Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© LOFFA © Morten Kirkevåg © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Macrobrachium dayanum

Rustrød langarmreke

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (3 bilder)
Lars Jamne Lars Jamne
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Palaemonidae
Orden: Decapoda
Engelsk populærnavn: Red rusty
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 8.0 cm
Kjønnsforskjell: Hannen blir større og får kraftigere klør.
Fór og fóring: Omnivore help

Spiser det aller meste som havner i akvariet - både grøntfór og annet fór. Rydder også veldig fort opp døde fisk og kan være årsak til slike "forsvinningsnumre". Kan fange og spise små fisk og vil også ta posthornsnegler og pestsnegler. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Macrobrachium': Macrobrachium (Lang-armede reker) hører til en tett beslektet gruppe genuser som inkluderer Leander, Palaemonetes og Palaemon som alle er velkjente dyr hos salvannsakvarister. Macrobrachium lever i elver og finnes over hele verden. Det er faktisk så mange arter at det er nærmest umulig å identifisere alle. Over 100 arter er beskrevet og mange arter er sannsynligvis fortsatt ikke oppdaget ennå. Mange av disse rekene ser svært like ut selv om de kommer fra forskjellige kontinent.

I tillegg til de små artene finnes det også temmelig store reker med en kroppslengde på 20-30cm. Dette er ettertraktede delikatesser for lokalbefolkningen i de aktuelle områdene. Disse rekene er ekte ferskvannsreker og må ikke holdes i hverken brakt, salt eller hardt vann. Noen av de store artene lever i mineralfattig vann i Brazil på samme steder som Discus og andre mykvannsarter av fisk.

Macrobrachium formerer seg med både den primitive og den spessialiserte modusen. Den mest velkjente i akvariesammenheng er Macrobrachium assamensis som formerer seg spesialisert.

I akvariet bør Macrobrachium artene ha godt med gjemmeplasser. Man skal være obs på at de kan ta fisk med de lange klørne sine. De kan også selv falle offer for store ciclider eller annen grådig fisk. De store artene bør ha 100-200liter til rådighet.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Macrobrachium dayanum er svært lik sin nære slektning Macrobrachium assamense (indisk kloreke). Det går nesten ikke an å se forskjell på unge og halvvoksne individer. Voksne reker blir røde og blåaktige under gode forhold.
Lokasjon
Asia » India
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 50 cm
Min. størrelse i liter: 50 Liter
Temperatur: 20-30o C
PH i vannet: help 7.0 - 9.0
GH (Hardhet): help 3.0 - 13.0o dH
Endre info Endret sist: 25.02.06-14:50 av Håvard Støre Andresen