Home
Du er her: Forside > Akvarium > Guppy-karet >
Alle akvarier Akvarietyper Akvariefisk Topp100 Månedens akvarium
Registrer ditt akvarium!
Legg til som favorittakvarium
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Runar Heskestad © Holi1
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook

Guppy-karet


Et 54 liters Selskapsakvarium som er eid av Allikin

Dette akvariet er med på 0 favorittlister!


Beskrivelse
Vårt første akvarium. Ikke den letteste størrelsen å starte med, sies det, men det dumpet ned i fanget til samboer for en del år siden, og det var på tide å fylle det med noe. Ikke at det er plass hverken i leiligheten eller lommeboka til noe større, heller.

Vi startet med å kjøpe grus og planter, samt nødvendig utstyr som filterpumpe, varmekolbe (Sera, 75 Watt), termometer, vanntester og noen planter. Siden jeg er en utålmodig sjel, har jeg senere overkjørt samboeren helt, og kjøpt fisker og snegler mens han har vært bortreist, så jeg tror vi begge føler akvariet er mer mitt prosjekt enn hans (stakkars mann).

Hittil har vi mistet en neontetra (satt fast i pumpa) og gitt bort tre mollyer (impulsiviteten min er vanskelig å kontrollere, så jeg kjøpte minst tre for mye).

29.02.08: Siste (og dette BLIR nok det siste på en stund) tilskudd "i gjengen" er seks guppyer (fire hunner og to hanner), hvorav minst to er gravide, så vi kommer nok til å følge spent med fremover.

06.03.08: Måtte avlive en guppydame her om dagen. Hun lå bare og vaket i vannskorpa og spiste ikke. I natt døde en guppydame til. Hun har også holdt seg for seg selv og ikke spist, så vi ventet i grunnen på det. Kjøpte to nye guppyer i dag. De er ganske små enda, og forhåpentligvis klarer de seg bedre. Fremdeles ingen fødsel.

08.03.08: Ganske sikker på at den ene nye guppydama er en guppyherre. Lar det bero litt, men det ser ut som om det blir bytting etterhvert. Karet er for lite til enda tre damer. I dag har jeg shoppet javamose, algekule og hydrocotyle leucocephala. Tja.. shoppet og shoppet; jeg fikk det faktisk gratis av en snill akvarist.

12.03.08: Mistet den sorte ancistrusen, "Andrea" i går. Den har vært litt pjusk, og jeg syns ikke den har vokst noe særlig, så jeg frykter at den rett og slett sultet i hjel. Hvem vet. I dag har vi byttet ut grusen med biltemasand og køpt en liten rot. Jeg skal oppdater med nye bilder i morgen når støvet har lagt seg.

15.03.08: Flyttet neontetraene over i 240-literen, med unntak av èn som jeg dessverre klarte å klemme i hjel med håven. Dessuten ser det ut som om den lilla eplesneglen er bortevekk. To hann-gupyer er flyttet til 240-literen for å gi hunnguppyene litt fred.

16.03.08: Yngel i karet! 15-20 stykker hittil. Tror vi går for "survival of the fittest".

19.03.08: Guppy-hannene tilbake i karet. Drar til Kongsberg i dag, så jeg håper yngelet klarer seg med "feriefor" en uke.

26.03.08: Ferieforet var en tabbe. Jeg innser det. Etter at vi kom tilbake på mandag (24.) har vi skiftet vann tre ganger, og jeg kommer til å fortsette å skifte et par ganger om dagen fremover. Hvorfor? NO2. 'Nuff said.

28.03.08: Det ser ut som intensiv vanskifting har hjulpet; NO2-nivå på null i følge test-sticken. Nå må vi bare forsikre ossom at fiskene er fri for innvollsorm.

29.03.08: I natt døde molly-damen.Vi aner ikke hvorfor. Nitritt-verdeiene er fine. Ammoniakk-verdiene er fine. Ph, Kh og Gh skulle være greie for en molly. Kan ikke se at det er noen utvendige parasitter på noen av fiskene. Så da gjenstår vel bare innvollsorm. Guppy-yngelet ser ut til å stortrives - ingen dødsfall enda (foruten de to som ikke overlevde det første døgnet).

04.04.08: Måtte avlive en guppy-hunn til. Medisinerer mot innvollsorm. Dritt-sykdom.

23.01.09: Dette karet har fått en "frisk start". Nå med gullfisken, en pitbullpleco og tre kloreker.
Rapportér akvarium Registrert: 28.02.2008 Sist endret: 23.01.2009
Mer informasjon om akvariet
Status: Slik er det nå
Substrat: Sandblåsesand 0,2 - 1,0 mm fra Biltema
Lys: 1 x 15 W T8
Filtrering: Fluval 2+ (innvendig)
Bakgrunn: Folie
Vannverdier: pH: 7.3   GH: 11.0   KH: 4.0
Temperatur: 25°C
Bilder
Fisk, dyr og planter i akvariet
Mine andre akvarier
Kommentarer: [Ny kommentar]