Vanntanken

Bilde av akvarium

Akvariet er et Juwel Rio 125, som ble startet opp 22. august.
Eies sammen med - Happy -

I månedsskiftet aug/sept. kom de første fiskene på plass. 11 neontetraer, 2 gule honningguramier og 3 flekkete pansermaller ble de første innbyggerne.

Den 24. september kom flere fisk på plass i form av 12 vinkeltetraer, 2 ancistrusmaller (tror ihvertfall de het det), 1 eplesnegle og 2 sebrasnegler. Litt ekstra innredning kom også på plass samtidig.

28. september: 2 røde honningguramier ble med i gjengen.

15. Oktober: 2 siamesiske algeetere har ankommet. I starten ble disse ganske forvirret av flokken på 12 Vinkeltetraer, siden de ser så like ut. De satte i gang å stime sammen med Tetragjengen, og stod til og med i 30 graders vinkel i vannet slik som Vinkeltetraen gjør. Etterhvert har de funnet ut at dette ikke er normalt for dem og holder stort sett til på bunnen, men de blir stadig litt småforvirret.
2 stk algekuler kom også på plass denne dagen. de er festlige å se på, så myke og loddne.

05. november: fire bittesmå Posthormsnegler ankom i posten. Det var to rosa og to lilla snegler. Med på kjøpet fikk vi også en hel haug med Sandsnegler, ca 20 stk tenker jeg. De graver nå rundt i sanden og vi ser ikke mye til de, men de dukker stadig opp en liten tur før de graver seg ned på nytt.

07. november: En ny gul Eplesnegle har flyttet inn, så nå har vi to stykker. Den første timen lå den urørlig, så fant de to Eplesneglene hverandre og satt deretter klistret til hverandre det meste av kvelden og natten. Stakkars Eplesneglen vår har nok vært ensom. Blir spennende å se om det dukker opp epleegg etterhvert... er jo ikke lett å se hvilket kjønn de er :)
To nye småplanter som jeg ikke husker navnet på (mistet lappen) ble også plantet i dag, siden smågresset vi plantet ble fulle av trådalger og derfor er fjernet.

16. november. Den røde hannguramien ble syk og har desverre gått bort. I tillegg har vi byttet inn igjen de 12 vinkeltetraene i butikken, da de ble for voldsomme og aktive og de plaget hele tiden de siamesiske algeeterene.
Vi skal nå ha inn noen roligere fisker i stedet, og vurderer noen kobbertetra eller kardinaltetra i tillegg til neontetraene. Alternativt noe helt annet, kanskje noen litt prangende parfisk av noe slag som ikke trenger å være en hel stim.

13. desember. Lenge siden forrige oppdatering nå. De to røde posthornsneglene klarte seg ikke og er døde, men de to lilla klarer seg fint. De klarer seg faktisk så fint at vi nå har karet fullt av bittesmå babyposthorner. Har telt 10 stk på det meste. Jeg tror kanskje noen av de er spist (eller de har gjent seg godt) mens et par andre nå begynner å bli ganske store (4-5 mm).
Vi har slitt litt med sykdom på fiskene og har derfor ikke fylt på med ny fisk enda. Den siste røde honningguramien har hvite flekker på seg som ser ut til å være sopp. To neontetraer har vært hardt angrepet med de samme flekkene og er derfor fjernet fra karet og avlivet. Skal ta med guramien i butikken i dag og be om råd.
Har ifm vannbytte i dag gjort om litt på steinhulen i akvariet. Bilder kommer om ikke så lenge. Håper vi snart får kontroll på sykdom slik at vi kan få inn noen flere fisk, det er litt tynt oppi der nå.

02. aug, 2010
På tide med en oppdatering her igjen. Karet lever sin gang og klarer seg fint. Ancistrus-mallene yngler som bare det. De siste månedene har vi hatt 6-7 kull med yngel og har levert i to omganger (ca 60 stk) til dyrebutikken.
Eplesneglene yngler også til de grader, egg-sekk på egg-sekk dukker opp. Vi lot den første klekke, etter det har vi plukket de vekk. Har akkurat levert 45 stk til dyrebutikken og har vel ca 10 stk igjen.
Har i dag kjøpt to nye gule honningguramier og 10 stk kileflekkrasbora.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Grus
Lys: High-Lite 80 cm, 2 x 28 W
Filtrering: Jewel Filtersystem
Bakgrunn: Juwel Structured
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 4   KH: 4
Temperatur: 26°C
Registrert: 25.09.2009 Sist endret: 03.08.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Darlaa Sproklett
Darlaa Sproklett håper på flere bilder snart! :) er en utrolig flott tank