WROMAK stuekar 60 liter

Bilde av akvarium

  • Et 60 liters Artsakvarium som er eid av Ren@e
  • Dette akvariet er med på 5 favorittlister!
User image63 liter, satt opp 27.sept 08 så det er enda i innkjøringsfasen.
Planlegger Black Molly og Guppy etterhvert.

08.10.08:
Klarte ikke vente mer. Har satt inn Molly-paret mitt. De ser ut til å trives bare bra. Må gjøre noe med gh-verdien som er noe lav.
Dama er like forbanna feit, ingenting skjer. Men Mollybarn skal jeg ha om jeg så må stjæle dem fra naboen! (les. smører meg med tålmodighet og satser på at jeg har tatt feil av unnfangelsestidspunktet som like så vel kunne skjedd før jeg fikk dem i hus. Venter og venter)

11.10.08:
20% vannskifte, GH 16. Tjukkedama like tjukk!! Plages også med å få tatt bilde av krapylene. Har dårlig kamera. Døper begge snikende ullteppe for de blir seende ut slik på bilder! :)

12.10.08
Har anskaffa tre gyppymenn. En blå, en rød, og en gulhvit. Den røde furter noe, og er ikke helt i farta enda. Får se hva som skjer. Den ble hakka noe på i går.

15.10.08:
Den røde guppymannen har tatt kvelden.

17.10.08:
Har fått tåke i tanken, hvite alger?
Har spurt her på forumet, men fikk bare infusorier til svar, hva nå enn det er..????? Tok meg en tur på dyrebutikken, mørklegge og stopp mating i tre dager så blir det bra. Får nå se da. Kommer tilbake med mer.
Fremdeles ingen Mollyunger i lilletanken. Skjønner ikkeno. Hun er stressa som f.. og raser att og fram i tanken. Har en lys "tupp" i baken. Etter det jeg har hørt er det tegn på at noe skjer, men INGENTING skjer. Kanskje hun bare er feit? :)

23.10.08:
Har nå mørklagt og hatt matstopp fra lørdag til onsdag. Enda tåke i tanken, i tillegg lukter det drit.
Infuhelvetessorier.

25.10.08:
Har i dag flytta tanken fra der den stod til kjøkkenbenken. Hadde svai i bordplata der det stod, dermed hvilte karet bare på kortsidene. Ikke bra. Nå står det stødig på kjøkkenbenken. Håper vannet klarner opp, tok ike vare på så mye av det gamle vannet for det var infisert med infusorier og stinka drit. Har også bytta fra grus til hvit sand.
Eneste dumme er at nå får jeg ikke på armaturet fordi karet er for høyt i forhold til overskapet. Morsomt. Ett eller anna skal jeg da plages med uansett. Men, nå sprekker ikke karet vaffal. Får mekke meg et understell hvis det ikke er å få kjøpt billig noe sted dah.

27.10.10:
Har i dag investert i svart bord til 60-literen. Så da blir det å flytte tanken igjen. Stakkars dyr som jeg herjer med dem. Jeg skal male stua, så må vente med å flytte tanken til nybordet til jeg er ferdig med det, eller så må jeg flytte tanken ENDA engang. Det blir for mye stress for dem. Nå mens armaturet ikke er i bruk har jeg teipa alufolie på innsida, blir litt reflektoreffekt. Tenker jeg venter litt med alt, ryggen har gjort seg vrang i dag. Men så blir det fart i sakene :)

02.11.08:
I dag har tanken kommet dit den skal!! Rigga opp bordet og fikk flytta tanken over på det. Og det ble sååå fint! Jeg er overlykkelig. Veggen bak er ferdig malt og, så jeg trenger ikke flytte det flere ganger. Nå kan jeg male rundt :) Ren@e er happy! :)

20.11.08
Var i S.Sjøen og handla tre nye frodige planter. Det ble helt nydelig. Skal få lagt ut bilder.

23.11.08
Har nå flytta Britt og Bob over i stuekaret. De ser ut til å stortrives. Da er det værre med de to guppymennene jeg har igjen. Nå etter Britt og Bob flytta inn har guppymennene furta som f... Holder seg bare i hjørnet over pumpa og rikker seg ikke. De virker ikke redde eller syke, de er bare rare. Vannverdiene er fine. Skjønner ikkeno. Mer kommer.

24.11.08
Andre guppymannen har tatt kvelden.

25.11.08
Høyrearmen operert. Må ikke få store kriser nå, da kan jeg ikke gjøre noe med dem.

30.11.08
Da har den tredje guppymannen tatt kvelden. Den hadde steinsprukket i løpet av natta. Skjønner ikke bæra. Hadde vannbytte i går, så noe har skjedd under eller etter byttet..
Molly- og Platyparet er aktive og trives.

Vannverdier nå:
PH: 7,5
GH/DH: 12
Nitritt: 0

Hva skjer? *klør meg i treskallen*

30.12.08
Fant en liten Mollyyngel i tanken i dag. Stor glede for fersk akvarist :) :)
Mollymamma er enda svær så antar det kommer fler. Har rigga til rugekasse til bebisen så den skal unngå oppspising av sine artsfrender.
Oppdatering kommer :)

22.03.09
Siden sist har det kommet fire yngel til som jeg fikk berget. To av dem forsvant over natta, og jeg fant dem igjen fastkila og dau i pumpa. Tilsammen har jeg altså berget tre små yngel og de har flytta inn i stortanken sammen med mor og far nå.
Jeg har nå fem Black Molly gående i 60-literen. Mine to blå korallplaty døde med få dagers mellomrom etter å ha virket syke. Fant aldri ut hva som feilte dem. Ikke noe i veien med vannverdiene. Jeg føler et sterkt behov for å oppgradere tanken til en 180-liter, har lyst på Juwel Rio. Tanken begynner å bli noe overgrodd nå og jeg vil ha større plass. LITERSYKEN HAR ANGREPET!!!!!

16.04.09
Driver nå og bløtlegger ei lang vrihasselgrein som skal i tanken. Planlegger stor omkallfatring i tanken, og ser for meg at mollyene skal få større plass å svømme på med ei sånn grein, istedet for den falske klompen som er der nå. Planter skal sentreres og det skal gjøres pent. Alt er bedre enn det er nå. Bakgrunnen må også gjøres noe med. Innvendig bakgrunn kanskje? Tja... !

12.05.09
Ønsker meg et kar på 240 liter og Tropheus så inni granskauen!!!

26.05.09
Nytt oppsett. Har nå fått satt inn vrihassel-rota jeg hr hatt liggende i bløt ei stund. Ble fint, men mangler noen planter i bakgrunnen nå. Det blir, det blir :) I morra operasjon i den andre armen. Trenger ingen store ulykker nå...

29.05.09
Fant en bitteliten baby i tanken i morges :) Ble borte igjen, håper den ikke er oppspist. Skal prøve å berge den når (eller hvis) den kommer til syne igjen.
Har nå funnet to til, bestanden min vokser. 7 tilsammen nå hvis alle tre vokser opp :) Har også kjøpt to frodige planter i dag, og fødeboks. Vet ikke hvor lurt det var, men berger vaffal ynglene fra å bli spist opp. Begge damene er tjukke og har hvit tupp i rompa, men vet ikke hvem av dem som har ynglet nå. Tenker jeg har dem i boksen et par døgn før jeg slipper dem ut igjen.

26.06.09
Har to tjukke damer. Den ene fødte tilfeldig mens jeg satt på kne foran tanken og så på, men den småtten ble øyeblikkelig mat til far. Slasken!! Putta begge kjerringene i fødetank, men ingenting skjedde. Ble sluppet ut igjen etter to dager.

29.06.09
Fant to mini Mollyer i tanken som far ikke har spist opp. Slasken!!!!!
Nå har jeg ni :)

18.09.09
Nytt lysrør. 10 000 kelvin. Ble så flott atte.
Skal ha stor-rensk i helga. Det blir bra. Koke sanda, tilføre mer, bli kvitt snegler. Forhåpentligvis. Må være optimist til det motsatte er bevisst.

27.11.09
Fant tre nye Mollybarn i tanken i dag :) Stor glede for eieren. Rettelse: Jeg har 5 små!! Glede glede :) Men har merket at to av mine eldste Mollyer er grå, har mista fargen stakkar. Er det tegn på sykdom eller aldring...?

24.12.09
Har hatt en megaopprensking i tanken i dag, hadde en milliard pestsnegler, og algevekst ut av en annen verden. Nå er sanda hvit og fin igjen, fiskene er happy og det er julaften :)

25.12.09
I løpet av natta har det kommet 4-5 småbarn til :) Stoor glede :)

06.04.10
Nå går det tregt med oppdateringen gitt. Men siden sist har det kommet maaange småbarn. De strøk uheldigvis med da jeg var på en tre ukers ferie og strømmen fant det for godt og forsvant mens jeg var borte.
Men har enda noen tøffinger igjen. Steller godt med dem, kanskje bestanden vokser igjen. Innavl...? Sikkert.
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Hvit sand
Lys: 10 000 kelvin
Filtrering: Fluval 2plus
Bakgrunn: Folie
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 11   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 28.09.2008 Sist endret: 25.08.2012
Mine andre akvarier
  Kommentarer
ClownFish/NeonTetra
ClownFish/NeonTetra 0 Wow!
Du har jo et ganske bra akvarium du også!

Dette skal på min favorittliste! :D
ClownFish/NeonTetra
ClownFish/NeonTetra 0 Wow!
Du har jo et ganske bra akvarium du også!

Dette skal på min favorittliste! :D
Ren@e
Ren@e 0 Takk
skal du ha. Vurderer å bytte til hvit sand, tror det blir enda bedre :) Må allikevel gjøre noed med birdsituasjonen, skal flytte hele tanken, og da kan jeg like godt pusse opp samtidig :)
amyb
amyb Ble stilig med hvit sand og når du får malt ferdig. Ser veldig bra ut mot den lyse veggen.
Ren@e
Ren@e 0 Tusen takk
Joda, må si meg fornøyd med både tanken og malinga :)

Hyggelig :)
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap