Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
Rubrikk
Andre har dyret sammen med
 
Tilfeldig bekjentskap
© Tone Andreassen © Kjetil L © RunarH
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Neocaridina davidi ´Sakura´

Sakurareke

-mette-
© -mette- (15 bilder)
Rita Aspevik Lars Jamne Yngve Ellingsen Yngve Ellingsen
Beskrevet: Liang, 2002
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Sakura Red Shrimp
Tidligere/andre navn: Neocaridina heteropoda ´Sakura´
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
Vanskelighetsgrad: Lett
Lett
Maks. størrelse: 2.5 cm
Kjønnsforskjell: Hunnene blir 25mm store og har kraftigere rødfarge enn hannene som bare blir 20mm. Hunnen er kraftigere og har ofte synlig eggproduksjon.
Fór og fóring: Omnivore help

Diverse grønnsaker, alger, flakfór, frossetfór og alt som finnes av rester. 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Neocaridina': Neocaridina artene er temmelig små og harmløse for fisk. Det finnes mange kultiverte og naturlige former og arter som selges i dyrebutikker. Desverre er det svært vanskelig å artsbestemme disse for lekfolk. Neocaridina artene praktiserer den spessialiserte formen for formering. Dette betyr at yngel er fullt utviklede reker og er derfor svært lette å drette i akvarium. Hunnene bærer på 20-30 egg i 28-33 dager. Rekene er kjønnsmodne i en alder av 3-6 måneder

Akvariet for Neocaridina artene trenger ikke være større enn 15liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt.

Neocaridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Det anbefales en flokk på minst 10 reker. Da blir de mindre sky.

I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Neocaridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Sakura Red Shrimp er en nyere og høyere klasset variant av rød kirsebærreke, med en meget intens og nesten neon-rød farge. Denne rødfargen er også mer dekkende hos Sakura rekene enn hos vanlige kirsebærreker. De senere år har det også blitt avlet frem oransje, gule og svarte sakurareker.

Denne arten tilhører familien av "Dvergreker" og disse er flokkdyr som ikke trives aleine. Det anbefales en flokk på minst 10 reker.
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 20 cm
Min. størrelse i liter: 15 Liter
Temperatur: 18-28o C
PH i vannet: help 6.0 - 7.5
GH (Hardhet): help 4.0 - 27.0o dH
Endre info Endret sist: 25.02.15-09:44 av Admin