Home
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© kjell begby © Holger Lockertsen © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Stuepryden - Juwel Rio 180 l


Et 180 liters Selskapsakvarium som er eid av annema

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
25.04.08
Lenge siden siste oppdatering, har hatt både en uforklarlig krise og en stor ommøblering. Ting ser ut til å ha stabilsert seg nå heldigvis, men vi må fylle opp stimene våre litt.

15.01.08
Nå har det blitt en fin balanse i karet, selv om Hanky-Panky lever på lånt tid. Når han blir for stor og flytter ut, blir han kanskje erstattet av et par Ancistrus. Ellers skal kileflekk-rasboraene flytte over til 64 literen etterhvert, det er mer passende temperatur for dem der.

23.11.07: RIP Ane :( Nå skal Terje få være enkemann en god stund, muligens resten av hans liv. Stimen med rødmunnstetra er utvidet, og de ser ut til å ha blitt gode venner allerede. Dessverre hadde vi stort frafall (3/7) på de nyinnkjøpte fiskene, uten at vi helt kan skjønne hva som ble gjort feil. Men rødmunnstetra kan jo være ganske skjøre, så det kan rett og slett bare ha vært stress.

17.11.07: Dvergguramien Ane har nå fått en ferie i rekekaret, da hennes mann Terje har vist seg å være en førsteklasses mobber. Hun har sett stresset ut, og har hengt mye i overflaten og gispet den siste uken. For bare noen dager siden begynte hun å miste noen skjell også. Haremet må nok utvides med en jente til slik at de får delt litt på oppmerksomheten, Terje kan være røff i flørtingen. Nå virrer han forvirret rundt i sitt kongerike og leter etter sin pjuskete dronning. Kanskje litt ensomhet kan jekke ham ned et par hakk.

04.11.07: Fikk tatt noen litt dårlige bilder, får ønske oss et digitalt speilreflekskamera når oppussingen er ferdig. Metallpansemallene har også fått noen nye venner.

28.10.07: Er virkelig imponert over otto'ene. Under tilvenningsperioden hang de forventningsfulle på sidene av posen og så storøyde på alle de deilige algene. Straks de slapp ut pilte de mot glasset og plantene og startet å gnafse i seg. Ivrige små tasser!

Corydorasene vi har flyttet over fra den gamle tanken har vært ganske gretne og grinete, og har gjemt seg i det ene hjørnet, der det er tett beplantet. Idag stakk de gradvis hodet frem. Vår gigantiske pleco, Hanky-Panky har også begynt å tilgi oss og ligger akkurat nå og sutter på skallet til en eplesnegl.

27.10.07: Idag har vi flyttet over resten av fiskene fra 112-literen og tømt den. I tillegg har vi kjøpt noen søte Ottoer og noen eplesnegler til å gnafse på algene. Nå skal det stå en stund mens vi måler vannverdier for å se hvordan den økte belastningen slår ut.


26.10.07: Vårt nye akvarium, som er helt på tampen av innkjøring. Nitrittnivået er nå på rask vei mot 0, og vi gleder oss til å øke befolkningen forsiktig om noen dager.

Har langt flere planter, men jobber med å finne navnene :)
Rapportér akvarium Registrert: 26.10.2007 Sist endret: 25.04.2008
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Engelsk elvegrus
Lys: 2xT5 lysrør, 45 W
Filtrering: Juwel 600 invendig pumpe
Bakgrunn: Juwel Structure
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]
Anen
Anen Det var da fælt med rødmunnene... ser at den ene eplesneglen og en otto også har måttet gi tapt... Hvis dere noen gang kjøper fisk på Bystasjonen så har de en garanti ordning på sine fisker. Du tar tilbake fiskene og en vannprøve som de tester og hvis de ikke finner noe bugg så får du nye fisk :)

26.11.07 10:05

annema
annema Hmm, vet ikke om jeg vil ha gode nok nerver til å slepe med meg døde fisk på jobb... Men skal ta turen bort på butikken idag og høre om det er spesielt ømfintlige fisk. Usikker på om det har dødd en Otto, men de siste gangene jeg har talt innbyggere i karet har jeg bare funnet 5 stk. For alt jeg vet kan det fremdeles være 6 :)

26.11.07 12:14