Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D.Bertelsen © Rita Aspevik © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Mitt og min brors


Et 54 liters Selskapsakvarium som er eid av Judosola

Dette akvariet er med på 2 favorittlister!


Beskrivelse
Dette karet har stått uten dyr lenge nå, og blir lagt ned så snart jeg får tid. Min bror er forøvrig 21 nå. :p
Deler dette akvariet med min bror på 15. Akvariet har vært i drift siden 2004, men det er kun det siste året vi har skjønt hvordan ting egentlig skal gjøres. :p

Desember 06/januar 07:
Karet ble tømt for fisk og alt annet. Alt ble satt opp på nytt og karet sto til innkjøring i en måned+ før fisk ble satt i.

14.07.07:
Akvariet var overgrodd av penselalger som ikke var fjernet ordentlig etter det ble satt opp på nytt. Fiskene og filter ble satt i pensjonat i ei bøtte i noen timer mens resten ble tømt og renset. Grusen ble byttet ut med Biltemasand og plastgreiene ble byttet ut med ei rot. Bakveggen ble malt svart. Plantene skal skiftes ut da de ikke helt tålte saltbehandlingen for å drepe penselalgene ;p Karet ble ufattelig mye penere etter denne omgjøringen.

Natt til 15. døde filterpumpa (hørte ulyder fra den over hele huset :S), heldigvis hadde jeg satt ei Fluval-pumpe på innkjøring tidligere i uka pga den gamle skulle byttes ut. Gammelfilteret ble skvist for mest mulig bakterier til den nye pumpa før den forlot karet, så nå er det bare å håpe at det ikke blir nitritt-problemer.

18.07.07:
En liten gruppe med fem Corydoras Aeneus flyttet inn. ("Har du kjøpt anus-fisk??" spurte min far...) Oppdaget da jeg kom hjem at disse skulle jo ha 70 liter, ikke 60 som jeg hadde trodd. Men tror det skal gå bra likevel, de har jo hele bunnen for seg selv. :) Jeg følger også nøye med på nitrittverdien etter pumpedøden, men det ser foreløpig ut til å gå helt strålende. :) Det er forresten laget til noen huler etter at bildet ble tatt, bl.a. under rota og under en stein.

09.08.07:
Nye planter! :D (navn kommer etterhvert)

21.09.07:
5 tigersnegler flyttet inn

Oktober 07:
Tigersneglene har virkelig gjort jobben sin, og hjulpet Todd (eplesneglen) med å rydde opp i algene. Det er nesten ikke synlige alger igjen i karet, og frontglasset er klart igjen. :D Todd har forresten vokst noe vannvittig, fra en diameter på en halv cm når vi kjøpte han i sommer til ca to cm i diameter nå.
Rapportér akvarium Registrert: 07.12.2006 Sist endret: 04.10.2012
Mer informasjon om akvariet
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Biltemasand
Lys: 1x15 W
Filtrering: Modifisert Fluval 2+
Bakgrunn: Sort akrylmaling på bakglasset
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 8.0   KH: 2.0
Temperatur: 26°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
akvafil
akvafil pent kar, liker den rene stilen du kjører :)

09.09.07 20:22

Judosola
Judosola Takk skal du ha:) Ble ganske fornøyd med nyoppsettet selv, særlig da dette karet egentlig aldri har sett bra ut i det hele tatt. Dessverre er vi litt plaget med alger for tiden, bl.a. javamosen er ikke like grønn som på bildene, men vi håper det gir seg med flere vannbytter og algespisere.

09.09.07 20:57

TomEriksen
TomEriksen kjempe flott tank. :-) Har slitet med alger jeg og nå, håper det retter seg bra for oss begge. ;-) Lykke til.

La karet i fav lista mi. :-)

26.07.08 19:57

Judosola
Judosola Takk skal du ha, og lykke til i kampen mot algene. ;)

27.07.08 06:57