Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina Fossen © Holger Lockertsen © Mazter
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina serrata

Sebrareke

© Akvaforum
Kan du bidra med et bilde av denne?
Beskrevet: Stimpson, 1860
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Zebra Shrimp
Tidligere/andre navn: Bush-algae Shrimp, Tüpfel-Zwerggarnele
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 3.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene blir litt større ann hannene og har ofte synlige egg eller eggproduksjon.
Fór og fóring: Omnivore help

Spiser noe alger, men ikke store mengder. Flakfór, synkepellets og det meste annet som faller til bunnen av akvariet blir spist. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: En liten, fredlig reke som kan holdes i mindre akvarier. De blir ikke store og kan derfor lett bli spist dersom de går med for store fisk. De vokser sakte og bli ikke større enn 2.5 cm som voksen.

Caridina serrata slipper omtrent 30 yngel hver 6 uke.
Lokasjon
Asia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 30 cm
Min. størrelse i liter: 19 Liter
Temperatur: 22-25o C
PH i vannet: help 6.5 - 7.3
GH (Hardhet): help n/a
Endre info Endret sist: 04.05.07-19:58 av Tone Eirin Lockertsen