Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang © Monica Løkkemo
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Vårt første akvarie


Et 28 liters Selskapsakvarium som er eid av Filip

Dette akvariet er med på 2 favorittlister!


Beskrivelse
Akvariet ble startet sent i desember '09, og vi satte inn fem sebrafisk etter en nok litt for kort innkjøringsperiode. Dessverre døde en av disse. En stund etter kjøpte vi en eplesnegler.

Over jul hadde vi en større ulykke, akvariet ble stående uten strøm, så verken lys eller varmekolben fungerte. Dette medførte at ancistrusen og de to eplesneglene døde, men sebrafiskene lever enda i beste velgående. Utrolig nok, med tanke på at akvariet var 11(!) grader når vi kom hjem etter juleferien.

Etter denne fadesen er vi nå i gang med innkjøring av filteret igjen, og håper på at sebrafiskene klarer seg gjennom dette. Vi bytter ca 40% vann hver dag og følger med på nitritt og ammoniakk, så vi tror dette skal gå greit.

De foreløbige planene for karet fremover er å bytte ut grusen med sand, kaste planten som står i det da denne ser meget shabby ut etter julen, skaffe en ny plante, og kanskje prøve oss på en gressplen av et slag. Sebrafiskene skal vi beholde (om de klarer seg), kanskje vi kjøper noen flere av de, og så blir det nok kjøpt inn noen eplesnegler igjen. Da begynner karet å bli passelig fult, så vi håper 2-3 eplesnegler klarer å holde styr på algeveksten, slik at vi slipper å skaffe oss en egen algespiser.

19/01/2010
Vi var ute for noen dager siden og kjøpte en vasspest-plante for å ta unna noe av næringen for å unngå alger. Vi fikk også med litt andemat, og etter å ha flyttet litt rundt på tingene synes jeg akvariet ser mye bedre ut.

Vannverdiene ser ganske bra ut også, har verken fått utslag på ammoniakk eller nitritt på flere dager uten vannbytte. Vi har også fått bestilt litt diverse, JBL Florapol 600g som skal inn når vi bytter subtrat, og diverse annet. Så satser på å få byttet til sand neste helg muligens. Har funnet noen som har litt Eleocharis parvula som jeg kan få kjøpe også, så det blir gressplen om ikke så lenge.

30/01/2010
I dag startet jeg på prosjektet med å bytte fra grus til Biltema-sand, og kan rapportere at dette gikk ganske greit. Blandet bunngjødsel med litt sand og grus og hadde i bunn, så et godt lag med grus på toppen. Har fått bestilt meg tre eplesnegler og litt sandsnegler fra Heidi her på forumet også, så håper jeg at disse kommer til å trives og kanskje holde litt styr på algene også. Se bildene for hvordan det ble seende ut!

11/02/2010
Den siste uken har jeg holdt på med et byggeprosjekt, nemlig nytt og bedre lys til akvariet vårt. Etter gode instrukser fra en på forumet her var jeg noen turer innom Maxbo, Clas Ohlson og Design Belysning og fikk handlet alt jeg trengte. To stk 23 W vekst-sparepærer bør gjøre susen! Se de siste bildene for å se hvordan det ble seende ut.

Nå mangler bare en bunnvoksende plante, og jeg tror kanskje jeg har endt opp på Hemianthus callitrichoides "Cuba" istedenfor Eleocharis parvula, da jeg tror denne vil se bedre ut i et så lite akvarie. Jeg har også fjernet en del av andematen, satser på å bli kvitt det meste av denne innen jeg kjøper HC "Cuba".
Rapportér akvarium Registrert: 09.01.2010 Sist endret: 12.02.2010
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltema-sand, "grov" type
Lys: 2x23W vekst-sparepærer
Filtrering: Innvendig filter som fulgte med akvariet
Bakgrunn: Ensfarget svart
Vannverdier: pH: 7.2   GH: -   KH: -
Temperatur: 23°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Kommentarer: [Ny kommentar]
Martin Gilje
Martin Gilje Fint!!!!!!!
Nyyyyyyyyyyyyyydeli akvarium! Men kunne du ha lagt ut till flere bilder av den lys"kassa" skal lage 2 stk og leter etter lette og pene lyskasser som jeg skal lage. hvilket matreal har du brukt

10.03.10 19:03