Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
 
Tilfeldig bekjentskap
© Anette Tøgard © Jan Bukkems © Gard Schulhus
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Neocaridina cf. zhangjiajiensis

© Akvaforum
Kan du bidra med et bilde av denne?
Beskrevet: Cai, 1996
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Tidligere/andre navn: Variable Rückenstrichgarnele
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Lett
Lett
Maks. størrelse: 2.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene er gråaktige og varierer far svært lyse til nesten sort. Noen individer har en kremfarget midtstripe på ryggen. Hunnene er høyere enn hannene og bærer ofte på store egg. Hannene er også grå, men endel lysere enn hunnene. Noen individer er nesten gjennomsiktige. Hannene er ikke så høye som hunnene.
Fór og fóring: Omnivore help

Alger, Tetra Tabimin, flak og alle typer fórrester. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Neocaridina': Neocaridina artene er temmelig små og harmløse for fisk. Det finnes mange kultiverte og naturlige former og arter som selges i dyrebutikker. Desverre er det svært vanskelig å artsbestemme disse for lekfolk. Neocaridina artene praktiserer den spessialiserte formen for formering. Dette betyr at yngel er fullt utviklede reker og er derfor svært lette å drette i akvarium. Hunnene bærer på 20-30 egg i 28-33 dager. Rekene er kjønnsmodne i en alder av 3-6 måneder

Akvariet for Neocaridina artene trenger ikke være større enn 15liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt.

Neocaridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Det anbefales en flokk på minst 10 reker. Da blir de mindre sky.

I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Neocaridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Neocaridina cf. zhangjiajiensis er naturvarianten av den populære ´White Pearl Shrimp´ N. cf. zhangjiajiensis praktiserer den spessialiserte formen for formering og er derfor lett å drette. Arten vil sannsynligvis krysse seg med kirsebærreker og andre Neocaridina.
Lokasjon
Asia » Kina » Sør-Kina
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 15 Liter
Temperatur: 15-30o C
PH i vannet: help 6.6 - 8.4
GH (Hardhet): help 3.0 - 20.0o dH
Endre info Endret sist: 05.05.07-18:26 av Håvard Støre Andresen