Home
Du er her: Forside > Akvarium > Wabi-sabi >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen © Linda Widente © Heidi Ingdal
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Wabi-sabi


Et 63 liters Planteakvarium som er eid av Havengel

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Nyoppsatt kar til platyene og Amanorekene, vann og pumpa ble med fra det gamle karet. Resun-kar hvor innmaten i toppen er fjernet og erstattet med to 15W holdere fra Arcadia, må nok ha i et rør til for å få nok lys. Skal dekoreres etter Wabi-sabi-prinsippet, dvs a la Amano. Ingen av plantene som er i karet nå får lov å bli med videre.

Redmoorrøttene er skrudd fast til skiferplater slik at de sitter godt i bunnlaget. Steinen er selvplukket, blir nok noen endringer på de små når jeg finner bedre. Røttene skal kles med mose, forgrunnen skal dekkes av Hemianthus callitrichoides "Cuba". Får se om jeg finner noen buskvekster til bakgrunnen og noen tuster med eleocharis rundt stein og røtter. Vurderer også et område med sand for kontrastens skyld, men veien blir til mens jeg går.

Planterøret til Arcadia gir noen sjuke farger i karet, så det må også erstattes.

29/8 Kjører nå tre 15W rør i karet, et Sunglo, et Lifeglo og et rør som fulgte med, 10000K. DIY CO2. 1 ml Floreal og 1 ml Ferreal pr dag.

Har røsket ut det meste av planter og plantet Hemiathus i forgrunnen, har kjøpt inn diverse andre kontrastplanter som står og roter seg, blant annet Alternanthera reineckii, Ludwigia repens "Rubin" og Hygrophila difformis. Singapormose er surra fast til redmoorrøttene, og vil myke opp konturene og gi kontrast.

4/12 Jeg har gitt opp dette akvariumet som plantekar. CO2 og hard gjødsling gjorde at det vokste vanvittig, fullstendig ute av kontroll. Fikk også en del alger til tross for hurtigvoksende planter og flyteplanter i bakre del. Cubaen løsnet etterhvert som den vokste, og ble derfor ikke større. Den ble til slutt algebevokst.

Røsket ut alt igjen og laget nytt og edruelig oppsett med mer stein og planter som vokser seinere; javamose, javabregne, bulbatis og cryptocoryner samt noen hurtigvoksere. Landskapspreget ønsker jeg å beholde. Fjernet også et av lysrørene for å unngå det verste av alger i front.
Rapportér akvarium Registrert: 09.08.2007 Sist endret: 28.04.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand 0,8-1,2mm
Lys: 2x 15w T8
Filtrering: Fluval 2+
Bakgrunn: Svart folie
Vannverdier: pH: 7.2   GH: 12.0   KH: -
Temperatur: 26°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]