Home
Avansert søk Gå til forum for snegler og skalldyr Snegle- og skalldyrgalleriet

 
Endre info Finn akvarier med dette dyret Legg til i bokmerkene dine
 
Tilfeldig bekjentskap
© Kjell Tellefsen © Michael Legnér © Joanna & Pål
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Utskriftsvennlig versjon

Caridina dennerli

Kardinalreke

Michael Niesar
© Michael Niesar (1 bilder)
Beskrevet:  
Taksonomisk beskrivelse: n/a
Engelsk populærnavn: Cardinal Shrimp
Ferskvann, brakkvann help
eller saltvann:
Ferskvann
Stimfisk eller bør være i grupper? Ja
Vanskelighetsgrad: Litt vanskelig
Litt vanskelig
Maks. størrelse: 2.0 cm
Kjønnsforskjell: n/a
Fór og fóring: Herbivore help

 
Beskrivelse av alle dyr med genus 'Caridina': Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme.

Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører.

C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde.

Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Beskrivelse som gjelder kun denne arten: Dette er en av de enkleste sulawesi rekene, og man har klart å avle disse i akvarie. Kroppsfargen kan variere fra mørk rød til lilla, og prikkene kan være fra hvite til blålige i fargen. Denne reken svømmer ikke mye, men går for det meste rundt på bunnen og leter etter mat.
Lokasjon
Forhold i akvariet for best trivsel:
Min. størrelse i cm: 30 cm
Min. størrelse i liter: 20 Liter
Temperatur: 27-30o C
PH i vannet: help 7.5 - 8.5
GH (Hardhet): help 10.0 - 15.0o dH
Endre info Endret sist: 10.11.11-21:33 av Ohell