Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Engdal © Bjarne Sætrang © Lisbeth
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Vårt første. Nybegynner akvarium.


Et 60 liters Tropisk ferskvannsakvarium som er eid av Silje Marie

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Vi har ikke hatt akvarium før så nå tester vi ut. Vi har fått råd om hva som lønner seg for nybegynnere... Vi ble anbefalt hvit grus som bunnbelegg. Under det la vi en pk med steiner med næring for planter etc.

Vi ventet 2 uker med å sette inn fisk. Først satte vi kun inn planter for å klargjøre vannet. Deretter satt vi inn de tre mallene (pitbullpleco). Her vi bor er det mye kalk i drikkevannet som ellers skal ha veldig god kvalitet som drikke for mennesker.

Vi satt først inn guppyene enda en uke senere. To hanner og fem hunner. Ingen fortalte oss at fiskene kunne komme seg inn i filteret i vår Juwel record 60. Dermed mistet vi en av hannene ganske raskt. Han var rød og flott og synes såvidt øverst på det første oppstartsbildet. (snufs) Tok også med gulrotgress (- tror det er det det må være - vi har ikke fått med navn på plantene fra butikken) som jeg mener jeg har lest skal være bra i tilfelle guppy-yngel.

Deretter, etter enda en uke, satt vi inn begge stimene. 5 av hver. Dronningrasbora og det som antakelig er falsk neontetra. De var de minste stimfiskene de hadde og i butikken sa de at man måtte ha minst fem av de. Vi satt inn en rot og et sunket skip i keramikk... slik at mallene får noen gjemmesteder.

En uke senere satt vi inn en ny guppyhan og 3 neontetra til. Vi la samtidig inn steiner (plukket selv, men kokt før tilført akvariet). Lærte i butikken at man ikke skulle plante plantene med pottene, så dermed ble det også plantet litt om.

Kanskje det ikke er helt riktig, men tenker å bruke kommentarer som en loggbokfor hva som skjer. Så holder vi oversikt over utviklingen.
Rapportér akvarium Registrert: 09.07.2007 Sist endret: 13.07.2007
Mer informasjon om akvariet
Status:
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Kommentarer: [Ny kommentar]
Silje Marie
Silje Marie Snegler
Den siste uken har vi plukket ca. 15 snegler i akvariet. Det kan se ut som om noe spiser plantene. Kan det være sneglene? Har lest at det kan være bra med snegler fordi de spiser alger, men de ser ut til å yngle rimelig raskt...

Har også lagt merke til et slags spinn eller støv på noen av plantene. Tok noen av sneglene over i et glass med en plante med slikt "støv" på seg. Da så vi en slags liten orm - hvit bitte liten og gjennomsiktig - bukte seg i vannet... Kanskje det er det som lager spindelvevet - utøy på plantene... eller kan det være sneglene som gjør det. Er "ormen" en parasitt?

Vi har fortsatt mye å lære...

09.07.07 09:30

gorbjo
gorbjo Heihei. Tror du bør stille slike spørsmål i selve forumet;-)

09.07.07 09:50

Silje Marie
Silje Marie Hei
Takk for tips :-)

09.07.07 10:21

Silje Marie
Silje Marie Guppybaby
I går kveld oppdaget vi en guppybaby i akvariet! Vi vet ikke hvem som er moren (4 av de fem guppyene har og har hatt svarte prikker ved haleroten..) Vil helst ikke tenke på at det sikkert har vært flere babyer.

JEg synes jeg har lagt merke til i noen dager nå at fiskene, og guppyene spesielt har snust ekstra mye rundt omkring i akvariet... Kanskje de jaktet på lillemann? Halen er fortsatt gjennomsiktig så han må være ganske fersk. Nå svømmer han rundt på et lite glass til vi har funnet ut hva vi skal gjøre med ham.

13.07.07 12:43

Silje Marie
Silje Marie 21 babyguppier
I kveld er vi oppe i 21 babyguppier... 1 har flyttet over sammen med de store... De 20 andre er trygt forvart i nettingkaret for babyer som er oppi det store akvariet... Hva skal vi gjøre når alle vokser opp?

En guppydame døde for leden. Håper det var av naturlige årsaker...

12.08.07 22:27

Ankiei
Ankiei De hvite ormene er helt ufarlige og bare snacks for fiskene. De kommer pga overforing. For litt mindre og skift ca 30-40 % vann. De forsvinner normalt innen et par døgn:)

19.10.08 21:34