Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
10 siste relaterte forumtråder
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik © Tone Andreassen © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina cf. babaulti var. ´malaya´

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (4 bilder)
Kai A. Quante Kai A. Quante Kai A. Quante
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Litt vanskelig
Litt vanskelig
Maks. størrelse: 4.0 cm
Kjønnsforskjell: Hunnen blir noe lengre, 40mm. og er noe mer massiv. Hannen blir 35mm og er mer langstrakt.
Fór og fóring: Omnivore help

Alger, tablettfór, flakfór, mygglarver og alt av rester etter fisk. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Caridina cf. babaulti var. ´malaya´ er en brun og blå art med et temmelig langt rostrum (hode).

Akvariet bør innredes med planter, tørkede blader og mørkt bunnsubstrat. Filtreringen kan være et lite svampfilter. Rekene er små og sky og er for det meste gjemt bort. Ved fóring kommer dem frem. Rekene kan holdes med små fredelige fisk.

Caridina cf. babaulti var. ´malaya´ praktiserer den primitive formeringsmodusen. Larvene holder seg blandt plantene eller nær bunn de første dagene før de utvikler seg til reker. I denne perioden lever de på plommesekken og trenger derfor ingen spesialfór. Rekeynglene er svært små og vanskelige å oppdage. Et kull kan være på opptil 100 individer. Under gode forhold vil hunnen produsere et kull hver 3-4 måned.
Lokasjon
Asia » Malaysia
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 12 Liter
Temperatur: 25-25o C
PH i vannet: help 7.0 - 7.0
GH (Hardhet): help 8.0 - 8.0o dH
Endre info Endret sist: 22.03.09-16:03 av Håvard Støre Andresen