Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Rolf H Dahl 2014 © Pål Nordholm © Elisabeth Vebenstad
Tilfeldig akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Macrobrachium sp. ´peru´

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (2 bilder)
Kai A. Quante
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Familie: Palaemonidae
Orden: Decapoda
Tidligere/andre navn: Zwerg-"Macrobrachium"
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ikke satt
Ikke satt
Maks. størrelse: 3.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene er fargeløse. Hannene har brune linjer. Hunnene er mer massive.
Fór og fóring: Omnivore help

 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Macrobrachium': Macrobrachium (Lang-armede reker) hører til en tett beslektet gruppe genuser som inkluderer Leander, Palaemonetes og Palaemon som alle er velkjente dyr hos salvannsakvarister. Macrobrachium lever i elver og finnes over hele verden. Det er faktisk så mange arter at det er nærmest umulig å identifisere alle. Over 100 arter er beskrevet og mange arter er sannsynligvis fortsatt ikke oppdaget ennå. Mange av disse rekene ser svært like ut selv om de kommer fra forskjellige kontinent.

I tillegg til de små artene finnes det også temmelig store reker med en kroppslengde på 20-30cm. Dette er ettertraktede delikatesser for lokalbefolkningen i de aktuelle områdene. Disse rekene er ekte ferskvannsreker og må ikke holdes i hverken brakt, salt eller hardt vann. Noen av de store artene lever i mineralfattig vann i Brazil på samme steder som Discus og andre mykvannsarter av fisk.

Macrobrachium formerer seg med både den primitive og den spessialiserte modusen. Den mest velkjente i akvariesammenheng er Macrobrachium assamensis som formerer seg spesialisert.

I akvariet bør Macrobrachium artene ha godt med gjemmeplasser. Man skal være obs på at de kan ta fisk med de lange klørne sine. De kan også selv falle offer for store ciclider eller annen grådig fisk. De store artene bør ha 100-200liter til rådighet.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: En ganske fargeløs liten Macrobrachium med små klør. Den er svært aktiv og svømmer endel.

Formeringen er som hos Indisk kloreke. Kullene er på 5-25 yngel som allerede nyklekkede er hele 5mm lange. De formerer seg hver 6 uke.

Rekene som er avbildet kommer fra en liten bekk i Peru på veien mellom Iquitos og Nauta. Bekken var 10-30cm dyp og 20-50cm bred.
Lokasjon
Sør-Amerika
Sør-Amerika » Peru
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 50 cm
Min. størrelse i liter: 60 Liter
Temperatur: 24-30o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.5
GH (Hardhet): help 3.0 - 24.0o dH
Endre info Endret sist: 01.11.06-22:53 av Håvard Støre Andresen