Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Wromak 375 liter


Et 375 liters Selskapsakvarium som er eid av Wibekke Omdahl

Dette akvariet er med på 1 favorittliste!


Beskrivelse
Dette er et nydelig akvarium kjøpt hos Midtun Zoo Åsane. Med målene 150*50*50 har det god svømmelengde og er lett å arbeide i. Lengden gir også et flott visuelt inntrykk, uten at akvariet dominerer for mye i stuen. Montert en svært pen, slank innvendig hel bakgrunn. Næringssubstrat under Biltemasanden (0.2-1 mm). Midtun Zoo bygget om lystoppen for å få et ekstra sett lysrør, T5 i tillegg til de originale T8 rørene. Eheim Professional 3 pumpe. Slank, uknuselig varmekolbe, Neo heater.

Utgangspunktet var å skape trivsel for coryene mine. Så jeg ønsket mye bunnflate, variasjon i terreng, hvile og skjulesteder.Et annet kriterium for innredninger var at det skulle være lett adkomst til alle deler. Det eneste som står forholdsvis fast er de store stenene. Alt annet står støtt, men kan flyttes uten å forstyrre plantene.

Jeg har holdt rosentetra lenge, disse trives i lysrike akvarier iht litteraturen. De passe fint med coryene og bare der er nok damer er hannene helt fredelig med hverandre. Etter hvert er disse supplert med dolkestikktetra. For å pynte opp toppskiktet valgte jeg øksefisk som lever med coryene i naturen. Det er også pent at de har sølv, hvitt og sort farge som coryene.. Amanorekene og jegersnegler fikk og flytte inn selv om de er fra asia og ødelegger alle forsøk på å gjenskape en biotop. Men amanoreker er så flotte! De holder alt nydelig rent og pent og er så vakre når de svømmer. De er uredde og morsomme og damene kvier seg ikke for å stikke av med fortabelettene til coryene. Ancistruser er flyttet inn gjennom årene da her er mye alger. Hadde tre viltfangede vært sky sjakkbrettciclider, men de levde bare et års tid her. Februar 2015 flyttet et par flaggtetra inn og et par gule dverg ciclider inn. Disse skal være fredelige.
Rapportér akvarium Registrert: 08.08.2013 Sist endret: 17.02.2015
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltema sand (grov, 0,2-1 mm), næringsubstrat
Lys: 2xT5 og 2xT8
Filtrering: Eheim Professional 3
Bakgrunn: Hel slank innvendig bakgrunn
Vannverdier: pH: 6.5   GH: 1.0   KH: 1.0
Temperatur: 27°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]