Home
Du er her: Forside > Akvarium > NanoCube >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Janka Skogstad © Håvard Støre Andresen © LeneH
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

NanoCube


Et 30 liters Planteakvarium som er eid av NanoMan

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
 Dette har jeg planlagt skal være et plante/aquascaping-akvarium, og vil bli mitt første forsøk på dette. I og med at akvariumet er så lite som det er, vil jeg prøve å holde det så "rent" som mulig. Med dette mener jeg blant annet at jeg ikke vil fylle akvariumet med mange forskjellige plante-/fiskearter. Planen er foreløbig at jeg kun skal ha én planteart, Echinodorus Tenellus, som jeg vil prøve å få til å spre seg over hele bunndekket. Hvis dette viser seg å være for "kjedelig" vil jeg vurdere å sette inn én eller flere andre planter ekstra.

Med tanke på størrelse er det også begrenset med hvilken fisker jeg kan ha i, jeg har ikke helt bestemt meg for hvilke enda, men tror jeg går for en liten stim med tetraer av ett eller annet slag. 10 stk kardinaltetraer er mitt største ønske foreløbig, men om de vil passe i mitt akvarium må jeg se litt an, i og med at disse trives best i litt dunkel belysning, noe jeg foreløbig ikke kan tilby.

Substratet jeg har valgt, Akvastabil Merkur 3-5 mm, er også valgt med omhu. Jeg har lest at Echinodorus Tenellus i det vilde gjerne vokser i sand, og jeg ser at de fleste som har planteakvarier gjerne velger sand som substrat, men jeg TROR at grus kan være vel så effektivt i mitt tilfelle. Tenellus er en rosettplante som tar opp mesteparten av næringen via røttene, og jeg finner det da logisk at et substrat med høy porøsitet og permeabilitet vil kunne gi mer næring til røttene enn finkornet sand som ikke er like permeabel. Selvfølgelig, mine antakelser kan være feil, og det er ikke sikkert at permeabiliteten i grus og sand er stor nok til å kunne utgjøre noen forskjell i dette tilfellet, men det er nå greit å prøve uansett. Fargen på substratet har forsåvidt ingenting å si, da målet er å få en tett "plen" som vil dekke over uansett. Ulempen med grus her er at jeg er usikker på om de nye skuddene til planten vil vokse opp mellom grusen, eller om den faktisk klarer å legge seg over, noe som ikke ville vært et problem med sand.

Av dekorasjoner har jeg valgt å kun holde meg til stein, og bevisst utelagt røtter, da disse for meg ikke symboliserere renheten som jeg vil prøve å få til i akvariet mitt, og kan i tillegg farge vannet brunt/gult. Ute har jeg funnet tre steiner (mistenker at det kan være grønnstein, uten å være helt sikker på mine enkle geologikunnskaper), som jeg har plassert på høykant ca. midt i akvariet. Disse kunne med fordel vært litt høyere, men jeg får klare meg med disse, enn så lenge ihvertfall.

Noe spesiell bakgrunn har jeg ikke tenkt ut enda, synes det er veldig fint med hvit bakgrunn til slike små, enkle akvarier, men jeg får se hva jeg finner på.

For å få opptimal vekst vil jeg tilsette CO2 (DIY), og plantegjødning TetraPlant Crypto-tabeletter (i mangel på noe annet/bedre i butikken) i substratet (det er her permeabiliteten kommer inn). Med akvariet fulgte det med et lite lysarmatur, Decolight 11w 6500K, men jeg har bestilt et ekstra sett, da jeg tror 11w kan bli for lite, 0,37w/l.

Oppdatering 03.10.12
Karet er fylt med vann, grusen er vasket, steinene plassert og plantene er plantet (litt tidlig kanskje, men plantene er bestilt på nettet og kom litt tidligere enn forventet så jeg hadde ikke noe valg). Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg er fornøyd med oppsettet enda, men tenker å gi det en sjans, og se om det forbedrer seg etterhvert som plantene vokser til. Plantene ser også ganske rufsete ut, med mye brune blader, men satser på at også dette kommer seg etterhvert. Ingen synlig effekt av CO2-tilsetningen enda heller (bobling), noe jeg mistenker kan være mangel på lys, men kan også være at plantene trenger litt tid for å komme seg først, eller at de ikke vanligvis ikke bobler i det hele tatt. Gleder meg ihvertfall til det ekstra lyssettet mitt kommer, så jeg kan se om det hjelper. Bildene jeg har lagt ut synes jeg ikke gir en god beskrivelse av hvordan jeg ser akvariet med mine egne øyne. Plantene ser enda vassere, spinklere og fargeløse ut enn i virkeligheten, og vannet virker mye mer grumsete enn det det faktisk er, og oppsettet også føler jeg ikke blir representert på en positiv måte, men det får så være.
Rapportér akvarium Registrert: 03.11.2012 Sist endret: 05.11.2012
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Akvastabil Merkur 3-5 mm
Lys: 2xDecolight 11w
Filtrering: Aquael Pat Mini
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Kommentarer: [Ny kommentar]