat noen ulempe; Sverddragerne tar overflaten, tetra midten og corydoras bunnen, ancistrus tar alle flatene og amanorekene tar seg av generell rengjøring.

Fiskesammensetningen er likevel langt fra bra nok. Den ene corydoras sodalis'en fikk våren -08 alvorlige nevrologiske symptomer og døde, og erstatteren jeg skaffet mistrivdes forferdelig og døde den også. I mangel på tilgang på C. Sodalis har jeg nå skaffet en annen sort cory, ble kjøpt som C. Sterbai, men viste seg å være C. Trilineatus når jeg begynte å sjekke litt nøyere etter. Men den trives godt, og når jeg får skaffet meg større kar etterhvert blir det garantert flere av den sorten.
Hadde i utgangspunktet bare neontetra (tror jeg...) men har fått en innblanding av kardinaltetra etter supplering i dyrebutikken!
De tre sverddragerne jeg nå har er alle tre avkom etter de jeg opprinnelig kjøpte i 2007, avkom de produserer går rett i gapet på foreldre og tetraene etterhvert som de kommer ut...
Siste supplement er en ancistrus til. Det har vært aldeles håpløst å finne en Ancistrus som har vært stor nok for kjønnsbestemmelse, så til slutt ble det kjøpt inn et ancistrus-barn som forhåpentligvis viser seg å være en mann...

Som dere skjønner er det planer om utvidelse av antall liter her i huset, men flytting og full stilling + pendling var overgang stor nok det første året for en som har vært hjemmefrue i 3 år... Men, det SKAL bli!

April 2009: Begge coryene døde etter vannproblemer, så de tar jeg ikke sjansen på å ha på en stund... En Betta Splendens er innkjøpt, med vakker blå "kjole" som gjør at den er døpt til Belle til trass for kjønnet... Jeg har ikke vært særlig keen på å ha kampfisk men er nå blitt veldig forelsket!!
I tillegg er det innkjøpt tre falsk rødmunntetra og omsider: nå har jeg fått en mann med bart!! Ancistrusen Rapp er kommet i hus, atskillig mindre enn damen som bor der allerede, så det er ingen tvil om hvem som bestemmer!
I tillegg har det kommet et nytt lite akvarium i hus!
Rapportér akvarium Registrert: 14.09.2008 Sist endret: 03.04.2009
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Småkornet, rund engelsk elvegrus.
Lys: Et lysrør på heldekkende glassplate.
Filtrering: Innvendig liten Eheim-pumpe.
Bakgrunn: Plantemønster papp/folie bak glasset.
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]