Home
Du er her: Forside > Akvarium > litt av hvert >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Richard Dybdahl © Bjarne Sætrang © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

litt av hvert


Et 110 liters Selskapsakvarium som er eid av tigerlilje

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Har et svart akvariemøbel.Mamma sitt akvarie men jeg har tatt over ansvaret for det.Jeg er nybegynner og vet ikke stort,men leser og lærer:)

Jeg har:
- 1 scalare hvit/gul.
- 5 skjørtetetra.
- 1 otto

Tar gjerne imot kommentarer og tips.

05/1-08
Nå nærmer "makeover" dagen seg:) er så spent.Har bestemt meg for å beholde den svarte bakgrunnen.Får planter på tirsdag og skal få 3-5 skjørtetetraer av svigers.
Skal kjøpe skiferhuler og legge inn en ny rot.
Så følg med..

09/1-08
Da var plantene på plass..akvariet ser nå ut som en undervannsjungel:)
Men fiskene digger det.De svømmer imellom,prøvesmaker litt og ble skikkelig nysgjerrige.Til helgen skal resten ordnes.Ny pumpe,luke plantene og nye røtter:)

18/1-08
Hurra,da var akvariet ferdig!vi sleit og svetta i over to timer for å fjerne det gamle filtreringssystemet.(vanskelig å forklare.)
Ble mye bedre plass og fiskene ble gira.Er spent på om plecoen vil like skiferhula.

27/1-08
idag fikk vi solgt synodontis malla og jeg har overtatt 5 skjørtetetraer og en liten ancistrus som heter Lindi etter den forrige eieren:) de ser ut til å trives så langt.

24/2-08
vel,det kjipe er at plecoen ikke bruker skiferhula.har prøvd å flytte den,men ingen suksess.en trøst er at den mindre malla mi liker å slappe av på "terrassen" utenfor åpningen.
Jeg har også solgt javabregnen som jeg hadde på rot og har heller satt inn to mindre røtter.alle trives og er aktive og friske:)

15/3-08
vår lille otto døde under tjeneste for noen uker siden.stakkaren klarte å sette seg fast i ett hull i en rot.savner den lille fyren:)
virker som de andre har det bra,men er bekymret for finnene til plecoen:(

23/3-08
ancistrusen og skiferhula er solgt og plecoen er lykkelig igjen.finnene begynner å se bedre ut og den er mye mer aktiv.var visst den andre malla som hadde bitt den om natten når vi ikke så det.

5/6-08
nå har vi kjøpt 3 otto babyer for å bli kvitt litt av algene på glasset.de er så nusselige:) jeg har helt falt for ottoene.

4/7-08
plecoen er død.aner ikke hvorfor..skjipt at alle yndlingsfiskene mine dør..

10/11-08
Den minste svarte mollyen er død. Vi mistet også gullgurami hannen vår. Han virket gammel og sliten.
Men er ikke bare dårlige nyheter. Vi har fått ei ny mallejente i hus og har byttet ut plantene. Jeg har også satt inn en skiferhule,men er mest den siamesiske algeeteren som slapper av på den.

27/06-09
Den store feite black molly jenta vår døde for kort tid siden. Nå er den bittelille hannen alene:( De andre ser ut til å trives, men har en mistanke om at den største skjørtetetraen er halvveis blind.
Ønsker meg flere flere mollyer og en gullgurami til. Snart er alle alene og det er trist..

30/7
Byttet ottoene mot en gullgurami og 2 perlegurami. Den store gullguramien min var veldig aggressiv de to første dagene,men nå er det bare harmoni :)

mars 2010
Den ene gullguramien og den ene perleguramien er døde:( Har nå kjøpt to nye planter og fikk endelig kastet den halvråtne javabregnen. Jeg savnet ottoene, så nå er tre nye i hus..

Oktober 2010
En otto har gått bort og da ble det ganske stusselig for de to gjenværende. Så jeg har kjøpt 5 nye:) Har dessverre fått et jævlig angrep av trådalger. Et algemiddel fungerte ikke,så i dag har jeg skrubba skikkelig og kastet den planten jeg kjøpte i mars for den var helt ødelagt. Og har kjøpt et sterkere algemiddel og en ny plante. Så vi får se hva som skjer..
I tillegg til dette har perleguramihannen blitt aggressiv mot gullguramihunnen,så han skal gis bort og skal finne noen nye venninner til henne:)

Det gikk fort.I løpet av dagen har perleguramien fått et nytt hjem og fått 3 søte dvergguramier:) hittil har introen gått bra og den store hunnen min har bare tatt på dem.

mye har skjedd. dvergguramiene likte seg ikke og døde etter noen uker.. for et par mnd siden døde den siamesiske algeeteren og for ikke så lenge siden mistet jeg den store gullguramijenta :( men på den positive siden har den feite og freidige mallejenta fått nytt og godt hjem :)
Rapportér akvarium Registrert: 02.12.2007 Sist endret: 02.05.2011
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: svart
Lys: to T8 lys.en powerlife og en glow
Filtrering: erheim aquaball 2210 innvendig.
Bakgrunn: svart
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 23°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Kommentarer: [Ny kommentar]
alfen50
alfen50 Hei Yvonne
Syntes dette ser riktig så bra ut jeg. ;-)

alf

19.02.08 16:04