Inges rekreasjon

Bilde av akvarium

6/1-10: Oppstart. Innhold; sand, planter, rot, stein,en ensom jegersnegl,- som jakter på (det æ trur e) en vanlig Damsnegl
I slutten av januar skal det flytte inn 1 stk Ancitrus og en liten stim, muligens 4-5 Tanichthys albonubes (venusfisk, kardinalfisk).

29/1-10: I dag flyttet det inn 6 kardinaltetraer, en ung Ancistrus og en Sewellia sp "spotted".

4/2: Sewellia'en mistrivdes tydelig og døde 2/2. Etter internettsøk ser vi at det er en fisk som krever god vannstrøm, mye oksygen, grusbotn og mange skjulesteder.

17/2: 6 Neontetra og en Ancistrus til er flyttet inn i dag. Fjernet endel planter som var angrepet av rødalger

28/3: 5 Palettciklider (yngel),10 Rødmunntetra, 7 Kardinaltetra, og 2 Asiatriske jegersnegler flyttet inn ikveld- direkte fra Svolvær :-)

8/4. Neontetrae'n "Titanic" (den minste av alle, og med svømmeblæretrøbbel) er sporløst forsvunnet. Palettciclidene (spes. den med lilla buk) er veldig territorial- jager på alle, unntatt Ancistrusene.
Jegersneglene har tatt for seg av Damsneglene, trur vi har 4-5 igjen ?!

20/4: 2 SAE og de første 2 Kuhlii-ålene ankommet. Forhåpentlig får vi utvidet ålstimen om noen uker.

24/8: Palettciclidene er redusert til 2,en av hvert kjønn- flere hunner ilag førte til mye spetakkel i karet (stillingskrig, nærmest)
Ikke mange dagene senere ble kar/fiskeleverandøren "bestemor" til 19 ynglel.
Det står skrevet om Palettcicliden at de driver utmerket yngelpleie,- men det ble ikke så bra i det her tilfellet. Hofisken jaget på absolutt alle (inkludert  hannen 2 dagen etter at yngelen var kommet ut av hulen).
Så lenge yngelen holdt seg nær bunnen klarte hofisken å passe bra på, og yngelen tredoblet størrelsen raskt. Alene ble det for tøft for henne å passe på
da ynglen ble dristigere å bevegde seg oppover i karet- endte med at rødmunnene spiste en etter en.......................trist men ingenting å gjøre med :- (   Palettciclide-hunnen er nå fjernet(ender opp i et kar med større fisker)- ho va så aggressiv og jagde  alt og alle- kuliålene har vi knapt sett i det siste.....
No har roen senket seg i karet igjen- hannen skal klare sæ helt fint alene. Blir neppe nødvendig å fore fiskan idag........

26/10 Palettciclide-paret har hatt nok et sett med yngel(over 30), men alle ble fiskemat- spesiellt rødmunnene har tatt for seg. Sørgelig,- for denne gangen fikk også hannen delta i pass og yngelstell(hunnen jaget han derimot når lyset ble slått av....)

Vi har nokså nylig fått tak i 30 liters yngle-akvarium- mangler bare sand så tas det i bruk : )
Må undersøke om kuhliålene lever-lenge sia vi har sett dem fremme<selv v/foring......

2012: Palettciclide-hunnen døde etterhvert i tillegg til 1-2 kuhliåler. Ciclidehannen ble frustrert og jaget på de andre i karet. Han ble etterhvert flyttet til karet i barnehagen-hvor vi har større fisk bl.a en 10 cm Ancitrus og Sverdrage.  Vi prøvde oss på 10 Guppy, men de holdt ikke lenge-finnene ble spist på av bl.a Rødmunnene. Synd,for det er flotte fisker. Siste innkjøp er 2 små Ancitrus og 5 små Kuhli, og ett brukt 120 L kar:-) Plutselig har vi fått masse Jegersnegler i forskjellige str. :-) Helt konge!

Mai12 - flytter akvariumet og det bryter ut hvitprikk som tar livet av halvparten av beoberne. 2 nye ancistrus, 1 rødmunn, noen Kardinaler og alle neontetraene stryker med.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: lys Biltemasand
Lys: Monolux 60 15W
Filtrering: Bioflow Super (innvendig)
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: 6   GH: 3   KH: 3
Temperatur: 24°C
Registrert: 10.01.2010 Sist endret: 26.05.2012
Mine andre akvarier
  Kommentarer
julnil
julnil 1 Se der ja, der var det kommet bi
Supert kar!!

Stilig meg den katten som pynt i karret, det ble en stilig kontrast: fisk vs. katt HAHAHA

Men jeg nekter å tro at dere har en pH på 6.0 samtidig med en KH på 2, så surt vann er det ikke på øya altså :)
IngeRich
IngeRich Ph fra vannkranen e 6 - vi må få noen andre te å måle ph i vannet !! Og kontakte helsesøster på mandag !
julnil
julnil sykt surt vann!!
IngeRich
IngeRich 0 Surt vann
Men fiskene trives ;-D.......spørs om så surt drikkevann e like bra for oss ??!
julnil
julnil Men kanskje hakket for surt for SAEn.
Dokker kan me fordel øke KHen litt, då øka også pHen, og dokker får en meir stabil pH med en KH på over 3 (bufferen gjør pHen meir stabil, sånn at den ikke svinge så mye gjennom døgnet.

PS: Veit dokk at SAEn blir ca som en småsei i størrelse?
IngeRich
IngeRich Småsei på 15 cm. ?! Nøpp,- det kalle vi "Grønnsporing" :-D