Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Rita Aspevik © Astrid Westad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Macrobrachium sp. ´ecuador´

Blå Langarmreke

Håvard Støre Andresen
© Håvard Støre Andresen (6 bilder)
Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 10.0 cm
Kjønnsforskjell: n/a
Fór og fóring: Omnivore help

 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Macrobrachium': Macrobrachium (Lang-armede reker) hører til en tett beslektet gruppe genuser som inkluderer Leander, Palaemonetes og Palaemon som alle er velkjente dyr hos salvannsakvarister. Macrobrachium lever i elver og finnes over hele verden. Det er faktisk så mange arter at det er nærmest umulig å identifisere alle. Over 100 arter er beskrevet og mange arter er sannsynligvis fortsatt ikke oppdaget ennå. Mange av disse rekene ser svært like ut selv om de kommer fra forskjellige kontinent.

I tillegg til de små artene finnes det også temmelig store reker med en kroppslengde på 20-30cm. Dette er ettertraktede delikatesser for lokalbefolkningen i de aktuelle områdene. Disse rekene er ekte ferskvannsreker og må ikke holdes i hverken brakt, salt eller hardt vann. Noen av de store artene lever i mineralfattig vann i Brazil på samme steder som Discus og andre mykvannsarter av fisk.

Macrobrachium formerer seg med både den primitive og den spessialiserte modusen. Den mest velkjente i akvariesammenheng er Macrobrachium assamensis som formerer seg spesialisert.

I akvariet bør Macrobrachium artene ha godt med gjemmeplasser. Man skal være obs på at de kan ta fisk med de lange klørne sine. De kan også selv falle offer for store ciclider eller annen grådig fisk. De store artene bør ha 100-200liter til rådighet.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Macrobrachium sp. ´ecuador´ er en mellomstor langarmreke fra Ecuador i Syd-Amerika. Hvilken art dette egentlig er er forløpig ukjent. Den fantes i Imazo sine lister rundt årsskiftet 2006, og har i det siste kommet tilbake. Salgsnavnet er Blå Langarmreke. Arten kan avles i ferskvann.
Lokasjon
Sør-Amerika » Ecuador
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 100 cm
Min. størrelse i liter: 200 Liter
Temperatur: 18-28o C
PH i vannet: help 6.0 - 8.0
GH (Hardhet): help 7.0 - 30.0o dH
Endre info Endret sist: 27.01.06-19:11 av Håvard Støre Andresen