Home
Du er her: Forside > Akvarium > 60 liters. >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © RunarH © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

60 liters.


Et 60 liters Selskapsakvarium som er eid av Fru Fiskebolle

Dette akvariet er med på 1 favorittliste!


Beskrivelse
24.02.07 Har for øyeblikket kun ett 14 liters i drift.. med en stakkars slørhale (som ble svært ensom etter at kameratens død..) Men det går ikke an å ha fisk på den måten, så nå har jeg kjøpt ett 60 liters. -ett lite steg i riktig retning. :) (skulle gjerne hatt ett myyye større altså!) Er glad i levende vesner,og vil gi dem ett best mulig liv.
Det nye akvariet er altså fremdeles tomt, men nå som jeg har laga bord, kan jeg jo endelig sette i gang! Hurra! Skal gjøre det jeg kan for å få optimale forhold før nye familiemedlemmer (fisk) flytter inn. Også bør jeg jo finne ut av hvilke fiskearter som egner seg/går sammen. Legger inn bilder etterhvert. :)

25.02.07 Nuh! Endelig vann i 60 litern! Lite planter oppi dær fremdeles. -og litt for grov og lys grus etter min smak.. Bakgrunnen er vel under utvikling kan man si. Får se hva det ender opp med. forandring fryder, så langt..
Har tilsatt både aquasafe og safestart. Har fremdeles tenkt å vente ei ukes tid med å la fisk flytte inn. Skal skaffe fler planter i mellomtida.

27.02.07 Da va grusen bytta. Ble mer fornøyd med "engelsk sjøsten" 3-5mm. Mye "svevestøv" enda jeg skyldte og skyldte. -Sikkert 15 ganger. Har også investert i fler planter, rene salaten nå.
Røtter står i bløtt i ei bøtte. Disse tør jeg ikke instalere før jeg har funnet ut mer om det mystiske soppbelegget som er på dem..
Gulrotgresset er visst blitt litt tørka i ryddeprosessen. ser shabby ut,men så lenge det er liv er det håp.

01.03.07 Klarte ikke å vente lenger.. Har putta oppi røtter. (så håper jeg bare at soppen på dem ikke er skadelig). Ble vel litte granne fullt oppi her. Tviler på at det var særlig smart i forhold til resterende svømmeplass. :-/
Vannet ser ganske tåkete/hvitt ut. Regner med at det er pga grusen.
Har putta oppi litt mat til bakteriene,så nå håper jeg det går seg til.

06.03.07 Har kjøpt polerte "elvestener" på ikea..men tør ikke ha de oppi akvariet før jeg er sikker på at de ikke avgir noen skadelige stoffer..

07.03.07 I dag har de første fiskene flyttet inn! 10 små neontetra. Kun 2 cm lange. Ble ikke sort neon som planlagt riktignok.. -men dekorative er de.
Håper de klarer seg. :)
Har litt lav gh, burde tilføre kalk sa mannen i butikken.

10.03.07 Dødsfall i familien. Fant 2 døde tetra. Ser bare 7 som svømmer rundt, så der er vel en oppspist også.
Tok de døde+vannprøve med til butikken, og fikk "hjelp" av ei jente der..
Hun målte vannprøven med strips. De var av et annet merke enn de jeg har (som foresten eieren(?) av butikken sa var helt greie til mitt bruk, da jeg kjøpte fiskene). Mine målinger gir gh 4-7 mens hun mente jeg hadde nesten 0, og sikker hadde hatt ph svingninger. =ingen nye fisk. ble anbefalt, og kjøpte en kalkblokk som bla.a skulle nøytralisere vannet. Den liger nå i karet.

11.03.07 Kalkblokka har ikke gitt noen radikale endringer i gh.

12.03.07 ...da var gh på over 7..

14.03.07 gh over 14 !?! Turte ikke ha kalkblokka oppi lenger.

17.03.07 gh 7

22.03.07 I dag har jeg endelig kjøpt 6 små otto. :)
Har begynt å vokse litt alger nå, så da har de litt å spise på. Synes dama i butikken virket litt hardhendt når hun plukke dem opp.. Håper min bekymring er unødig og at de er i tipp topp form. :)
gh er foresten fremdeles 7, men ph har økt litt.. Må innrømme at jeg ikke forstår all denne kjemien enda. Er redd for å tilsette regulerende stoffer, i frykt for å gjøre det enda værre. :-/ Håper jeg greier å finne ut av dette før liv går tapt. Har foresten dukket opp bommulls-liknende algevekster på røttene.. Håper ottoene tar seg av den biffen.

27.03.07 Dødsfall igjen.. fant en liten tetra i innsuget på pumpa..
trakk en strømpe rundt, for å spare resten av familien.

30.03.07 Æsj! en til i pumpa! Strømpe-prosjektet var nytteløst. De blir sugd fast likevell. Lagde en Q-tips-patent for å få avstand mellom strømpa og pumpa. Håper det hjelper..

02.04.07 Har kokt ikea-steinene for ev. å ha de i akvariet. Dette blir det ikke noe av, da de sansynligvis er satt inn med polervoks, el.l.
Helte av kokevannet, og tok i kaldt vann, og oppdaget et belegg som fløt på overflatta. Æsj..

13.04.07 Mystisk.. finner bare 5 otto i akvariet.. Ble den siste middag?
En liten tetra vil absolutt bak pumpa hele tida.. hva skjer da? jo, man blir sugd fast.. 2 redningsaksjoner hittil i dag. :-/
Har hatt oppi litt natron for noen dager siden, men ser ingen merkbar endring v/måling. Kalk (?) blokka ligger fremdeles i, så den hardheta er i allefall ikke for liten. Hva hjelper det,ph en blir vel ikke stabil av den grunn.

13.05.07 ups.. ikke oppdatert på en stund.. Minker stadig oppi her. Kanskje var det natronen? -nå er det i allefall kun 3 otto og 4 tetra igjen. Tragisk. ligger mange i blomsterbedet nå. Skal skaffe kh+ strax! Har vært hektisk i det siste. Plantene vokser som bare det! Rene jungelen nå. Ottoene er flinke, og holder det rent og fint, enda så få som er igjen.
Forer med algetabletter i tillegg, og ingen er så lykkelige som tetraene da. :)
Snakk om å leke med maten! :)

27.07.07 Nå går det rett på dunken..... 2 tetra igjen. 3. gikk i pumpa i går.
-de har i allefall ikke dårlig plass oppi dær, men huff så ensomt!
Lysrøret er gåent og må skiftes, så nå erdet mørketid. plantene går ad undas. Bare tragedie.
Kommer nok ikke til å kjøpe så små fisk flere ganger, de blir jo bare slukt av pumpa.

__________________________________________________________

06.01.08 Ble dårlig med skriving etter hvert som alt gikk adundas her..
Nå ser det derimot ut til å gå mye bedre! :) -håper det varer..
Droppa ottoene, da de alltid døde.
Kjøpte to hunn platy og en han, og nå er de mange. Trivlig! :) Ingen i pumpa heller! Hadde deler av første kull i en strømpe i begynnelsen, noe som førte til svært sen vekst. De få som klarer seg fritt svømmende, blir raskt "store" og fine.
De to tetraene som har overlevd bør vel få nye kompiser, men.. Får se hva som skjer. Virker håpløst å kjøpe dem som yngel. Billigere enn voksne pr. stk. riktignok, men når man sitter igjen med to av ti, så hadde det nok vært bedre å kjøpe voksne.
Kirsebærrekene lever i beste velgående. Null svinn der. :) Første uka så jeg ingen, men etterhvert har de blitt svært så aktive. Rogn og greier.
Arvet en ansistrus som har fått navnet Gorgon. Han spiser og driter som bare det. Har en viss frykt for at han har overført penselalger fra det grusomme karet han kom fra.. Har ikke sett noen enda riktignok.. Hadde han i tomt kar i noen døgn, i håp om at han skulle kvitte seg med mesteparten av det han bar med seg. Håper virkelig det hjalp. Skummelt!
Plantene ser ikke ut til å trives 100%. Må vel bli litt dristigere med gjødslinga kanskje.. Men et godt lysrør hadde nok gjort susen.
Fortsetter dette i riktig retning må jeg si meg svært fornøyd. :)
Ser nesten ikke på tv lenger jo! ;)

02.02.08 Kjøpte 8 nye neontetra forige helg. 1 har dødd i pumpa så langt.. Må være noe spess med denne arten. Platy ynglene har aldri satt seg fast der, ikke rekene heller..
Litt høy ph for tida. Antakelig pga natron tilskuddet. Æsj.. Burde vel hadd den berømte eikebarkekstrakten.
Gorgon ser ut til å trives, men han er et ordentlig bøllefrø. Når jeg mater med algepille, og han omsider tør komme fram, skremmer han bort de andre for å komme fram til maten. smarting...
Platyen yngler som bare det, og endelig har det kommet noen gule også! :)
Interessant sammensurium av planter jeg har fått til foresten..

16.02.08 Var ei uke hjemmefra, og på den tida hadde samboeren min flytta pumpa til andre enden av karet.. Godt ment, fordi det skulle bli enklere å se om tetrayngel gikk seg fast bak pumpa. Dette førte til at de to platy hunnene ble så forvirra at de hoppa oppå og bakom pumpa og døde.. :-/ Nå er det bare hannen igjen av foreldre generasjonen.Selvsagt benytter han sjansen til å tyne små hunnene.. stakkars. Bør kanskje kvitte meg med han for å unngå innavl.
Rapportér akvarium Registrert: 23.02.2007 Sist endret: 05.05.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: elvegrus
Lys: 1 sth Phillips TL-D 15w
Filtrering: innvendig tetratec m/svamp
Bakgrunn: ingen..
Vannverdier: pH: 7.6   GH: 7.0   KH: 6.0
Temperatur: 24°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Kommentarer: [Ny kommentar]
Ssffb
Ssffb Hei !
Fint akvarium!
Likte bakrunden (med de steinene) ¨

;D

03.03.07 00:46

Galemor
Galemor du har jammen vært uheldig med akvariet ditt. Jeg ville nok tenkt på å skaffe en annen pumpe. selv har jeg ikke brydd meg det døyt om ph og kh osv, det blir bare stress og stresser jeg blir fiskene av en merkelig grunn stresset og syke de å. Lykke til videre :)

29.09.07 11:31

Maretard
Maretard Kjempefint akvarium!

15.11.08 22:11