Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Aram A. © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Lavlandsbekk på Sumatra


Et 60 liters Biotopakvarium som er eid av Havengel

Dette akvariet er med på 11 favorittlister!


Beskrivelse
Kar i planleggingsfasen med mye stein, huler og terasser, javamose og bregner. 10-12 kileflekkrasbora, 5-6 kuhliål, 6-7 barber og noen reker for algebekjempelse er den foreløpige besetningsplanen. Selvmekka isoporbakgrunn, selvplukkede steiner og rot av kortbark og korkkledde røtter. Modifisert lystopp (opprinnelig glødepæretopp) med 18w Arcadia lysrørholder for lys i karets hele lengde.

11/8 2007 Er endelig ferdig med innkjøring, og har begynt beplantning. Er ferdig med karet om to uker!

20/8 Det meste av planter er på plass, men mangler litt mose. Det meste av fisk er også på plass nå, noen kuhliiål til og alle beboerne er på plass. Vurderer å bruke litt torv i bunnen for å bli kvitt det reine preget der, men det kan gjøre slamsuging noe utfordrende. Noen bøkeblader skal i alle fall plukkes i høst og legges i.

28/8 Ferdig! 4 nye kuhliål i langt fra samme kondisjon som de jeg kjøpte sist, så de må fores opp kraftig. Mer javamose er puttet i, tok ut noen av steinene på høyre side og satte i nye for å få bedre kontinuitet i steinsettingen.

Må inrømme at jeg har juksa litt med plantene. Bruker Salvilina som flyteplante for å få litt dunklere stemning, dette skal vel egentlig være Pistia som finnes på Sumatra. Plantet også noen stilker med Egeria Najas for å få litt bedre dybdevirkning. Disse får stå til jeg finner ut hva som vokser i bekkene på Sumatra. Cryptocorynene ser ut til å ha omstilt seg greit.

Konklusjon:

Jeg er førnøyd med resultatet, og dette har vært et prosjekt som absolutt ga mersmak til å lage ting sjøl. Å ta seg tid til å la ideer vokse fram og modnes er essensielt for et godt resultat, løsninger som blir valgt i en fart må ofte tas igjen. Karet ble akkurat slik jeg hadde tenkt på grunn av at jeg ikke forhastet meg. Fiskesammensetningen ble valgt med omhu med tanke på leveforhold og levevis for å bruke de forskjellige sjiktene, og alle ser ut til å stortrives med elvebredden sin.

Jeg gleder meg til neste prosjekt!

Bilder kommer når jeg får tatt noen gode.

13/9 Naboen avvikla akvariet sitt, og jeg henta en überfeit kuhliiål og en fisk jeg identifiserte til Pangio anguillaris. Anguillarisen ser ut som en liten ål, og passer perfekt til biotopen! Lever i saktestrømmende elver og bekker blant annet på Sumatra.

12/2 2008 Installerte endelig en utvendig pumpe slik at karet kommer til sin rett! Satte inn seks nye kileflekkrasbora til totalt 16.
Rapportér akvarium Registrert: 31.05.2007 Sist endret: 13.02.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Stein, biltemasand og grus
Lys: 1x 18w modda topp, Biltemarør
Filtrering: Eheim 2211, utvendig
Bakgrunn: Sjøllaga isoporbakgrunn
Vannverdier: pH: 6.8   GH: 7.0   KH: -
Temperatur: 24°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Emil
Emil woooow
wow , jeg så på forumet hvordan du lagde den , blei så imponert ! jeg er så keen på å lage egen bakgrunn til et venzuela biotop men jeg trenger råd ;)
bakgrunnen din er sykt pen !

10.07.07 23:39

Kulefisken
Kulefisken Hoooo, Du er flink!

16.07.07 21:03

Lene E
Lene E Utrolig flott kar :o)

31.08.07 22:39

Bjørn.
Bjørn. Veldig fint kar med veldig mange detaljer! Forresten er bakgrunnen inni akvariet eller utpå bak?

23.07.09 20:04

Bjørn.
Bjørn. Bare glem spørsmålet mitt, så på bildene etter eg skrev kommentaren og da så eg at det var inni :)

23.07.09 20:06