Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Jarle © Bengt Fossli
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Saltvannsakvarium ala Helgeland


Et 200 liters Kaldt saltvannsakvarium som er eid av Kinemor

Dette akvariet er med på 1 favorittliste!


Beskrivelse
Dette 200-literskaret står på jobben min. Jobber som røkterlærling, og får fanget mange fine ting fra havet som sitter fast på anlegget, og diverse ting som kommer opp via pumping. Dette er vel et bevis på at det ikke nødvendigvis trenger å være dyrt og tropisk for å være fint??:-)

Før brrukte jeg en 12-volts lensepumpe som pumpet inn sjøvann fra havet, og en annen lensepumpe med sensor som tok ut vann når vannstanden ble høy nok. 
I og med at lensepumper ikke har så lang levetid har jeg sett meg nødt til å bruke kun to sirkulasjonspumper, uten noe utskifting av vann foruten ca. 1-2 ganger i uka. Da var allerede karet godt innkjørt, og det funker bare bra!:) 

Pleier å skifte ut fiskeartene til enhver tid. Arter som har vært innom er torsk, hvitting, sei, rognkjeks/rognkall, bergnebb, tangkutling og brosme. Ellers er det skapninger som reker, ulike typer snegler, kråkeboller, sjøstjerner, leddmarker, blåskjell m.m. 

Det jeg liker best i karet er fjæresjørosene, hesteaktinien og sjønellikene. Dette er skapninger jeg i utgangspunktet ikke så på som dyr, men som i senere tid viste seg å ha hver sin "personlighet":) Pleier å gi dem mat via en te-sil eller stekepinsett. Da går det ofte i lunsjpålegg vi har på jobben som familieskinke, oksetunge, reker o.l.
I tillegg har jeg en liten polypp av dødmannshånd. Denne liker jeg også veldig godt, men plages litt med å få den til å trives i karet. Den vil ikke feste seg, og tentaklene er skjelden ute.

Ellers er dette et meget billig akvarium, i forhold til kar som trenger utstyr, fisk og koraller til mange tusen kroner.
Absolutt til å anbefale!
Rapportér akvarium Registrert: 10.11.2010 Sist endret: 15.01.2011
Mer informasjon om akvariet
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Stein
Lys: Heldekkende armatur
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 8°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Lars Vegar Steine
Lars Vegar Steine Tøft akvarium:) Likte spesielt de små rognkjeksene du hadde:)

04.12.10 07:57

Kinemor
Kinemor Takker:) Pleier å skifte ut fiskearter til enhver tid, så nå er det tre småsei i karet.. Men disse er aktive karer, så de skal få dra tilbake i det fri i morgen:)

16.12.10 22:55