125-literen

Bilde av akvarium

Dette er et Juwel Rio 125 liters akvarium, og vårt hittil største kar. Karet ble startet opp i mars 2007, og da var planen å få tak i Leopoldi og ha her. Det var vanskeligere enn antatt, så vi har endt opp med fiskesuppe:-)

Vi har beholdt det originale Juwel-filter systemet. Pumpen har en kapasitet på 600 liter/time og varmekolben på 100W.
I tillegg til planter består dekorasjonen av to kokosnøtthuler (en med sideåpning og en med toppåpning), en liten mangroverot, og noen sorte steiner vi kjøpte på IKEA ("Knaster"). Bunnsubstratet er engelsk elvegrus (fra Fishby), kornstørrelse er på 3 mm.

Den eneste vannverdien vi endrer er GH. Denne økes ved å tilsette alabastergips ved hvert vannskifte.

Hovedfisken i karet er palettciklidene. De har hatt to yngelkull, det første ble tatt med på tur utenfor hulen ca 1 mnd etter at vi kjøpte foreldrene. Dette kullet var i utgangspunktet på ca 20 stk, 8 av disse har nå blitt noen måneder gamle. Alle i kull nr 2 døde dessverre i løpet av en uke. Dette skyldes nok at vi ikke hadde lys på i rommet om natten og at vi ikke foret med yngelvennlig for.

Eplesneglene har også lagt egg to ganger. Så i tillegg til sneglemor og sneglefar er det ørten småsnegler i karet. Skal luke dem ut og selge etterhvert som de vokser.

Ettersom plantene har vokst seg til og blitt luket og flyttet på flere ganger, ser karet nå ganske anderledes ut enn på bildene som ligger her. Skal prøve å få oppdatert bildene etterhvert.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Engelsk elvegrus (fra Fishby), 3 mm kornstørrelse
Lys: Originalt Juwel armatur, 2 x 18 W
Filtrering: Originalt Juwel system, pumpe på 600 l/t
Bakgrunn: Svart folie
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 10   KH: 4
Temperatur: 24°C
Registrert: 23.05.2007 Sist endret: 22.02.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.