Christian´s Rio 180

Bilde av akvarium

User imageDette er mitt første akvarium så jeg bare prøver meg litt fram med ett selskapsakvarium først.
Men her kommer det bare mer og mer fisk.

Er den noen som har noen tips så tas det imot med åpne armer:D
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Hvit kulesand.
Lys: 2xT8 Heldekkende armatur.
Filtrering: 1 Eheim utvendig pumpe+invendig pumpe
Bakgrunn: Folie
Vannverdier: pH: 6.8   GH: 7   KH: 6
Temperatur: 26°C
Registrert: 23.10.2008 Sist endret: 06.11.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Mathias Kippenbroeck
Mathias Kippenbroeck oi! Dette var fint! Jeg likte spesielt den sanden,/grusen! Hvor fikk du tak i den og hva kostet den? Ofte er slik grus kalkholdig, men vet du noe om dette?

Forresten kan jeg anbefale deg en hule av noe lsag (bygg gjerne opp av stein) med en åpning for både praktbotia og golden nugget. De vil gjerne ha et gjemmested per individ, men mine holdt sammen og alle sammen gjemte seg i en hule. Av planter kan jeg anbefale deg Javabregner, noe lavt foran og da gjerne javabrene bak. Veldig fint kar med 3 typer av mine personlige favoritt fisker!
Christian Dahl-Jørgensen
Christian Dahl-Jørgensen 0 Tusen takk.
Takker. har gjort om noe i karret nå. har lagt i noen steiner med huler og lagd en av litt skiferstein. og den sanden kjøpte jeg på dyrebutikken i drammen. det er små helt runde steiner. jeg syns også de ble kult med helt hvit sand. men jeg trenger litt mer så jeg kan bygge opp litt noen steder. og jeg vet ikke helt om jeg vil ha så mye store planter. nå har jeg kjøpt en liten "cuba" plante for p se om det funker i den sanden.

og av fisker er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal ha:P er så mye fint å velge mellom. he he
Mathias Kippenbroeck
Mathias Kippenbroeck mhm.. Har du muli8ghet for å skaffe meg litt og sende meg? :O Må prate med pappa om det er mulig, men den er jo eksepsjonell til å ha i rekekaret! Rekene mine er knall røde og da vil jo fargene komme ekstra godt frem! Skulle gjerne hatt ca 10 liter :) det går jo så vidt jeg i smartpost esker avhengig av vekt.
Mathias Kippenbroeck
Mathias Kippenbroeck takk! :) Om du kunne muligens orket å kjøpt mere slik hvit sand og sendt meg minst 10 kilo? Hva kostet sanden? Du skjønner den sanden var så jækla fin at jeg vil ha slik til de røde rekene mine! :) De vil jo få ganske klare farger da, men jeg lurer på: Er sanden kalkholdig? jeg vile prøvd å måle PH for å ha forsikret meg om at den ikke er det ;)

Det vil jo maksimum koste 160 kroner avhengig av hvilken pakjke du pakker inn i.

Vekt
Det du får plass til - inntil 35 kg.

for smartpost esker. Gå på Posten.no
Christian Dahl-Jørgensen
Christian Dahl-Jørgensen Bare å ringe Dyrebutikken i drammen, de sender sikkert til deg.
ja det er kult når man får skikkelig kontraster til sanden.

de hulene du har i akvariet ditt? hvor har du kjøpt de? kunne tenkt meg å fått noen sånne med sand og steiner over.
Mathias Kippenbroeck
Mathias Kippenbroeck Tenker du på skiferhulene som står midt i karet? De får du kjøpt her på Akvaforum av diverse brukere som lager de. Som her:

http://akvaforum.no/rubrikk.cfm?id=10340
http://akvaforum.no/rubrikk.cfm?id=29874
http://akvaforum.no/rubrikk.cfm?id=19057

Eller tenker du på den halvbuen/skålen? Det er en kokosnøtthule. Slike kan du lett lage ved å enten kjøpe fra dyrebutikker (himla dyrt) eller kjøpe et par støre kokosnøtter i f.eks. diverse matvarebutikker, Coop obs hypermarked eller lignende. De koster da ca. 10 kroner per nøtt og da er det bare å løpe hjem, stikke hull i nøtta med noe spist elelr borre for å få ut melken og koke den.

Da kan du dermed dele den opp med øks (som jeg gjorde) go skjære ut kjøttet, skrape vekk "håret" på nøtta med kniv og evt pusse den (det gjorde ikke jeg.). Så skal du koke den igjen så er det opp til deg hvordan du lager åpningen. Jeg tok kniv og banket den i nøtta men det ble ikke så fint. Mange borer hull tett sammen til de har en grei åpning.

Det tok meg til sammen to timer for å lage 3 huler.

Husker du hva den dyrebutikken het? Hvis du har navn eller evt forbokstav eller hvor den ligger så finner jeg den på Gulesider.no :-)
Mathias Kippenbroeck
Mathias Kippenbroeck Nå har akvariet blitt vanvittig fint! Lykke til videre ;)