Home
Du er her: Forside > Akvarium > Stueakvariet >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Kjetil L © Holger Lockertsen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Stueakvariet


Et 125 liters Selskapsakvarium som er eid av G&T

Dette akvariet er med på 1 favorittliste!


Beskrivelse
Oppstart april 2007. Har gått med guppy, liten stim neontetra og en liten malle. Etter plantekjøp (fra Frank, seinere fra Stein Wego) kom det snegl som "bonus"-materiale. Supplert med 1 han Archocentrus sajica 25.7.
Grus i bunnen, skiferhelle lagt på stein + 2 halve kokosnøtter som gjemme-/ leke- steder.
Har noen butikk-kjøpte planter, men disse og vallisneria går stort sett tilbake, mens hornblad er det som trives.
7.8: mengden guppy er bare gått nedover etter Sajica'en kom, så nå plukkes hun-guppyene + en han ut, og går over til eget lite kar. Så skal vel antallet gå opp igjen. At snegletallet også går ned, gjør ingen ting.
11.8.:i dag har sajica'en fått selskap av 2 ho-sajicaer. Vi hadde satt opp karet med en halvdel der terrakottapotter skulle være til sajica, og en annen halvdel der ei lita skiferhelle hvilende på steiner skulle danne hule for mallene. Men nå er den største sajicahoa sammen med hannen, hun har peika ut skiferhula som foretrekt bosted, og han er i ferd med å flytte grusen stein for stein med munnen! Spennende!
13.8: Måtte flytte ut den minste sajica-hoa, den fikk ikke fred.
15.8:danio-stim flytta inn.
Avvekslende lek og fighting på Sajicaene. De plager resten av innbyggerne så grundig de kan, omdesigner hele karet, plantene flyter hvor som helst, tetra er redusert fra 13 til 8.
31.8.: -og videre til 6, det er nå bare 7 guppyer. Og ingen døde kropper flyter omkring.
Danio-stimen ser ut til å klare seg bra: om det er akkurat like mange, er umulig å si, de er så livlige og står ikke i ro for å telles. I morges hadde de adferd som minnet om lek på/ like over pumpa, de hadde fått god mat- de er begynt å kaste seg over ciclide-sticks med stor iver, bedre lys -litt andemat var fjerna, og området over pumpa kan vel minne om grunt vann. De snurra og tvinna seg omhverandre i ei mølje, om det ble lagt egg der, ble de ikke gamle.
7.9: sajica-paret er flytta på hybel, og 5 små scalarer er kommet inn. Ny mallehule er satt inn, og det tok bare 10 min før den var prøvd og gnagd på. ca 20 platy-yngel og vel 20 guppy-yngel er kommet til.
6.10.Yngelflokkene er reduserte, men noen er igjen av hver. I dag døde den største guppy-hoa. Den har gått stor lenge, og i morges sto den og "gispa" opp mot overflata, og jeg tok den over i en bolle for seg selv. 1 time etter var den død. Snitta opp buken, og den var stappfull av død yngel. synd.
5.11.Platy-yngelen er det 4 igjen av, av guppy er det bare en. Tetra-gruppa har vært stabil på 6 stk. Daniostimen har fått tilført en del av de største ynglene, der er det litt svinn, men 5 stk små kan vi telle. Scalarene vokser og ser friske ut. Satser på at det kan bli dannet 1 par av disse når de blir voksne, så får vi se om vi da kan bytte bort de andre i annen fisk. Det går en stund før vi er der. Tetra får nå gå så lenge de lever, men vi kommer ikke til å supplere denne gruppa flere ganger, vi har jo ikke rette vannverdier. Danio til å lage litt liv, platy har litt farge, ancistrus gjør litt reint, det får være selskapet til scalarene til de vokser opp.
16.12: Scalarene har tatt litt for seg, noen danio er forsvunnet, ingen guppy er igjen. Platy og Tetra holder stand.
9.2: Danio er flyttet ut - bortsett fra 1 som ikke lot seg fange. Platy, ancistrus og tetra holder stand, men scalarene har fått litt større plass nå som de har vokst litt. 2 eplesnegler er på utlån til dette karet, håpte at de da kan holde hornbladene litt mer fri for gruff.
Rapportér akvarium Registrert: 25.07.2007 Sist endret: 09.02.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Roy Vidar
Roy Vidar grattis
et flott kar du har :))

22.07.10 00:06