Rekekaret

Bilde av akvarium

28 liters rekekar som jeg eier sammen med samboeren min (Sofus her på Akvaforum). Gjorde om karet til rekekar i dag, da resten av de opprinnelige innbyggerne har flyttet over i 125 literen.

I rekekaret bor det pr i dag 4 kirsebærreker; 1 hunreke og 3 hanner. Vi håper selvfølgelig at det skal resultere i små rekebarn etterhvert:-)
I tillegg har vi et par snegler (sebrasengle og humlesnegle) i karet som hjelper til med algespisingen.

Av tekninsk utstyr har vi en Fluval 1 plus pumpe og en Jäger 50 W varmekolbe. Bunnsubstratet er Akvastabil Haley, svart med kornstørrelse 1 - 2 mm.

18. juli 2007:
I dag ble bestanden av reker i karet utvidet betraktelig da det kom reker i posten fra mona o. Gøy å endelig få opp antallet reker i karet, de få som har vært her til nå har liksom ikke helt skjønt dette med formering. Da det endelig så ut til at lyset hadde gått opp for dem, la de seg over på siden og døde... Men først produserte de hele to(!!) rekeyngel som ser ut til å klare seg bra. Har oppdatert med bilder av de nye rekene i dag. Sammenlignet med før, er det skikkelig mylder i karet nå - tiden da rekene hadde navn og vi faktisk så forskjell på dem er definitivt forbi..!

15. august 2007:
Rekene ser ut til å stortrives:-) Minst en ladning med rekebabyer er klekket etter ankomsten av de nye rekene for ca en måned siden. Masse søte små minireker i mosen - kjempegøy! Nå er det iallefall 8 hunner med egg, så bestanden øker eksplosivt! Tror vi trygt kan si at antall reker er ukjent; 1 reke, 2 reker, mange reker, enda flere reker.
Javamosen trives også veldig godt, mosen er frisk og grønn og fyller hele bunnarealet av karet og litt til.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Akvastabil Hayley, 1 - 2 mm
Lys: 14 W Powerglo
Filtrering: Fluval 1 plus
Bakgrunn: Svart papp
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 20   KH: 4
Temperatur: 23°C
Registrert: 19.05.2007 Sist endret: 19.07.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap