Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rolf H Dahl 2014 © Bjarne Sætrang © RunarH
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook

Tvillingmammas 90 liter


Et 90 liters Rekeakvarium som er eid av Tvillingmamma80

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Egentlig er det galt å si at dette akvariet mitt. Det stemmer ikke helt. Det er min sønn på 8 snart 9 år som skal ha ansvaret for det. Men det er jeg som "leker" meg med det og bestemmer :P

Har to typer reker oppi der. Ikke kryssningsdyktige så klart. Så alt i alt er det ca 60 reker + yngel i karet. Det er hovedsak kirsebærreker og rainbow det går i nå.

Men sammen med rekene bor det et lekspar av L144 som jeg har kjøpt voksent. Så langt er det ikke kommet noe yngel på dem hos meg, men vi får vel bare se hva som skjer. Rekene er frekke nok til å rappe maten til de stakkars L144'ene så disse må ut å sanke ny mat. Ellers er rekene rene masørene på L144 og sitter å pirker på dem. Når det blir for mye skal jeg si det blir far på spesielt hannen av L144. Jammen kan han slå fra seg før han gjemmer seg langt inni hula til han er sikker på at han ikke ser noe reker lengre :)

Det har blitt satt inn ei stor rot i akvariet som både L144 og rekene mine satte veldig pris på.

Her om dagen fikk jeg en liten overraskelse. Reker er kjøpt av ei som også driver med Corydoras'er. Men jeg har jo bare sett reker og ikke noe annet. Så oppdaget jeg en bitteliten corydoras! Så på sikt blir det flere av dem også, men muligens i annet kar. Var i alle fall tanken min. Men den får vokse seg litt større før jeg tørr å sette den i større kar og da med andre corydoras. Åssen corydoras vet jeg ikke ennå, men får nok greie på det etterhvert. Den er i alle fall god og aktiv om dagen :P

5/9-12 Det er nå bestilt og betalt for tigerreker og noen kirsebær som også skal opp i karet. Så gleder meg til de kommer til uka.

11/9-12 Ankom 12 tigerreker, 5 blå tiger og 7 vanlig tiger, ankom også 12 kirsebærreker

13/9-12 Da kom det fem nye corydoras oppi karet, så da har jeg 6 stykker. En vet jeg ikke hva er siden den er yngel og kom i følge med noen reker, men jeg mistenker corydoras sterbai. Så får se hva som skjer når den vokser til. De andre jeg har nå er corydoras haraldschultzi i en gruppe på 5.
Det ankom også en viftereke til, så nå er det to. Denne har vist alt forelsket seg i L144 gutten så de har gått inn en enighet på å "dele" skiferhulen hans. Det foregår ved at L144 ligger inni evt i åpningen på skrå og viftereka ligger på tvers av åpningen som en bom.

03.10.12 - Det er nå masse masse rekebabyer i karet, de er så små at man ikke kan se dem, begynte å komme rundt 01.10.12 og flytta corryene midlertidig over til 180 literen. Ennå får de står der en stund.

Er også observert nye babyer av snegler så litt spent på om det er eple eller sebrasnegler vi snakker om. Men de var så små ennå så får bare vente å se hva som utvikkler seg.

27.11.12
En del reker har slitt og dessverre ikke klart det at vannet ble så dårlig her. Det tok tid før jeg skjønte hva som var galt, og alt ligger i renseanlegget i kommunen. Nytt for et år siden og mer trøbbel enn noen gang. Dog, vi er på bena igjen. Melinin ser ut til å trives godt om dagen og er mer aktive enn noen gang. Rekene har kommet seg godt de også. Så får vi satse på flere rekebabyer og mindre tull fremover.

14.01.13
Tur på Dahls er skummelt. Det ble sannelig 20 små grønne neontetraer (sjelden fisk) i dette karet.De er veldig små ennå, men det vil komme seg med tiden :P

20.01.13
Rekene mine er borte! Hvor har de tatt veien? De grønne neontetraene er babyer og skal ikke ha skylda.Er ikke store nok for kirsebærrekene mine. JEg har nå 4 kirsebær, 6 tiger (uendret) av den blå utgaven og to viftereker og en rainbow reke. Hvor resten er aner jeg ikke, sku tro de hadde hoppa ut av vinduet. Coryene er uendret bestand på da :P Det venter nye utfordringer for dette karet i kveld.Og det blir neppe nye reker på meg.

27.01.13
I dag har melini gruppa mi flytta. Solgte den da jeg syntes de gjemte seg for mye og følte ikke jeg fikk noe særlig glede av dem :( Så da solgtejeg gruppa og det tok mindre enn to timer før de og metae'ne var solgt. Det har kommet inne sverdplante og et par bunter eksttra med gulerotgress. Det ble veldig tamt i akvariet nå egentlig. Skal nok ha noen coryer der etterhvert ;) Må enten flytte litt på grupper eller endre litt. Får se hva jeg gjør.

28.01.13
I dag har det flytta inn en gruppe på fem Sterbai. 3 damer og 2 herrer. Det er nå fult liv i karet, slik som seg hør og bør på ny plass.

04.03.13
Det er observert små babyer av reker her nå. Det er morro da. 

13.04.13
Da flytta det inn nye 112 sakurareker i forskjellige str. Meget fin farge. De er hentet i Oslo. Kjempe fornøyd. 

23.07.13
Jeg har hatt ny oppryddning i karet mitt. Det mysser av nye babyer. Tigerne formerer seg meget godt de også. Det var jo bare to igjen av de mørke blå, men nå er det egg på egg fra dem og masse små yngel. Hele karet mysser av det. Plantene vokser og koser seg de også. De formerer seg minst like bra. Og hvor mange reker jeg har nå aner jeg ikke. Det er alt for mange til å ha tellinga. Da jeg hadde vannskifte i går så bar det så mye babyer som var nærmest usynlige så jeg stadig måtte stoppe dette her. Men klarte å redde alle sammen. Må si jeg koser meg. Men sterbaiene vil ikke leke :(

03.09.13
Vurderer å selge mine sterbai. Vet ikke helt, men på en måte føler jeg at jeg ikke får den gleden jeg ønsket av disse. Så går veldig i tenkeboksen. Ellers vokser og gror både planter og reker i dette karet. Så tynner stadig. Og stadig ser jeg fler og fler reker.

20.09.13
Valget er nå tatt. Sterbaien er til salgs.
Det er kommet til flere deep blue tigerreker og det er moro. Digger de rekene. Noe sakura er solgt og plass til mer yngel ;)

22.06.15
Nå er det totalt overhallet og renovert. Vi flytta for et år siden i disse dager og da skjedde det masse på denne fronten. Mange fisker klarte ikke overgangen dårlig vann til godt vann så mista mase.
Rapportér akvarium Registrert: 04.09.2012 Sist endret: 22.06.2015
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Sandbund ispedd litt grus
Lys: 1 x T5 heldekkende
Filtrering: gammelt og skal byttes etterhvert
Bakgrunn: laminert bakgrunn som er tapet på
Vannverdier: pH: 6.5   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]