110l Selskaps Community

Bilde av akvarium

User imageHistorien om 110litern i oppstartsfasen: 
Kjøpte mitt første 110l akvarie på impuls den 23.01. Har gått oppover siden da, og jeg vet at litersyken smitter meg så snart jeg får penger. Brukte god til å dekorere, noe jeg synes er en spennende prosess. Planleggingen i forkant brukte jeg også en god del tid på. Satte opp en liste med fisk som har GH, PH og *C verdier i samme skala, samt at de er lette å holde og passer 110l. Så var det bare å velge å vrake! Oppstarten var hard og tøff, siden våre første fisker tidlig ble introdusert(nybegynnerfeil) og soppen herja I flere uker på mollyjentene. 2 typer medisiner og 3 runder hjalp ikke og vi måtte si farvel.

Siden jeg kjøpte de første fiskene allerede så tidlig som 03.02, har jeg nå tilsammen 35(varierer) stykker som svømmer sammen i harmoni. Ballongmollyen Romeo er selvfølgelig kjekkasen i flokken og pøver seg gjerne på platydamene og er alltid først i matfatet. Det at ballongmollyer er en (mutert) fisk med store vansker for å klare seg i hverdagen, har jeg liten tro på.. har aldri sett en fisk med mer personlighet og energi! (støtter selvfølgelig ikke det som gjøres mot disse, forferdelig…)

Siden vi måtte avlive mollyjentene til Romeo, som hadde sopp(ble ikke friske), ble han kongen i vannet I 1 hel uke. Han plaget dem konstant uansett.. uff.

* For å tilføre litt farge, kjøpte jeg 10 kardinaltetraer og 4 Ancistrus mot algene. Tetraene stimte ikke så godt som jeg trodde. Flere hadde gjort seg.

* Sansen for reker gjorde at en kirsebærreke ved navn Hjalmar ble introdusert. Han forsvant etter 1-2 dager, men dukket opp igjen 10 dager senere - betydelig større! Stas altså. om han virkelig er en gutt, gjenstår å se. Han døde i pumpa desverre...

* Sneglene overtok, så for å løse problemet, ble neste kjøp 6 Dvergbotiaer. Disse renset glasset og alt som fantes av snegler. Fantastisk.

* To dager senere flyttet 1 kampfisk og 6 Wagtailplatyer(3 hanner og 3 hunner) inn. De andre tok dem godt imot, spesielt Romeo. Han fulgte dem overalt og tror han er en av dem.
Kampfisken har fått navnet Tommy, og elsker brokkoli! Klarte så vidt å svelge unna før han tok enda et jafs. Grådig gutt.

Akvarie har nå vært i drift i over 4 mnd og vi har bare hatt 2 døde fisk(egen avgjørelse), samt 10 døde kardinaler & 2 baktunge kobbertetraer Nå er det totalt 26(endres) stykker, og flere skal det bli. Det finnes ikke noe mer beroligende enn å sitte foran akvarie å observere fiskenes atferd: le av Romeo’s 360’s, hans polering av stoltheten, lekingen med platydamene, nappingen på maten i foringstiden og svømmingen hans opp og ned på venstre side av karet(må være veldig morro, siden platyene også gjør det)
Med tanke på en hard start, synes jeg det har gått kjempefint etter sykdomsperioden. Ingen ser ut til å ha blitt smittet eller blitt syke, noe jeg er så glad for. 29.03 oppdager jeg/vi at den ene platydamen ser ut til å være noe mer enn bare mett. Kan det være yngel? Blir spennende å se framover. Det var yngel, som nå mates opp i yngelboksen!!

Tenker så det knaker når det gjelder oppdrett av yngel. Eget yngelkar hadde vært drømmen for å sikre at de overlever. Kampfisken Tommy nøler vel neppe over et gratis måltid. Selvom akvarie er rikt på planter og gjemmesteder, vil jeg ikke ta unødvendige sjanser, iogmed at det også er 6 platyer som gjerne forsyner seg . Ingen har heldigvis tatt et jafs av min lille reke enda, han bruker sivet som cover. Iogmed at jeg ikke aner om han er en gutt eller jente, så venter jeg med å introdusere en reke til. Litt vanskelig å se han, litt sky fortsatt(forståelig)
Jeg var så redd for at Romeo skulle stresse de nye, men han er merkverdig rolig og behagelig mot de andre. Stressende å se fisk som jager hverandre..


Har en egen akvarietråd, følg gjerne med :)
[URL=http://akvaforum.no/forum.cfm?forum_id=1053&;thread_id=43976][/URL]

Angrer ikke et sekund på at jeg begynte med akvariehobbyen, er jo så spennende :)

Det skjer selvfølgelig endringer i denne infoen da nye fisk blir introdusert, mens andre dør/avlives.

25.11.10. Utseende endret enda en gang, ikke helt fornøyd enda, men det kommer seg :)

****
MINE KJÆRE SMÅ
3 Ancistrus sp oppdrett
1 Ballongmolly
1 Kobbertetra
1 Perlegurami
5 Dvergbotia
6 Corydoras Metae
15 Sebrafisk 
1 Viftereke
1 Amanoreke
10 Kirsebærreker 



****
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Biltemasand, rådasand ++
Lys: Heldekkende: Aqua-Glo og Sun-Glo lysrør
Filtrering: Juwel innvendig og AM Top utvendig
Bakgrunn: mørk isoporplate
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 10   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 25.03.2009 Sist endret: 30.11.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Martina
Martina For et flott kar du har ! Og veldig gode bilder har du fått tatt også:-) Bruker du lyskaster når du tar bilder?
Ette
Ette åå tusen takk:) hehe nope, bruker veldig lite blitz egentlig, selvom det blir mer støy ved høy ISO, er dette det lureste, samt lav lukker(rundt 80) og blender(2.5) :)