Home
Du er her: Forside > Akvarium > Overfloden >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina © Kjetil L © Mariann Steine
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Overfloden


Et 160 liters Selskapsakvarium som er eid av Gulli

Dette akvariet er med på 1 favorittliste!


Beskrivelse
Februar 2007: Kjøpte karet brukt. Hadde stått tomt i 8 år. Skittent!!! Akvastabil rammeakvarium. Opprinnelig farge "patinert messing". Lakket rammen med silkematt bengalakk, svart. Ble veldig bra! Silikonerte på nytt.
Lagt 2x3mm "Depron"plater i bunnen (Vel, ikke depron, men noe som ligner). Varmekabler fra Rena, silikonert fast. Plantesubstrat fra Tropica. Biltemasand. Varmekolbe. Fluval 4+ innvendig filter modifisert med blåsvamp..

18.03.07: Fylte i vann og planter! Satte i gang pumpa. Kjører også igang en Fluval 2+ med det samme. Den skal jeg kanskje ha i et mindre kar senere. Oppdaget at det ene lysrøret ikke virker... :o( Vi fikk det til å virke da vi testet det for noen uker siden, men bryteren kjennes dårlig ut. Mannen har lovet å reparere... Snille mannen!! :o)
Jeg har forresten noe stritt "gress" som jeg ikke vet hva heter. Det må jeg finne ut av... Og så skal jeg ha flere planter, men må ta litt om senn...

10.04.07: Påska er over, og de første fiskene flyttet inn i går! Fire voksne guppyer en del yngel. De voksne var der over natta først, og så ut til å ha det bra, så jeg hadde oppi yngelen også. Ville kvitte meg med det lille akvariet på 19 liter.
Har bestilt Prazi Pro, for når de kom på sandbunn istedet for grusen, begynte fiskene å klø seg litt på gjellene...
De to eplesneglene mine ble også med, og de stortrives med biltemasand istedet for grusen i det lille akvariet!
Jeg har fått flere planter også, og med dem har det blitt med noen Damsnegler (Jeg synes det høres mye triveligere ut enn "Pestsnegler"...)
Jeg er veldig usikker på noen av plantene, bl.a. Tenellusen og Sagittariaen. Får se til å ta noen bilder, så kanskje noen kan hjelpe meg...
Plantene har jeg stort sett kjøpt via kjøp og salg på akvaforum, og det har gått veldig greit.
Lysrøret har forresten begynt å virke igjen! Litt skummelt, antakelig dårlig kontakt der et sted, men jeg tenker å legge inn en ny lysarmatur med T5-rør på budsjettet til høsten.
Nå er det bare å måle vannverdier og følge med hvordan pumpen(e) takler det virkelige livet!
Har veldig lave KH og GH-verdier, og litt høy pH. Ser det litt an foreløpig, kanskje jeg må høre hvordan jeg skal bruke natron for å justere opp KH.
---
Litt senere på dagen: Har tilsatt litt CO2, og pH har sunket fra 7,5 til 7.
Kastet oppi ett skjell for å se om det kan heve KH. Så skal jeg ikke klusse mer med dette på en stund.
Dagens vannverdier: pH 7, GH 4, KH 3, NO2-: under 0,3, CO2: 10

19.04.07
Nå har det kommet 6 Siamesiske algespisere. Jeg skal SI de gjør jobben sin! Alle plantene er så godt som rensket for alger, og de var blitt ganske mørkegrønne etterhvert. Det blir fremdeles en del alger på glasset, men det får jeg fortsette å skrubbe på hver uke.
Vannverdiene har holdt seg veldig fine. Ikke noe nitritt!
CO2-apparatet har fått på seg en sånn "luftgardin"-slange, og da sank pH mer, så jeg tilsatte litt natron. Nå holder pH seg jevnt på 7, og KH har steget fra 3 til 4.
Neste plan er å skifte lysrør, lage folie-reflektor og få tak i noe god plantegjødsel, så jeg får Glossoen fin.
Men først må jeg finne ut hvilke lysrør som passer best!

23.05.07
Nå må jeg ta noen nye bilder.
Det "strie gresset" gav jeg opp og kastet. Det så ut som det holdt på å visne. Glossoen ser heller ikke pigg ut. Den får nå være der foreløpig, noen av "stilkene" ser ut som de vokser litt, men veeeldig sakte.
I dag kjøpte jeg noen Echinodorus. Antakelig bleheri, men kanskje litt lavere? Fint ble det iallefall. Jeg er nok ikke så dreven på organisering og design av akvariet, så jeg later som det er en svært planlagt rotete og "naturlig" look... ;o)
Jeg kjøpte også to Røde krystallreker (de hadde ikke fler!) og ti Kardinaltetra. Det ble straks et mye mer spennende akvarium. Med mer planter blir det en bedre bakgrunn å se på fiskene mot (planter mest mulig i midtaksen av akvariet, siden vi kan se på det fra begge sider). Og de strømlinjeformede kardinaltetraene som stimer så fint ble en fin kontrast mot de mer solitære, vimsete og spraglete guppyene. SAE'ne trives også veldig bra, og alle er veldig gode naboer. Det er bra!

24.06.07
Jeg har lagt inn noen bilder av fiskene. Jeg har hatt et par omganger med holocoust blant Guppyene for å få færre fra hvert kull, og gi plass til de nys kullene. Jeg er usikker på om jeg nå har to kull med yngel, eller om det er et stort kull hvor de varierer litt i størrelse/veksthastighet.
De nå voksne hannene som er egenprodusert, er virkelig fine. Særlig "Ildhale", "Solstråle" og "Blue moon".
Den store hunnen med orange hale ser imidlertid ut til å holde hardt på jomfrudommen sin, selv om hun blir grundig beilet til.
Det hadde nok vært en fordel å kunne ha hunner og hanner adsilte til de blir fullvoksne. Noen av hunnene jeg har fått, ser ut til å ha blitt smelt på tjukka mens de var litt for små, lurer på om det er derfor de har fått "krokrygg"? Jeg har avlivet de som har fått det. Ikke noe å avle på, selv om de ser ut til å ha det fint ellers.
Ser at jeg må lagge ut et nytt oversiktsbilde, akvariet ser ganske så anderledes ut nå. Det er god plantevekst.
Jeg har omtrent kutta ut karbondioksiden, har ikke tilsatt noe mer natron, så pH har gått ned, så jeg trenger ikke karbondioksiden lengre. Blir litt tungvint å ha det, særlig når vi skal på ferie.

15.08.07
Ferien vel overstått, takket være snille Ann Mari!
Har hatt noen nesten-stopp på pumpene, og nå er jeg såpass lei av å rense filtrene at jeg har bestilt et Eheim 2026 Pro II ! DET blir spennende, det. Skal også få satt i sving med bygging av akvariebenk snart.
Har også kjøpt 10 sandsnegler og 2 eplesnegler til som forhåpentligvis kommer i posten ganske snart.
Plantene sturer litt. Det er masse trådalger og litt penselalger. Skal tro om det er "Honnjdagan" med høy temperatur og mindre lys som gjør det, eller om det er misforhold mellom lys og næring? Jeg må skaffe nye lysrør!
Fiskene ser ut til å ha det helt fint, Et Guppykull i ny og ne, noen guppyer som "forsvinner", men både SAE'ene og Kardinaltetraene vokser og holder populasjonen ved like.
Kirsebærrekene har også vokst. Iallefall en av dem... De er vanskelige å se, så jeg vet ikke om jeg bare har EN nå? Må skaffe noen fler av dem!
Lurer litt på å introdusere en ny fiskeart, men vet ikke helt hva. Får vente litt til ny pumpe og snegler er innkjørt!

19.08.07
Sneglene kom i god behold, og nå er også nye lysrør (2x LifeGlo II) og tennere på plass, OG ikke minst det nye EHEIM 2026 Pro II installert og i gang.
Jeg har tatt ut Fluval II+-filteret og har 4+'en gående til Eheimen er innkjørt. Filtersvampen i 2+'en klipte jeg opp og hadde i Eheimen for å få masse deilige bakterier oppi.
Det ble voldsomt med sirkulasjon og skvalping oppi der nå, får prøve å stille litt på utrislingsrøret så det ikke skvalper sånn, samt å prøve å finne en plass til Fluvalen så den ikke virvler så veldig.

29.08.07
Eheimen er på egen hånd nå. Fluval 4+'en er også tatt ut. Vannverdiene er fine, og fiskene ser ut til å trives.
Har borret flere hull på utstrømsrøret, så det ikke er så voldsomt strøm. Kommer nok til å borre flere etterhvert.

02.09.07
Ommøblerte (plantet om ) i karet.
Byttet til meg 5 Palettciklideyngel mot en del guppyer.
Nye bilder.

16.09.07
Banjomallen "Ola" ble med heim fra Leksvika. Der har den levd et mistforstått liv som "algespiser", og etter å ha rådspurt forumet her kom den endelig ut av skapet og ned i den deilige biltemasanda (må bli varmt på magen med varmekablene like under!) som en Banjomalle. Vi ser ikke mye til den, bare ute når det er helt mørkt. Såvidt.

22.09.07
Var på shoppingtur for å kjøpe røtter til 35-literen, og da lurte det seg jammen med to Ancistruser! Søte små kremgule albinoancistruser. Nååå.... :)

01.10.07
Hele akvariet ble flyttet over på ny akvariebenk. Bilder i min personlige akvarietråd "Eplesneglen - verdens kuleste dyr".

24.10.07
Fire blåguramier ble anskaffet for et par uker siden. Det viste seg at det var to hanner og to hunner, så den ene hannen ble solgt for en billig penge i dag. Og dermed fikk den andre hannen arbeidsro, og i dag har det vært egglegging! Slitsom fisk, dette. Mye mer amper og hissig enn de andre, gitt...
Eplesneglene hadde fått noen bitt i antennene, så de er flyttet over i oktagonen. Der trives de MYE bedre!

27.03.08
Triste greier.
I påskeferien har akvariet gått i tørrdokk :(
Sannsynligvis har røret fra filteret hoppet ut av utstrømsrøret, dermed har vannstrålen sprutet MOT utstrømsrøret i stedet for INN i det, og det har sprutet/skvettet over kanten på akvariet... I alle fall var det tomt for vann helt ned til innsuget på pumpa. Altså har 100 liter vann runnet ned på golvet, ned i golvet, ned trappa, gjennom trappa, ut i gangen, inn i kjellerboden, inn på do, og HELT inn på vaskerommet...
Hvorfor skjer sånt når man for første gang på nesten et år er borte i over en uke?
Fiskene levde, de har flyttet til 500 flotte liter på Byåsen! :)
Men akvariet er tomt og skal selges. Nå blir det ikke akvarie før jeg enten har eget akvarierom med fuktsperre og fall til sluk... eller jeg kan ha et på vaskerommet! -For akvarie skal jeg nok ha igjen... om en stund.
Rapportér akvarium Registrert: 19.03.2007 Sist endret: 17.04.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Blåsesand fra Biltema
Lys: 2 x T8 lysrør (Life Glo II 30W)
Filtrering: Eheim Pro II 2026 Edition
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: 7.3   GH: 10.0   KH: -
Temperatur: 26°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Gomp
Gomp Hvordan ble akvariet tømt?

Har du ikke bare innvendige filter?

Skjønner ikke åssen dette kan ha skjedd.

10.01.11 15:14