Home
Du er her: Forside > Akvarium > Juwel Lido >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne © Bjarne Sætrang © Arne Olsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Juwel Lido


Et 120 liters Planteakvarium som er eid av Cecilie V

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
FORHISTORIEN

Akvariet er pt. ikke det storslåtte planteakvariet jeg hadde sett for meg da jeg fikk det (eller i hvert fall halvparten) i bursdagsgave i begynnelsen av 2010. Karet så kjempeflott ut første uka, men derfra gikk det dessverre nedover..

Etter diverse fisk- og -rekeselvmord i pumpa, har vi nå fått reke- og småfiskevennlig filter, dvs et hjemmesnekra bunnfilter. Vi har til nå lært mye av egne mer eller mindre fatale feil, for eksempel at krystallreker ikke tåler bunnsubstrat med plantenæring... Akvariet er for tiden ikke spesielt spennende verken plante- eller krabatmessig. Men vi har i hvertfall kommet til et punkt hvor vi har stabile verdier, og er kvitt de verste trådalgene, selv om vi fortsatt kjemper en evig kamp mot penselalgene. 

Planen halvannet år etter at det kom i hus er å først få til det grønne, og så "gjøre det om" til et artsakvarie for dverreker:-D Det er mildt sagt et stykke igjen til drømmen er realisert, men med et splitter nytt (for oss i alle fall) helautomatisk Co2 anlegg og nye lysrør på vei, så øyner vi endelig håp!

DAGENS PROSJEKT

Dette har vel begrenset interesse for andres del, men jeg fører nå en liten "akvariedagbok" her på profilen først og fremst for min egen del;-)

24.09.2011
Hentet Co2 anlegget på togstasjonen! Nå skal det bli andre boller.

30.09.2011:
Har fått plantet ludwigia'n ("perennis") og helferi'n fra Jan Tore Skogen, og er superfornøyd med kvaliteten på plantene! Cubaen jeg fikk med samme lasset er hakket mer problematisk. Har nok litt for grovt bunnlag, og litt for ivrige amanoreker.

Har dermed gitt opp prosjekt cuba i første omgang. Satte samtidig inn de nye lysene fra Arcadia- og kjente nesten ikke igjen karet eller fisken. Nå var de gamle rørene som fulgte med akvariet halvannet år gamle, så uansett merke hadde det vært en kraftig oppgradering. Men merker meg at jeg foretrekker lysspekteret til arcadia, som virkelig fremhever fargene på plantene OG fisken!

5.10.2010
Merker meg at ludwigian ikke vokser så sakte som jeg hadde håpet (kan ha noe med Co2 og lyset å gjøre:-p). Frykter jeg må luke om ikke lenge....Jammen ikke greit å skape et ålreit, varig (eller i alle fall langvarig) oppsett... På den andre siden er det ingen nye alger, bortsett fra på "frontruta". Ser også at de ikke artsbestemte stengelplantene fra ikea ikke er så små og søte lenger nå når co2 systemet er i gang.
Rapportér akvarium Registrert: 25.09.2011 Sist endret: 05.10.2011
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Grus
Lys: Arcadia Plant Pro T5
Filtrering: Bioflow 3,0 i kombo m. hjemmelaget substratfilter
Bakgrunn: Juwel black granite
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 7.0   KH: 4.0
Temperatur: 24°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]