128l Apistogramma cacatuoides

Bilde av akvarium

User imageFint samt mellom-fint bunnsubstrat. Anubia plassert rundt i karret og en ukjent hurtigvoksende plante i bakkant.

2 hanner 7 hunner av Apistogramma cacatuoides.
3 ansistrus.
x antall sandsnegler.

Nivåforskjeller og soner for hannene.
Huler til samtlige av hunnene samt et par ekstra.

Nylig anskaffet og det ser ut til at de trives bra. En hun har allerede lagt egg i en av pottene. Er egentlig for liten til å bli mamma ennå, så vi får se hvordan det går.

Har et karr med guppyer også, men fikk disse til kjappere...hehe.

11.04.2010
Ja nå svømmer 5 av Kakaduene med yngel. Ved en feil fikk jeg med en enslig Nanacara hun. Ikke greit å være av annen art når akvariet er en eneste stor yngelbombe. Hun er dog en tøff liten frøken som ikke lar seg mobbe, men lurer på hvordan det går når hun blir større. Nanacara blir jo tross al tre cm. større og er en rovfisk. Må nok omplassere henne snart.

26.09.2010
En god stund nå har akvariet kun hatt fire kakaduer og to ancistruser. I et for søk på fostre opp et kull flyttet jeg de fleste kakaduene over i et alternativt karr. Her røk termostaten på varmekolben mens jeg var på jobb. Ressultatet ble et karr med over 40 grader og kun døde fisk. Har nå bestillt med et Eheim Profesional 3 filter fra tyskland. Gleder meg til å få det i hus.

24.10.2010
Fikk for en uke siden inn en liten gjeng Blå Acara. To har allerede dannet et par og lagt egg på et blad. De er ganske rolige mot de andre fiskene i karret, men tåler ikke at de andre blå acarene er i nærheten.
Kakaduene har også ogg nå så vi får de om helvete bryter løs når alt klekkes.
Synes flaggciklider er pene så forsøkte meg på et par sånne også. Disse holder også på å kurtisere..

Vet ikke helt hva jeg gjør riktig, men karret er perfekt beplantet for fisker som vil gjemme seg litt bort. Bytter ca 30 % vann hver 14 dag. Nattestid setter jeg ned vanstrømmen noe og øker den litt på dagtid.

Har begynt å fore med 4 varianter samtidig og det ser ut til å fungere supert. (mindre granulater for dvergciklider / tetra pro colour / vegitabilsk flak / og litt ferdigtinte røde mygglarver.) Flaggciklidene er mer glad i vegetabilsk enn de andre så jeg suplerer med litt brokoli som de liker godt.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: 0,3 til 0,5 mm lys sand og 0,5 til 0,8 rød/brun
Lys: 2 x T8
Filtrering: Fåreløpig innvendig Fluval 3
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 02.04.2010 Sist endret: 24.10.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Gard Schulhus
Gard Schulhus 0 Nei og nei og nei og nei.... :-(
I forbindelse med oppfostring av av yngel flyttet jeg 4 hunner og en han over i et annet karr jeg har. I går var alle døde. Vannetmå ha vært ca 40 grader.
Helt ny termostat av typen AquaEL Easy. Termostaten må ha tatt kvelden.

Nå er det kun en han og 2 hunner igjen.
Black_Flys
Black_Flys hvordan går inndelingen mellom ciklide artene?
Hvem er sjef i karet?
hehe

Flott akvarium.

Espen
Gard Schulhus
Gard Schulhus Så lenge Blå Acara ikke har yngel går det veldig bra............. men når er det egentlig Blå Acara ikke går med yngel.

Det er nok ikke en god miks, men skal gå over til reker tror jeg. Er ikke helt sikker, men jeg skal helt bytte ut artslisten i karrene.
Black_Flys
Black_Flys har kloreker, viftereker, gulereker og kirsebærreker.
Flotte dyr. Skal du bytte ut akvariet med flere små eller ha annen fisk også?
Gard Schulhus
Gard Schulhus Tror ikke jeg skal holde fisk i det hele tatt. kansjke noen Otto samt at jeg
tar vare på 2 ancistrus (hun og han). Ellers så har jeg blå reke (kolonien begynner faktisk å bli blå :-) ). Har to gabonreker, eplesnegler, svart antenne snegle, malaysiske sandsnegler, og jegersnegler (har tre karr så sistnevnte plasseres ieget karr med kun reker og mates med overflod snegler fra de andre karrene.)

Skal nok ha kloreke jeg og, men styrer unna Indisk. Skal heller gå for Ghost Shrimp som er veldig fredlig mot dvergreker.

Ellres så blir det vel fire arter på tre karr. en Caridina og en Noecaridian art i 128literen. (siden disse ikke krysses). De to andre karrene blir rene artskarr.

Gleder meg litt, må bare bli kvitt fiskene jeg har nå :-)
Gard Schulhus
Gard Schulhus 0 Hvis jeg skulle ha en fisk?
Kommer til å sette opp 128l. som rekekarr, men det hadde vært artig med en eller annen fiskeart.

Hørt at Coryer går ann å ha sammen med reker. Noen anbefaling der.
Kunne også tenkt meg klovnekili.
Black_Flys
Black_Flys Coryer som er små og bruker hele karet. Anbefaler jeg pygmecoryer. De ser ut som kolibrifuglen der de "hovrer" midt i vannflaten. Disse er så små at reker ikke har noe problem. Andre coryarter som også viser seg frem er paleatus (flekket pansermalle).
Har begge arter og de er flotte. Har også adolfoi og orange laser, men disse er mye mer sky.

Ang kilier så er det veldig mange av disse som hopper. trenger da dekkglass.
en liten flott kiliart tar heller ikke reker. Disse går også sammen med coryene. :) eller en liten rasbora art feks Moskito-rasbora. små og flotte med rød farge. :)
Gard Schulhus
Gard Schulhus 0 Corydoras
Da har Blå Acara og Flaggcikliden forlatt akvariet til fordel for 5 Corydoras haraldschultzi og 10 Corydoras pygmaeus .

Sistnevnte må være verdens søteste fisk og tror jeg skal øke antallet til 15 og 2 c.haraldschultzi til og kanskje noen ottoer.