Selskapskar

Bilde av akvarium

User imageMitt første akvarium som jeg fikk (med planter og grus) fra min samboer.
Det er et 110l "Juwel Record set" med Juwel Rock 600 bakgrunn.

Det ble fylt med grus, vann og planter 21. februar. Dagen etterpå flyttet 5 stk gule Molly inn. Jeg har en stor mangroverot som ligger på bløt som skal legges inn når den slutter å farge vannet så mye. Den er så stor at jeg nok må ommøblere litt på plantene når den skal oppi.

På sikt ser jeg for meg en 3-4 Kuhlii-ål, 2-3 guramier (kanskje leppegurami) og muligens en stim tetraer om det blir plass.


28. mars: Rota er lagt oppi (bilder kommer snart) og den farger av ganske heftig selv om den lå i bløt i over en uke først. Men det går greit siden jeg i oppstartsfasen/innkjøring har skiftet vann 2 ganger i uken. Regner med å gå ned til å skifte 25l 1 gang i uken snart. Nitrittnivået har holdt seg lavt, har vel hatt en måling der det var oppe i 0,3mg/l - men det var flere ganger før vannbyttte at nivået lå litt over gult (men ikke så orange som 0,3mg/l på skalaen til Tetra målesettet jeg bruker). Det ser ut til å ha stabilisert seg endel nå - 4 dager siden forrige vannbytte og fremdeles <0,3mg/l.
De 2 kuhlii-ålene får 3-4 kompiser så fort butikken får inn flere av dem.

12.april: Nå har kuhlii-ålene fått selskap og de er 6 totalt. Av de 2 ancistrusene jeg hadde så vokste bare den ene. De var ca 2 - 2,5 cm da jeg kjøpte dem. Etterhvert som den ene ble større begynnte den å jage den minste og etter at jeg kun har sett den minste 2 ganger den siste uken så fant jeg den død i dag morges. Ingen ytre skader. Vannverdiene har vært fine og stabile de siste 3 ukene. 10 stk. svarte fantomtetra flytter inn i dag.

2011: Akvariet ble strippet ned og beboerne flyttet ut (otto'er, ancistrus, fantomtetra og Kuhlii'er). Bakgrunnen mistet all farge med tiden og ble helt sort - trolig ble den gnagd ned av otto-ene og ancistrusen så den er fjernet og bakveggen er malt sort (med latexmaling på utsiden). Har såvidt begynt på et planteoppsett.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 24.02.2007 Sist endret: 07.06.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
KRELJO
KRELJO Oj, dette var fint! Veldig stilig bakgrunn.
Anette Frestad
Anette Frestad Veldig fint akvarium :) Digget bakrunnen !
Kristine b
Kristine b Kuhli åler skal helst ha sand istedenfor grus bare som en liten oppmerksomhet:) Fint akvarie:)
Tom Arne Orthe
Tom Arne Orthe 0 Takk
Takk for det. Kuhli ålene går for tiden i et 60 liters med biltema sand. Jeg holder på å gjøre dette om til et planteakvarium. Har fått plantet og fyllt på med vann, men har ikke kjørt det inn for fisk ennå. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva slags fisk jeg skal ha. Vurderer å putte tilbake kuhli-ålene, men er usikker på om de vil rote for mye på bunnen...