Home
Du er her: Forside > Akvarium > Baillbyakvariet >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Aslak Evang © Bjarne Sætrang © Bjarne Sætrang
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Baillbyakvariet


Et 30 liters Selskapsakvarium som er eid av ingrid3G

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Jeg startet med akvariet i august 2006. Begynte med 10 Neon Tetra og en Ancistrus. Noen uker senere fikk jeg en Black Molly fra ei venninne. Disse levde kjempegodt. Koste seg.

I begynnelsen av okotber kjøpte jeg to Guppyer, en av hvert kjønn. Etter ei uke reiste jeg på ferie noen dager, og da jeg kom hjem så jeg til min forferdelse at tre Neon Tetra var døde. Men jeg fant også sju yngel, Guppyene hadde visst satt pris på at jeg reiste bort. Dagen etter var enda to døde. Jeg fikk et tips om at det kunne være nitritt i vannet, tok en test, og det ga utslag. Byttet vann, og flyttet over fem babyer til en egen bolle. De to siste fikk jeg ikke tak i. Nå ei uke senere har også Guppy-hannen dødd, og enda flere Neon Tetra.
Babyene er flyttet tilbake, og lever etter best velgående.

26. oktober 2006:
I dag var jeg på dyrebutikken og testet vannverdiene. Hadde bra pH og ikke noe nitritt. Da kunne jeg kjøpe nye fisker :)
Jeg hadde lyst på en ny Ancistrus, men de var utsolgte (må bare vente). Kjøpte to nye guppyer, en hann og ei hunne.

1. november 2006:
I går kveld var det sorg i stua. Verdens vakreste Molly sovnet stille inn. Hun hadde vært slapp lenge. Kanskje hun ville vente til halloween?

2. november 2006:
Nå ble det liv du. Søstersen hadde ikke plass til alle fiskene, så jeg fikk en av hennes slørhaler. Ikke at jeg har så mye plass selv heller da, men liv ble det hvertfall oppi det. Og det kule er at den ikke ser like gullete ut som andre "gullfisker", men den har mange svarte flekker. Kul fisk. Velkommen skal du være lille venn.

4. november 2006:
Vesle Sylvester (slørhalen) bare ligger der. Det ser ut som den er syk. Jeg så noen hvite prikker, men så prøvde jeg å sjekke etter igjen, og så dem ikke. Avventer for å se hvordan det går med den...

5. november 2006:
I går kveld gikk Sylvester ned i do *cry* Han sovnet stille inn, stakkar fisken. Trist, men sant. Får håpe det ikke går like ens med de andre.

7. november 2006:
Mye nytt liv. Vi har fått babyer. Hvertfall sju. Jeg har flyttet over tre stykker i en egen bolle. Skulle flytte over en fjerde, men den moste jeg :s Så da ga jeg opp å flytte resten.
Har også kjøpt nye fisker i dag. Ei ny guppy-hunne og en ancistrus. Så godt med mye liv assa.

8. november 2006:
Fy søren! Babyene er bare en dag gamle og de har allerede vokst skikkelig. Flyttet tilbake babyene til akvariet, så alle er der nå. Klarte å telle elleve stykker i sted. Kjempekoselig med så mye nytt. Nykommerne jeg kjøpte i går ser også ut til å trives. Koser meg med dette jeg...

11. november 2006:
Å nei, å nei. Elvis (guppy-hannen) døde i natt. Hvorfor vil ikke guppy-hannene leve hos meg? Jeg må dra og kjøpe en ny i dag.
R.I.P. Elvis

13. november 2006:
Nå har jeg hatt hvitprikk-medisin i akvariet. Har hatt mistanke om at noe var feil oppi der, og oppdaget for to dager siden hvite flekker/prikker på mine kjære guppy-barn. Avventer for å se hva som skjer.

14. november 2006:
Faen! To guppy-barn er døde.

16. november 2006:
BEGGE Neon Tetraene?! Herregud. Nå blir jeg nesten oppgitt her. Håper resten ikke dør da. Nå har jeg ikke flere Bitcher igjen. Jaja.

21. november 2006:
Etter hvitprikk-behandlingen og slappe fisker i flere dager har jeg i dag slamsugd bunnen og fikset nytt vann til de søte små. Nå puttet jeg oppi lettknuste gammarus (tørket kreps) til dem. Fytti katta, de ble skikkelig ville. Kult å se på. Nesten konkurranse om maten. Og halen på Lucky har utviklet seg, den ser ut som en skikkelig guppy-hale nå. Så glad jeg er i dag.

24. november 2006:
Jeg tenkte for meg selv i morges at det ville være guppybabyer i karet når jeg kom hjem fra skolen. Og tror du ikke at Madonna har fått unger. Så koselig. Har foreløpig talt fire, men mulig det er flere. Skikkelig glad jeg nå...

Mine fisker:
3 Guppy (3 hunner)-------------------------Beast, Madonna og Hope
2 Ancistrus-----------------------------------Waq og Santas Little Helper
1 Guppy ungdom----------------------------Lucky
1 Guppy barn--------------------------------Knøttet
mange Guppy babyer----------------------Småttisene

11. januar 2007:
Nå er det lenge siden jeg har skrevet i akvariedagboka mi. For tiden har jeg ikke så mange fisk. De har dødd, det er vel min feil da jeg ikke orket å rengjøre karet. Men nå er det fint og rent igjen. Jeg har tre guppy-unger, en ancistrus og en drøss med (pest)snegler. Synes det er litt kos med de sneglene egentlig jeg. Det var utrolig nok barna som levde best over den "døde" perioden i karet. Kun den ene har navn da, men det kommer vel...

Nå har jeg to voksne gypper pluss mange små i ulik alder. I tillegg har jeg massevis av snegler. Har ikke brukt fantasien nok til å gi noen navn da...
Rapportér akvarium Registrert: 21.10.2006 Sist endret: 21.02.2007
Mer informasjon om akvariet
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Kommentarer: [Ny kommentar]
TyR
TyR Hei
Søtt akvarium du har ingrid =)
Går på samme skole vi btw :P

28.11.06 17:49

GamingGamer
GamingGamer mongen så dør.....

03.01.07 20:17

GamingGamer
GamingGamer ikkje lurt å ha neon tetra i så lite akvarie

03.01.07 20:26

Dragen
Dragen ikke ancistrus heller

21.02.07 06:05