Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Marita Helgesen © Pål A. Hegland © Kim Kasnes
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Veronica og Ronnys akvarium


Et 137 liters Selskapsakvarium som er eid av gorf

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Dette er vårt aller første akvarium. Ingen erfaring fra hobbyen tidligere, men vi ble hektet med en gang! Startet med 8 guppyer, så kom Trine (palettciklide) og Ole, Dole og Doffen (ancistrus). Så etter en liten uke kom Frode, som Trine straks la sin elsk på. Trine danset seg inn i Frodes hjerte og før vi vet ord av det kom det yngel ut av kokosnøtta, ca 40 stk.

Teknisk info:
Kar: Jebo R209 137 liter
Varmekolbe: 150 watts Tetratec (etter 2 stk. Jebo som ikke fungerte)
Pumpe/Filter: Jebo AP1208F 600 liter/time

Verdier: pH = 7,5. NH4/NH3 = 0. NO2 = 0. NO3 = 3. GH = 6. KH = 5. O2 = 5.

I løpet av de siste tre ukene har noen fisker falt fra, Dole og Doffen og 5 guppyer har måttet bøte med livet. Vi tror kanskje det kan være Trine og Frode som jager dem litt mye om natta. Opprevne haler tyder på dette. Løsningen på dette er blitt 10 nye kardinaltetrar som distraherer ciklidene. Samtidig ble det en del alger siden mallene ikke fikk gjort jobben sin, 5 SAE er nylig ansatt for å fikse opp i dette.

Status nå er mye roligere kar, vi tror 2-3 yngel lever fortsatt men ser de sjelden. Vår siste malle, Ole, har en mage som en ballong, tror det er forstoppelse. Han holder seg stort sett på samme plass. Frode og Trine er muligens i gang igjen! Vi planlegger å utfase guppyene ...

25. april. Makan til effektive SAE'er. De har ryddet vekk det meste av alger. Ole er tatt over i et lite plastakvarie og satt på MgSO4 kur. Kardinalene har fått hvitprikk, esha exit er bestilt. Frisk som en fisk', dummeste uttrykket vi har hørt på lenge! Hjemmelaget CO2 anlegg ble satt i gang idag.

6. mai. Gode og dårlige nyheter. Ole og guppyene er døde, de døde ikke av hvitprikk, så vi skjønner ikke helt hvorfor. Sukk. Hvitprikk-kuren ble gjennomført uten synlige bivirkninger på kardinalene. Det gode er at Trine og Frode har fått et nytt kull med små palettyngel! Håper noen overlever denne gang! Vi har eksperimentert litt med artemia-klekking, men det er nå litt styr ....

10. juni. Levende artemia var tingen. Alle (?) palettyngelen lever fortsatt, ca 40-50 stk. Vi foret kraftig med levende artemia, så mye at tetraene og SAEene fikk kjempemager de også. Foret også med avskallede artemiaegg, og et annet yngelfor som vi har liggende. Har nå gått over til godt knust flakfor, røde mygglarver (kjempemoro når to yngler biter seg fast i hver sin ende av en mygglarve!).
Noen ekstra fisker som vi arvet er nå kommet til, 3 neontetraer (ser gamle og slitne ut, men svømmer og spiser fint) og en ancistrus (navn nå: Ole den andre). Vi er litt bekymret overfor Ole II, han er veldig rolig, og vi synes han har en stor mage ... noe vi kjenner igjen fra Ole den første. Hvorfor trives ikke ancistrus'ene hos oss?

11. juli. Kaos før ferien, pumpa var plutselig dø, 3 timer før avgang. Ny eheim 2224 stod i eska, og måtte plutselig settes i drift. Svampene fra pumpa ble lagt oppi eheimen, alt ble montert, krysset fingrene og reiste på ferie. 3 uker senere med sparsommelig feriemating, og alt er som det skal være, ser ut som pumpa med svamper gjorde jobben. Ellers så er det fortsatt ca 40 yngel igjen. Palettene klarte å produsere kull 3, men dette kullet ble kjapt redusert til 0. Det ante meg at småttisene hadde blitt suget inn i pumpa ... noe som ikke var noe krise siden det allerede er mye fisk i karet. Men, det tærte så mye på hjerte mitt, at jeg måtte åpne opp! 15 yngel ble reddet, og innsuget ble dekket med en strmøpbukse. Men, når jeg slapp de oppi karet igjen, ble de pinadø spist opp i løpet av et minutt, av både foreldrene og kardinalene. Så mye fikk jeg igjen for den redningsaksjonen ...

14.juli. Litt rydding og klipping av planter, og 5 stk Corydoras Sterbai innført. De er veldig rolige (redde?) i begynnelsen, håper dette går bra! Trine og Frode er inne i en god periode nå, uten yngel eller egg. 20 av palettyngelen er nå flyttet over til soveromskaret. Største yngelen er nå en god cm lang.
Rapportér akvarium Registrert: 02.04.2007 Sist endret: 20.05.2010
Mer informasjon om akvariet
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Grus
Lys:
Filtrering: Utvendig Eheim 2224
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
ILLA
ILLA Velkommen som akvarist :-) Synes karet deres ser bra ut.

03.04.07 09:14

gorf
gorf Takk for det. Noe mer planter nå og noen triste dødsfall, men vi er ihvertall i gang.

22.04.07 17:37

Emil Sagenes
Emil Sagenes Offamej!!! stakar Ole og guppyene! RIP jeg er her for deg.. :'(

28.12.09 00:11