Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Andre har dyret sammen med
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Lene H © Kai A. Quante
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina cf. breviata ´bumblebee´

Humlereke

Kai A. Quante
© Kai A. Quante (8 bilder)
Kai A. Quante Stig Rune Rostad Håvard Støre Andresen Håvard Støre Andresen
Beskrevet: Ng & Cai 2000
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Bumblebee Shrimp
Tidligere/andre navn: Hummel-Garnele bzw. Zebra-Zwerggarnele
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Nei
Vanskelighetsgrad: Ganske lett
Ganske lett
Maks. størrelse: 2.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnen er kreaftigere enn hannen og blir 25mm lang. Hannen er spinklere og blir kun 20mm lang.
Fór og fóring: Omnivore help

Grønnalger, flakfór, spirulinaflak, kaninpellets, filtermulm, planterester 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Humlereken har tre tykke mørke vertikale bånd. Hunnene får ofte hvite markeringer på de ellers gjennomsiktige flatene når hun bærer egg. Grunnfargene på hunnen blir også mer intense når hun bærer egg. Arten har ingen rygglinje eller fettfarger (gul, oransje)

Formeringen er spesialisert. Hver 5 uke slipper hunnen omtrent 40 ungreker som er 2mm store. Smårekene kan holdes sammen med voksne reker og krever ikke spesialfór.
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 15 Liter
Temperatur: 25-25o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.5
GH (Hardhet): help 8.0 - 12.0o dH
Endre info Endret sist: 05.05.07-18:29 av Håvard Støre Andresen