Home
Du er her: Forside > Akvarium > Jebo 216L >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Kjetil L © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Jebo 216L


Et 216 liters Selskapsakvarium som er eid av Ingebjørg Tveit

Dette akvariet er med på 1 favorittliste!


Beskrivelse
18.02.09: Fikk vi ei søt lita(7cm) ancistus i hus. Svært sjenert for øyeblikket, men det kommer seg sikkert etter kvart.

28.02.09: Mista ein av mine kjære algeetarar i dag(den eine som aldri har slost). Han følgte etter ein matbit inn i ei for trang hole. Dette er første og siste gang eg mater fiskene og går ut. Trist å finne ein av sine egne "barn" dø :(

07.03.09: Finnråte kur pågang. Trur vi har finnenappara blandt fiskane, er ikkje lett å veta kven når dei fleste e nattaktiv. Ancistrus jenta vår er ikkje like redd lenger då, det er i vertfall positivt.
*Finnråtekuren tok kverken på dei minste rekene, veldig trist å sjå at bare to av fem overlevde.

16.04.09: I dyrebutikken har dei nydelige fisker og som alltid så er det noko som frister meir enn andre. Det var første gang eg hadde sett kampfiskjenter i levende live og eg var frelst!! Heile 2 stykker måtte med meg heim, begge to med nydelige lilla farger.

27.04.09: Når eg kom heim igjen etter ei veke i Syria var to av mine søte metallpansermaller døde, så nå er dei bare 5 stykker att. Hadde det ikkje vore for at samboaren min var heime og passa på og bytta mykje vatn i denna perioden så hadde nok fleire fisk dødd. Takk og lov for gode mannfolk!

19.05.09: Mistet to siamesiske algetere i dag, den eine døde i løpet av natta, den andre hadde fått bukvannsot som hadde nådd nivå 4 så den måtte avlivast. Det var nok bukvannsot den andre hadde dødd av og, men den hadde ikkje komme like langt som den andre. Så nå er det bare ein igjen, den har nok fått det den og, men eg håpar at den ikkje har komme så langt slik at den kan bli redda av medisin. Det er ikkje kjekt å miste barna sine :(

24.05.09: Den siste siamesiske algeeteren led samme sjebne som sinne andre venner, får bare håpe at medisineranga hjelp for alle dei andre i akvariet(som forebyggande for ingen av dei var sjuke). I tillegg nærme flyttedatoen seg fort, dette er ei travel tid, eksamen, sjukdom og pakking...

30.06.09: Sommaren er kommen og etter flytting til ein midlertidig heim så har fiskane og fått ein midlertidig heim. Dei bur no i ein 30L og får dessverre mykje tempratursvingningar, noko som gjera at den eine fisken gjekk under. Resten stortrives, har til og med funne ut at den eine kampfisk dama mi var ein hanne, så den har fått ei bolle for seg sjølv for resten av sommaren. (den var så agresiv mot den ekte hoa at vi måtte flytte han ut)

04.08.09: No er sommaren snart over, og fiskane skal snart tilbake til dette akvariet. Foreløbig står det berre halvfult med vatn og ei pumpe som går, finner nemmlig ikkje den eiene foten til akvariebordet. Skal leite meir i dag, burde jo får det opp å gå skikkelig før fiskane kjem oppi. Men når fiskane skal oppi kommer det to pumper som har vore i bruk heile sommaren oppi i begynnelsen og, slik at det ikkje blir dødsfall. Sommaren i år har vore altfor varm, mine stakar reker tålte ikkje tropesommaren dei fikk sånn heilt plutselig. Veldig trist at når vi mennesker har det så deilig så lider rekene og dør. No får eg fortsette å leite, vil ha det oppe å gå i dag!!!

13.08.09: Felix gitt vekk, han var ein nydelig kampfisk men han ville berre bråke med lilja(dame kampfisken). Akvariet er satt opp litt annerledes no enn det var, skal oppdattere når eg klarer å ta nokon gode bilder av det. Trur eg vil vente til det er kommen fleire fiskar i og(er litt tomt for tida).

27.08.09: Endelig fikk eg tak i ein albino ancitrus, den er nydelig. Sammen med den store hoa vi har fra før av ete dei algene vi har i akvariet vårt.

10.09.09: Corydoras lagt egg, har ikkje mulighet for å flytte egga denne gangen, så får berre håpe på det beste og la naturen gå sin gang.
Mista alle egga :(

17.09.09: Har alltid hatt lyst på boesemani regnbuefisk, så når eg såg to ensomme og aleine i butikken var ikkje valget vanskelig. Det som derimot har blitt vanskelig er å finne fleire boesemanier, så dersom det er nokon som har det er det berre å komme med ein mail.
Når fiskane kom oppi blei kampfiskdama vår kjempesjalu, følgte etter dei begge men spesielt hannen. Og kvar gong regnbuefiskane snudde seg for å hilse på ho, svømte ho vekk i full fort. Sidan ho heile tia enten skulle bite regnbuefisken i halen eller rømme bestemte vi oss for å flytte ho til det lille akvariumet.

19.11.09: I dag kom det fleire corydoras inn i hus, gjengen blei økt til 7, nå mangler det berre minst 7 av ein annan corydoras som eg har drømt om i alle år. Sidan eg fikk inn corydoras i hus så har eg drømt om å ha mange forskjellige artar av dei.

13.12.09: I dag fikk eg kjøpt seks til av boesemani regnbuefisk. Ein hanne og fem huer, dei er alle kjempe søte.

12.03.10: Til nå har det vore lite endringar, fått ein til liten ansictrus og ein hann som ikkje har lange tida igjen før han er kjønnsmoden. Fikk kjøpt tre små albino metallpansermaller på auksjon, og under eit vanleg vannbytte mista eg ein vanleg metallpansermalle. Vi har svamp som beskytte mot innsug til filteret og når eg skylte den så forsvann eine inni, var veldig trist og uventa sidan dei aldri har fore inne før.

25.04.10: Fikk 540L i hus og to perlegurami, to nøkkelhullciklide og ein gibbi. Så er det berre å fordele når akveriet er klart.

27.04.10: For å fange fiskane så måtte eg ta ut alt av plantar, det einaste eg lot ligge igjen var hula som var full av små ancistrusar. Så når alle fiskane eg skulle fange var over i 540L blei det litt nyinnreda i dette karet. Glede meg til babyane kjem ut av hula.

07.03.15: her har det skjedd mykje på fem år. Etter at eg fikk nytt akvariet i hus viste det seg at regnbuefiskane hadde lagt egg i at akvariet og litt etter litt dukka yngelen opp.  Når dei blei store nok flytta eg dei også over i 540 literen og dette karet blei dedikert til asiatiske fiskar.  I dag er det 5 Pakistan botia, ein kampfis, 3 siamesiske algeetarar og nokon nyinnflytta guppy. 
Rapportér akvarium Registrert: 12.02.2009 Sist endret: 17.02.2018
Mer informasjon om akvariet
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Finkorna grus
Lys: 85W
Filtrering: Utvendig eheim
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: 6.8   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]