Forsøksakvariet

Bilde av akvarium
User imageI dette akvariet har jeg hatt mye rar fisk siden jeg kjøpte det i 1992. Skal ikke gå inn på alle fiskesortene, men kan avsløre at selv landlevende eremittkreps har jeg hatt her.

Jeg har fått til 3 oppdrett i akvariet: Palettciklide (1993), Guppy (2005) og Ancistrus (2006). Et Palettciklidepar ynglet der også i 2006, uten suksess.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 04.12.2006 Sist endret: 04.06.2007
Mine andre akvarier
  Kommentarer
TK
TK Hvordan går det med de røde kurvciklidene når palettene yngler da? Blir de ikke jaget veldig? Selv har jeg laetacara curviceps som yngler i et 63liters. De tok livet av andre fisker, så nå har de kun selskap av ancistrus og kloreker
Tor Espen Skeie
Tor Espen Skeie 0 Røde kurvciklider
Hei og beklager sent svar. Joda, i begynnelsen var kurvciklidene sjefene da Palettene flyttet inn, men etterhvert jevnet det seg ut. Så begynte Palettene å yngle, og da jaget de kurvciklidene.

Men jeg økte ph'en etter at de hadde lagt egg (tok mer hensyn til stabilt vann for alle fiskene) og da mistet Palettene yngleinteressen. På slutten var det nokså fredelig i akvariet.

Pga flytting og min sykdom var jeg ikke da frisk nok til å ta hånd om akvariet, og foreldrene mine overtok ansvaret.

Denne erfaringen med aggressive fisk under lek, har fått meg til å revurdere innholdet i mitt nye 375 liter som er i bestilling. Jeg vil satse mye på planter og godt lys, samt en fredelig og god fiskesammensetning.

Balanse og harmoni blir stikkord jeg skal prøve å etterleve.
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Tobias olsen
Reklame for plussmedlemskap