Home
Du er her: Forside > Akvarium > Soveromsakvarie >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Gyrid Steen © Bjarne Sætrang © Mona Opland
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Soveromsakvarie


Et 50 liters Selskapsakvarium som er eid av gorf

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Akvastabil, ca. 50 liter. Det går 3 platyer (hanner) og 2 sverdragere (hunner). Fiskene arvet vi (fra Diana), og plasserte først i vårt andre kar, men palettene plaget de så mye første natt (opprevne og avrevne halefinner) at vi måtte sette opp dette i en hast. Heldigvis hadde vi alt vi trengte, akvaruim (gave fra Frode!), aquaball innvendig filter, svart grus, røtter, steiner og planter. Startet med en tablett Bactozym, og en del akvarievann fra stueakvariet for å få en flying start.
Fiskene ble altså satt inn etter ca. ett døgn, og vi var spente på om det gikk greit. En fisk døde, men den fant vi under en "stein-haug", så den har enten kilt seg fast, eller blitt fanget av noen steiner som har flyttet seg.
Fiskene trives (unntatt en), og halefinnene reparerer seg selv.
Vi har lest at man ikke skal ha platy og sverdrager sammen, men har ingen løsning på det ennå ... er det så viktig?
14. juni. Oppsumering etter sommeren, noe frafall ... 1 sverdrager og 2 platy igjen. 20 palettciklide yngel innført fra stuekaret. Det ser ut til at det går greit!
19. august. Sverddrageren la inn årene. Den ene platyen ble kjemperund med struttende skjell, og etter et døgn i eget kar med salt uten bedring gjorde vi det slutt. Resten av palettyngelen er over i dette karet nå.
Rapportér akvarium Registrert: 10.06.2007 Sist endret: 21.02.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Gammelt oppsett
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Leifur
Leifur Platy og sverddrager
Grunnen til at noen mener at disse ikke skal holdes sammen er at de krysser seg med hverandre. Man er vel engstelig for at blandingsavkom kan spres og lage "kluss" i rasene...

Det er forresten en tråd om akkurat dette blant de nyeste innlegg på forumet (undergruppe Fisk) akkurat nå, med tittel "krysninger".

13.06.07 23:24

gorf
gorf Har lest den tråden, og skal være bevisst på at evt. yngel som overlever ikke kommer ut av hus. Kanskje ikke så mye sjanse for at de overlever dersom de blir født nå ... få gjemmesteder, og vi er på 3 ukers ferie! (vikarmating en gang pr. uke.)

14.06.07 10:16