Home
Du er her: Forside > Akvarium > Innebygget. >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Johnny Jensen
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook

Innebygget.


Et 90 liters Selskapsakvarium som er eid av Gomp

Dette akvariet er med på 2 favorittlister!


Beskrivelse
-----


-- 30 April 2014 --
Har nå flyttet til nytt hus. Flyttet det med, nesten helt uten vann i. Men det lakk når jeg fylte det igjen.

Jeg har kjøpt nytt akvariet på 152 liter ...

Så dette akvariet blir nok pensjonert for godt ..

--


-----
Dette er hoved akvariet. Har bare jegersnegler her, men slepper også nedi litt ymse andre snegler nå og da, så jegerne har noe å spise.

[ ..NB: Fikk ca 40 eplesnegler veldig billig. Men det ble alt for mange for fôr-akvariet, så jeg har ca 30 av de i dette karet "midlertidig". (De blir ikke spist.) .. ]
-----

-- 24 Januar 2013 --
Sliter veldig med alger i dette karet.. Forsøkt med reke, men den døde.
Har nå to sebra snegler der. De blir ikke rørt av jegersneglene. (De forsøkte seg første dagen, men gav fort opp det prosjektet.)

Lyst på reker, men skjønner ikke hva jeg gjorde galt så den døde. :(

Og de tar 70 kr for en sebra snegle her jeg bor.
--


-- 26 mai 2011 --
Kjøpte 5 stk Marisa cornuarietis .. Men de var mye større enn jeg hadde fått for meg. Så ble litt for trangt å putte alle 5 i 45 literen. Så 2 stk går her i 90 literen. De er alt for sterke til at jegersneglene klarer å spise/nå dem. Så de får gå i fred for dem.. Jegerne var nysgjerrige, men gav fort opp. ;p

Men lukker de seg inne eller blir plaget på noen måte så flytter jeg de over til 35 literen. Men synes den er litt for liten egentlig.

Ønsker meg større kar og må slutte å kjøpe flere snegler nå. ;p Men de er så utrolig fine å se på! :)
--


-- 26 april 2011 --
Forsøkt å ta nye bilder. Men får bare 'speilbilde'.. Skjønner ikke hva jeg gjør galt. Men får ikke lenger tak i de pærene jeg pleide å bruke på dette rommet. "Soft rose" som en fikk kjøpt på Rimi .. Så regner med det er grunne.. Men skal komme med nye så fort rå er!

(Mye er forandret!)
--


-- 12 mars 2011 --
Fikk nye lysrør og installerte dem. !Power Glo i front, og Life Glo bak!.. (20 W - T8 .. )
Ble sjokkert over hvor mørkt det har vert i akvariet med det gamle oppsettet!
Anbefaler denne kombinasjonen!
--


-- 8 februar 2011 --
Fikk med vasspest (Egeria Densa.) når jeg kjøpte nye snegler nå. Putta de plantene nedi dette karet. Også puttet jeg en del sandsnegler nedi her. (Fikk med flere enn forventet.)
Håper de ikke blir spist opp, men det får nå stå si prøve.

PS: Veit det er på tide med noen nye bilder snart av alle kara mine. ;)
--


-- 18 oktober 2010 --
Plantet en plante på nytt, som eplene hadde revet opp.

Også plantet jeg Lilaeopsis brasiliensis.. Så nå blir det kanskje gressplen etterhvert!
(Har mine tvil, da det er 15-20 eplesnegler i dette karet. Som ELSKER å spise det gresset.)

En jegersnegle har død også. Men den ser seriøst gammel ut på skallet. Så er 99,999% sikker på at den døde av naturlige årsaker. (Ikke sykdom eller vann kvalitet eller noe sånt, og de andre ser jo helt fine ut.) :D
--


-- 13 mai 2010 --
Kjøpt ny plante.. Nye bilder er lagt ut, omsider! ;)
--


-- 29 mars 2010 --
Fant 1 eller 2 døde snegler. Stinka sånn av begge at de gikk i dass. Men tenkte meg litt rundt, og kan hende den ene bare stinka av den andre. Men gjort er gjort. :|

De pressa seg bak pumpa. Og den nederste hadde vel ikke kjangs til å komme seg noen vei.. Og døde. (PS: Kan de ikke rygge? Har måtte hjelpe noen løs i hvert fall 2 ganger nå. )

Men, men.. Skal ta ut pumpa og renske den, og flytte den så dette ikke skjer igjen. Men orker ikke i dag.
Har også telt sneglene nå. Det er akkurat 30 gule eple der. Men skal flytte over en til fra fôr-akvariet. (Overbelaster bare pumpa i det, selv om jeg kjøpte for stor pumpe til antall liter.)

Flytta også en plante fra fôr-akvariet over i dette. For den ble bare spist opp; og hele tiden dratt opp av sanden. Men den har fått stå i fred her! Så jeg håper den kommer seg igjen!

PPS: Kommer snart nye bilder av akvariet. Men sliter litt med PC, så har ikke helt styr på filene mine. :|
--


-- 26 februar 2010 --
Nesten alle algene er vekk. Har ikke sånn stygt teppe lengre. :)
Men de spiser eggene til jegersneglene, så det ble litt dumt, men får bare vente til de fleste eplene er spist opp og starte med mere seriøs oppdrett da. Vurdert å ta noen egg og putte de i ett fødekar, men aner ikke om det fungerer.

Jegerne tar én og én av eplene, og startet med de minste. Så det jevner seg vel ut om noen måneder eller ett års tid. (Usikker.)

Litt kjedelig at eplene eter på plantene også, forer dem med fiskemat og det er masse alger å spise, men de har ikke spist så mye på plantene, så det går vel greit..
--


-- 6 februar 2010 --
Har fått/kjøpt en del gule eple snegler.
Skal bli gøy å se om de kan gå sammen med jegersneglene, eller om det bare blir helt kaos. Setter de fleste i føde kar, men skal prøve å slippe løs en del av dem også. Håper jegerne ikke dreper mere enn de spiser opp. (Sånn som noen av oss mennesker dessverre gjør.)
--


-- 23 januar 2010 --
Fant en voksen og en baby jegersnegle død. De ble spist av de andre..
Tror det kan være den ekstrem kulda som var her. Men veit ikke noe sikkert.. Skummelt og kjedelig.. :|
--


-- 8 desember 2009 --
Klokken er 5-6 om natten, og det ligger bare ett gult skall igjen.. Så de sneglene var nok sultene!
--


-- 7 desember 2009 --
Kjøpte en gul-eple snegle i dag. Ble en dårlig start på fôr-karet, og dyrebutikken er nesten tom for pest snegler, så jeg kjøpte denne bare som mat. Levd en pest snegle nedi der noen uker uten å bli spist dog, så kan hende denne lever litt også. (Blir spennende og så, for den spiste jo alger som en støvsuger, så jeg håper den lever noen uker.)
Satte ned en ny rot bit også, for å skjule varmekolben litt. Alt i alt, en meget produktiv dag. :)
--


-- 4 november 2009 --
Endelig fått ett brukbart bilder av en jegersnegle: http://proyvind.net/~geir/Akvariet/jeger.JPG
--


-- 28 september 2009 --
I dag kjøpte jeg deler til badekarets spring, så å bytte vann i dag gikk som en lek! Latterlig hvor enkelt det kan gjøres, i forhold til hvor tungvint det har vert med den som er skrudd over gjenger i vasken.

Tar jo 5 minutter å bytte vann nå. Bare gøy å gjøre det. :) Og 1000 ganger lettere å vanne blomster også, men det er en annen sak. ;p

Her: http://proyvind.net/~geir/Akvariet/18092009911.jpg
...er ett stort bilde av akvariet sånn det er nå. (Sliter med algeproblem.)

Hjelp med alger er ønsket, og jeg er alltid ute etter en mentor som kan hjelpe meg igang. En erfaren akvarist som kan ta meg under vingen.. :)

Kjøpte ett 35 liter akvariet fordi jeg trodde det 90 liter lakk, og tar vare på det i tilfelle noe skulle skje med det 'store'. Men i stede for å ha det tomt, så tenkte jeg å bare kjøpe kolbe, pumpe, og lys.. Også ha noen få reker oppi der, og noe snegler som yngler som jeg kan bruke til å mate jegersneglene med. Men har ikke helt råd til det prosjektet enda.
Uansett skal jeg forsøke å få tak i en person som kan alt om akvariet, (en som har holdt på i mange år, og startet minst 50 kar..) ... Så om du leser dette og er dreven, så ta kontakt er du snill! :D
--


-- 18 september 2009 --
Sliter fortsatt med alger. Kjøpt en rot til, og en javabregne for å skjule det høyre hjørnet og "gjentagelsen" på bakgrunns folie. (Er sånn "ett bilde" som gjentas evig. Men det bilde var bare 70 cm og akvariet mitt er 90. Men fikk skjult det med en rot, planter, og nå 2 javabregner festet høyt oppe på den rota.) Så nå er det ikke noe som 'gjentas' i bakgrunnen, men bare en flott fin en uten noe repetisjon! :D

Rota i karet passer så bra med ene rota på bakgrunnen at det er vanskelig å se hva som er ekte rot å hva som er bilde. :) Aldri vært så fornøyd med ett akvariet noen gang! Bare jeg får bukt med de hersens algene nå, og javabregnen får festet seg så jeg får fjernet den stygge strikken.

Skal forsøke å huske å ta bilde av det i kveld.
--


-- 11 august 2009 --
Fått ett teppe av alger. Så jeg behandlet med TetraAqua Algizit i dag. Etter å ha fjernet det meste manuelt. Også flyttet jeg en stein, og 2 planter, for å få bedre sirkulasjon. (Så det var mest alger der og logisk at det ikke ble bra sirkulasjon sånn det sto.)
--


-- 16 juli 2009 --
Kjøpte en plante i dag. Meget trolig den siste, om ingen av de jeg har nå kreperer..
--


-- 13 juli 2009 --
Lysrøret kom i dag rundt 70 spenn bare!? Billig synes jeg, men kjøpte Sun-glo..
Så i dag har jeg plantet ut den siste planten jeg kjøpte. Og vil si meg helt ferdig, sett bort i fra at jeg har lyst på en plante til som de har her opp, til 59kr, men hadde ikke råd i dag.

Også er det jo alltid sånn at om jeg kommer over en kul rot, så kan det hende det blir en til eller 2.. Men den jeg så i dag kostet også 59kr.. (Teit priser de har der, alle røtter koster 59 uansett størrelse, sikkert fint for de som vil ha store, men ikke for meg som liker sånne artige små biter..)
--


-- 4 juli 2009 --
I dag demonterte jeg hele lys armaturen nesten. Og klarte å modifisere de delen som jeg fikk som var feil. Ble helt perfekt, bare at jeg må skru opp hele greia hver gang jeg skal bytte starter i fremtiden. Men det kan jeg leve med, og lysrør er bestilt fra seriøs forhandler denne gangen. Hold dere unna www.aquamanias.no dersom det må bestilles. Han er ikke til å stole på der, men veldig grei å handle med når han har ting, kunnskapsrik og flink til å lære bort. Men seriøst ikke bestill og tro det går av seg selv som det skal når en bestiller noe..

Uansett, nå er det sånn at jeg kan ha 2 lysrør igjen. Og jeg kjøpte meg som en følge av det, en ny plante! Jeg har lenge hatt lyst på: Hygrophila polysperma "Rosanervig" .. Fordi den ikke er sånn kjedelig grønn bare. Og de hadde en som lignet noe veldig om det ikke var den! Så jeg kjøpte den jeg. :) Blir gøy å se om det er den jeg håper det er. De var ikke sikre i butikken heller.
--


-- 1 juli 2009 --
Kjøpte til sammen 5 snegler. Men nå har det begynt å komme unger. Så 6 unger samtidig, men kan jo være flere. Håper dette fortsetter! Fisk ser ut til å være en umulighet..

PS: Har 3-(4) planter nå, men finner ikke den ene i plante basen. Men den heter visst Vallisneria asiatica var. biwaensis .. Men vanskelig å finne noe konsist.. Det er ikke den som ser ut som en korketrekker. Men den som er helt rett..

Edit: Tror jeg fant den rette nå. Skal legge ut bedre bilder. Og om noen mener det er en annen plante, så bare si i fra så endrer jeg! :).
Tipper det er denne:
Vallisneria nana ...
--


-- 7 juni 2009 --
Kjøpt nytt lysrør. Aqua-Glo 20W. Og bestilt ett annet som jeg ikke husker hva heter. Også har jeg bestilt deler til å fikse armaturen. (Brekt de festene på den ene siden, så kan bare ha ett rør nå.)
Kjøpte også en ny plante, siden elodea densa døde.. Muligens fordi det var for dårlig lys. Men det blir ikke noe problem i fremtiden. :)

Kjøpte også en rot til her for en stund siden.

Sliter med at det blir så mye som 34 grader når sola steiker her i leiligheten. Så å kjøpe mere fisk er utsatt på ubestemt tid. Men sneglene jeg har ser ut til å overleve varmen.
--


-- 17 mai 2009 --
Siste fisken er død. :(
--


-- 8 mai 2009 --
En fisk til er død. :(
Må kjøpe test kit før jeg kjøper mere fisk.
Men kjøpte Anentome helena for å bli kvitt pest sneglene.
--


-- 19 april 2009 --
1 Guppy døde i natt.. Så litt usikker på om jeg tør å kjøpe mere fisk. :(
--


-- 14 april 2009 --
Nå begynner det å komme seg.

Har tenkt til å kjøpe noen endlers guppy, 2 maller. Og én fargerik plante.
Også én rot til. Men ellers er det ganske ferdig.
--


-- 27 januar 2009 --
Starte opp, med pumpe vann og varmekolbe.
-----
Rapportér akvarium Registrert: 14.04.2009 Sist endret: 30.04.2014
Mer informasjon om akvariet
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Rådasand 0,8-1,2 mm (Inneholder kvarts.)
Lys: Aquastabil AL 107 (Power-Glo og Life-Glo.)
Filtrering: Innvendig Fluval 4 + (Bruker luft innsuget.)
Bakgrunn: Folie fra dyrebutikk. (Teipet på nedfellbar papp.)
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Mathias Kippenbroeck
Mathias Kippenbroeck Stemmer det at du har en ganske rundt type grus/sand? I så fall så vil jeg anbefale deg å bytte den ut. Jeg har en kompis med ganske rund sand-grus hvor det vokser noe grassalt med alger. Han hadde den samme algen som deg.

Tipset han om å bytte sanden, og algene er borte. Det har gått 2 mnd siden han byttet nå og fortsatt ingen alger.

18.11.09 19:12

Gomp
Gomp Tusen takk for tipset. Skal se nærmere på sanden neste gang jeg bytter van. Vil ikke putte de skittene lankene mine nedi der for ofte. :)

19.11.09 19:25

Gomp
Gomp *vann

19.11.09 19:25

Gomp
Gomp Skal vaske det og ta vekk strikken på den planta i morgen. Skal ta bilder også. :)

21.11.09 22:07

Gomp
Gomp 13 Mai 2010
Nå er det endelig nye bilder. :D

14.05.10 13:51