Juwel Rio 125 med under gravel jet

Bilde av akvarium

Standard Juwel Rio 125 men med egenkonstruert "under gravel jet"-system (etter ide fra internett) i tillegg til standard filterboks. Jet-systemet fungerer motsatt vei av et vanlig "under gravel filter" som suger vann inn gjennom bunnlaget og kan vanligvis ikke brukes på sand. Dette blåser isteden ut (oksygenrikt) vann gjennom 3 meter rør med ca. 300 små hull. Det tettes altså ikke av små sandpartikler. Mitt bunnlag er en blanding av 4 forskjellige størrelser, ca. 0.5 - 5mm partikler.

I ettertid ser jeg at jeg kunne hatt flere hull eller større diameter (1mm) fordi den superbillige kinesiske pumpen jeg har brukt til dette jobber ganske hardt. Pumpen har egen venturi på utblåsning for innblanding av luft, men denne bråkte så mye at jeg heller har satt en luftstein rett under innsuget.

En av fordelene var som håpet at avfall ikke så lett setter seg på bunnen, men blir isteden tatt av hovedfilteret. Jeg visste vasking av bunnlaget ville være vanskelig med så små partikler, men det går overaskende greit fordi bunnlaget ikke virker veldig kompakt, jeg kan ha mye mindre trykk på oppsugeren. Dessuten er det sjelden mye avfall i det. Ulempen er at plantene til å begynne med ikke satt fast, men jeg satt et gitter på oversiden av rørene som røttene omsider har fått tak i.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat: Blandet sand
Lys: 2xT5
Filtrering: Under gravel jet + Juwel Bioflow
Bakgrunn: Sort akryllmaling
Vannverdier: pH: 7.2   GH: 8   KH: 5
Temperatur: 27°C
Registrert: 08.03.2015 Sist endret: 08.03.2015
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.