Home
Du er her: Forside > Akvarium > Akva-kos i stua >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Hans Rune Bø © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Akva-kos i stua


Et 79 liters Selskapsakvarium som er eid av Line

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Dette akvariet ble startet opp 1.okt 07, og det surrer og går her i stua vår ennå. I dette karet bor det for øyeblikket 10 + platy, yngler og voksne. Det bor også et lekspar med ancistrus i dette karet, de har en kjent og kjær skiferhule hvor albino-hunnen (Alba) legger egg og hvor far Bartus passer på og vokter på eggene til de blir til søte små ancistruser. Det fjerde kullet i løpet av 5 måneder har nå kommet ut av hula.

Vi har for øyeblikket tre planter oppi karet, i tillegg til to røtter, en kokosnøtt, en skiferhule, to skjell og javamose.
Rapportér akvarium Registrert: 02.10.2007 Sist endret: 03.05.2009
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Grus
Lys:
Filtrering: Innvendig pumpe
Bakgrunn: Folie-bakgrunn
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 9.0   KH: 4.0
Temperatur: 24°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Pernille
Pernille Skjell og kH
Fint kar:-)
Ser at dere har et par store skjell nedi der. Dersom disse er ekte, så vær obs på at de nesten garantert vil øke kH'en. Og da går pHen også opp. Har dere like høy pH som vi har i springvannet (7 - 7.5, vi bor også i Bergen) ønsker dere neppe å øke pHen.

03.10.07 12:00

Line
Line Hei :) Takk for det :)
Har nettopp målt PH og den er på 7,5, samme som den har vært hele tiden. Vi hadde skjellene oppi for 2-3 uker siden, og PH har vært på 7,5 helt siden oppstarten av det karet. Kan det ha noe å si at de har ligget til tørk i et halvt år? at de derfor ikke vil øke ph'en? :) gledelig overraskelse i dag, nettopp plukket ut av tre yngel fra dette karet og tatt de oppi 29-literen sammen med de andre ynglene. :)

03.10.07 12:24

Pernille
Pernille Nei, det har ingenting å si om skjellene er gamle. De avgir kalk til vannet som øker kHen. Og da følger pHen etter. Mulig dette først skjer etter en stund, at det tar litt tid før skjellene blir brutt ned i vannet. En ting det kan være greit å følge med på iallefall.

03.10.07 13:18

Line
Line Ok :)
Takk for tipset hvertfall!;) Vi skal følge godt med. Bytter vann 2-3 ganger i uka nå, men når det har gått noen uker skal vi gå over til 1 vannbytte i uka + teste vannet for gh, ph, kh, nitrit og nitrat. :) så da bør vi vel klare å se om kh eller ph evt øker :)

03.10.07 13:30