Jans akvarie

Bilde av akvarium

Nylig bygget opp igjen etter en omgang med ciklider. Disse fiskene røsket opp det meste som var plantet i sanden. Byttet inn disse i en del planter og gikk over til roligere omgivelser.
Akvariet er på 180 liter med buet front. Meget dekorativt. Bunnlaget består av en blanding av grus og sand for bedre feste til pantene. Har også mange sandsnegler i bunnen. De er meget effektive ryddehjelpere. De spiser det meste av det som skulle havne i og på sanden. Bunnen skal dekkes med gress og det skal skaffes planter til lavasteinene. Satser på et grønt og rolig akvarie denne gangen. co2 anlegg skal monteres samt uvfilter. Besttår nå av et vanlig fastmontert svampfilter som egentlig er ganske effektivt og en sirkulasjonspumpe. Fisker og planter ser ut til å trives ganske bra i dette akvariet.
Planter er som følgende:
Hydrocharitaceae (Froskebittfamilien)
Alismataceae (Vassgrofamilien)
Araceae. Diverse typer med blanding av brede og tynne blader.
Det finnes også en sugemalle på 15 cm i dette akvariet.
Lever også en kampfisk i dette akvariet. Den har fulgt med siden jeg begynte med akvarie for to år siden. Den har klart jeg utmerket, selv etter mye flytting. Den liker ikke jenter. Jeg prøvde en gang å gi den et par lekkerbiskener, men den ville ikke ha noe med dem å gjøre. Fant begge hunnene døde etter en uke. Jeg er spesielt glad i denne fisken.
Teknisk informasjon
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 17.06.2007 Sist endret: 25.06.2007
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.