Home
Du er her: Forside > Akvarium > Kjellerkaret >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© J.W. Armbruster © Geir Rolfsnes © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Kjellerkaret


Et 429 liters Selskapsakvarium som er eid av thankthefishtank

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Før:

Brukt Akvastabil. Nå går det her en stim med keisertetra, som har selskap av 4 ancistruser og en værål.

Her får i alle fall keisertetraene trent seg. Eheim 2252 pumpa sørger for frisk strøm, men det ser for meg ut som om fiskene oppsøker strømmen. Her er det neppe spa, bare beinhard trening. Vannstrømmen går fra kortvegg til kortvegg, og skaper to svømmebaner. Filteret er plassert i bakkant ved høyre kortvegg, og skaper en strøm mot venstre i øvre vannlag, og ved kortveggen går strømmen ned, og tilbake ser den ut til å være sterkest langs fremre kant i bunnen.

Nå:

Etter en periode med selvdisiplin har det nå blitt flere fisker. Black molly for å håndtere alger, rødmunntetra for å få en ordentlig stimfisk, og dvergacara og perlegurami for å få noen fisker med litt personlighet.

Etter å ha plagdes med trådalger en god periode, og kjent at jeg ønsket å gi Malawiene mine bedre plass, så fikk disse fiskene bytte plass med Golden som gikk i 250 literen.
Rapportér akvarium Registrert: 30.05.2010 Sist endret: 20.09.2011
Mer informasjon om akvariet
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Engelsk elvegrus
Lys: 4 T8 36 w lysrør
Filtrering: Eheim 2252 + kortvegg med blåmatte
Bakgrunn: under utvikling...
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 24°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
thankthefishtank
thankthefishtank Større stim = fredeligere forhol
Kom hjem etter å ha vært bortreist noen dager. En av keisertetrahunnene må ha bitt av en annen deler av halen. Lite festlig syn. Jeg satser derfor på at dette skyldes stress som følge av for liten stim.
Derfor overførte jeg de øvrige hannene, og den lille hunnen. Da ble det liv i leiren. Jeg vil tro at det er bedre å være fisk der i en større stim.

Og værålen fikk også litt bedre svømmeplass. Nå kan han/hun begynne å vokse igjen..

03.06.10 22:59

thankthefishtank
thankthefishtank Hva har man lært siden 13 år?
At man ikke stapper et 60 liters akvarium helt fullt med fisk. Jeg husker ikke alt men dette er hva jeg husker at gikk i karet - delvis overlappende:
En gullfisk (som åt en sverddrager levende), nevnte sverddrager + ei hunn, guppy - tror det var maks 4 samtidig, 3 albino corydoras, palettciklider...
Disse husker jeg godt: kinesisk algespiser, som sugde seg fast på andre fisker slik at de fikk sår, et par dvergguramier som levde forholdsvis lenge og som jeg likte godt. Et par honningguramier som ikke levde så lenge. Av stimfisk hadde jeg to purpurhodebarber, og opprinnelig 5 glødebåndstetra. Som om dette ikke var nok hadde jeg også kampfisk og scalarer.

Jeg skjønte jo at ikke alle hadde det helt bra hele tiden. Men omfanget av galskapen har jeg ikke skjønt før jeg gjorde meg litt kjent her på AF. Takk for fint nettsted!

17.06.10 22:53