Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Om Akvaforum
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Trude T. © Astrid Westad
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Upålitelige akvarister
1  

Liv H
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Akvaforum er en utrolig bra nettside, gode artikler, nyttige kunnskapsbaser og utrolig bra og levende forum. Gratis annonser er også et kjemegodt tilbud. Dessverre har det vist seg at Kjøp/Salg/Gi bort kan være en sann prøvelse med mange upålitelige akvarister. Skal ikke skjære alle over en kam - mange flotte og høyst pålitelige her også, men dessverre altfor mange som ikke møter til avtaler og ikke gir beskjed. Reserverer og dukker ikke opp og ødelegger for andre seriøse. Dette er utrolig synd og gjør at jeg i senere annonser ikke kommer til å reservere - det blir førstemann på døra heretter. Og det var dagens hjertesukk!

Medlem av FAMBAI: Forente akvarister mot bruk av innkjøringsfisk.
 
Postet 26.06.2008 kl. 22:40
[Rapportér innlegg]
2  

Jonass
Medlem male.gif
Fra: Lillestrøm
Hadde bare alle vært som deg. Var for ikke så lenge siden at en hadde en annonse her ut hvor det sto "HASTER!!! Alle fisker gies bort idag".

Jeg sjekket annonsen for morro skyld og det viste seg at brukeren bodde mindre enn 20min unna og hadde fisker jeg gjerne ville ta imot og også gi en slant for. Jeg sendte melding å sa at jeg kunne ta å hente fiskene når som helst iløpet av dagen.

Jeg fikk svar etter 3 dager da, og da var de gitt bort. Det verste var at brukeren startet en tråd her hvor han var forbannet over at folk som sa de skulle komme ikke kom. Det hadde ikke vært verre enn å ringe meg når de som hadde sagt at de skulle komme ikke kom så hadde jeg med glede hentet fiskene.

Jeg skjønner frustrasjon over at folk bryter løftene om å hente fisker! Men det var minst like frustrerende å se at brukeren rett å slett klaget over at folk ikke hentet fisken når han ikke gadd å svare alle som sendte spørsmål angående annonsen.

 
Postet 26.06.2008 kl. 22:48
[Rapportér innlegg]
3  

Liv H
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Ja, det går nok sikkert like mye den veien ja, dessverre altfor mange her inne som tar for lett på avtaler både ene og andre veien. Problemet med sånn ukultur er at også de seriøse blir tvunget til å være useriøse for å sikre seg at de ikke blir sittende igjen som svarte-per etter å ha holdt avtaler og ventet. Utrolig synd at det skal bli sånn.

Medlem av FAMBAI: Forente akvarister mot bruk av innkjøringsfisk.
 
Postet 26.06.2008 kl. 22:55
[Rapportér innlegg]
4  

Joakim
Medlem male.gif
Fra: Sofiemyr
Kanskje man rett og slett bør begynne å kreve forhåndsbetaling når en har inngått en avtale? Da kan jo kjøper gjerne ikke dukke opp... ;)

 
Postet 26.06.2008 kl. 23:12
[Rapportér innlegg]
5  

Liv H
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Ikke noe dumt forslag det nei, men da bærer jo kjøper all risiko da :-) Og.... funker ikke så bra når en gir bort noe. Det er sjelden pengene som er det store problemet, men når en selger eller gir bort så er det jo av en grunn - at en ikke kan gi fisken gode forhold, har andre planer med akvariet, har bestilt andre fisker, at de ikke går sammen med fiskene en har... osv... så da blir det dumt om det trekkes veldig ut. Ikke for å snakke om tilfeller hvor en har tatt jobben med å tømme akvariet, fange fisk for deretter å måtte slippe dem uti igjen. Heller ikke særlig hyggelig tidsfordriv å vente på personer som ikke kommer, kan tenke meg mange morsommere måter å tilbringe en kveld på. Kanskje det skulle vært poengsystem rundt annonser, som qxl. Der ser en jo kjapt hvem som er seriøse og ikke.

Medlem av FAMBAI: Forente akvarister mot bruk av innkjøringsfisk.
 
Postet 26.06.2008 kl. 23:18
[Rapportér innlegg]
6  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Åhh, da har jeg tydeligvis vært veldig heldig! Jeg har i en lang periode solgt masse planter og har ikke tatt betaling på forhånd, bare sendt avgårde. Ikke en eneste uærlig kjøper :) Men det jeg kjøper av andre må jeg betale på forhånd før jeg får noe tilsendt og nå skjønner jeg hvorfor!

Det var en gang jeg tinga et akvarie her inne og lovte selger at jeg skulle ha det -helt sikkert! Selger satte solgt på karet og stoppet jo da andre fra å by på det. I samme stund måtte jeg til veterinæren med bikkja og fikk en økonomisk overraskelse som ble et sjokk for lommeboka mi. Jeg kunne derfor ikke ta karet likevel, men fikk så dårlig samvittighet at jeg ga 500,- til selger for tort og svie... (kar med bord skulle jeg betale 2500 for..)

 
Postet 27.06.2008 kl. 09:43
[Rapportér innlegg]
7  

biXen
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Når man gir noe vekk så blir det automatisk flere sånne situasjoner. Har venta lenge selv også, men det går stort sett greit. Jeg setter opp avtalen på dager jeg er hjemme uansett, gidder ikke flytte på mine planer for å gi noe vekk. Stort sett er folk til å stole på. Du klager jo i bunn og grunn på menneskeheten her nå, har lite med AF å gjøre :P

 
Postet 27.06.2008 kl. 10:06
[Rapportér innlegg]
8  

Marius F
Medlem male.gif
Fra: Tyristrand
sitat av Joakim:
Kanskje man rett og slett bør begynne å kreve forhåndsbetaling når en har inngått en avtale? Da kan jo kjøper gjerne ikke dukke opp... ;)


Det er jo forsåvidt en ide for selger, men trur uten at jeg har erfaring værken fra kjøp eller salg her at det er like mange useriøse selgere som kjøpere dessvere. Det er en ukultur det blir stadig mer av og finnes alle steder :(

 
Postet 27.06.2008 kl. 10:20
[Rapportér innlegg]
9  

Linda Kristin
Medlem female.gif
Fra: Askim, Østfold
Jeg er helt enig med deg i det du sier liv_65.
Drar absolutt ikke alle over en kam, men det finnes akvarister som burde ta seg selv i nakken litt. Mener at når ting ikke passer eller noe skjer burde man kunne si ifra.
Burde også vært en form for tilbakemeldingsfelt alla det de har på nattakvariet. Da kan man fortelle hva man syntes etter kjøp/salg

Mvh Linda

**Indre Østfold Akvarieklubb** Malawi, Tanganyika og Victoria - all good things come in threes...
 
Postet 27.06.2008 kl. 10:30
[Rapportér innlegg]
10  

Aggi
Medlem female.gif
Fra: Bergen
Det har desværre skjedd et par ganger der uforutsette ting har skjedd Når jeg har vært i ferd med å kjøpe ting..
Men det er jo ikke enkelt å være aleinemor uten bil og med minimalt med penger heller.. Men klart man gir beskjed hvis man må bryte en avtale... Ellers blir jo selger sittende å irritere seg over folk som ikke kommer.

Jeg har også opplevd at folk har ombestemt seg før de kom for å kjøpe, og det er nå greit, så lenge man får beskjed.

Men hvis folk begynner å ville levere inn igjen det de har kjøpt, og forlanger pengene tilbake, da hadde jeg sikkert blitt litt småtullete i hodet ;)

Aggi :)
 
Postet 27.06.2008 kl. 14:35
[Rapportér innlegg]
11  

Loomis
Moderator male.gif
Fra: Lørenskog
sitat av liv_65:
Ikke for å snakke om tilfeller hvor en har tatt jobben med å tømme akvariet, fange fisk for deretter å måtte slippe dem uti igjen.


Det er vel dette som er det mest kjedelige med "kjøpere" som ikke dukker opp, antar jeg.
Jeg har heldigvis ingen uheldige opplevelser angående salg av fisk.
Planter og utstyr er det ikke så nøye med, for disse er så lette å fange...

 
Postet 27.06.2008 kl. 15:18
[Rapportér innlegg]
12  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Ett karaktersystem har flere ganger vært diskutert her på AF, og siden dette innebærer masser av faremomenter, er det noe som ikke er tatt med.

Men at det kan være ergelig både å vente på varer, eller å vente på kjøpere, som ikke dukker opp, det er jeg enig i.
Er vel ikke uten grunn at jeg foretrekker å sende ting via posten/buss. Til og med posten er mer pålitelig enn enkelte mennesker :S

Jeg syntes det er hver enkelts fordømte plikt å melde fra om de ikke kan holde en avtale, enten det nå er det ene eller det andre.
I dag, der 99,99% av alle mennesker som beveger seg utenfor husets fire hjørner mer enn 4 ganger i året, har mobiltelefon. Å sende ei melding med "Beklager, rekker ikke å komme innom deg likevel. Du får gi bort/ selge til noen andre. Håper at det ikke ble for mye bry for deg :(" er noe som tar selv for utrente SMS-ere kanskje 2 min å skrive.
De fleste gangene en skal kjøpe eller hente noe lokalt, har man vel telefonnummeret til vedkommende.

Ex-akvarist
 
Postet 27.06.2008 kl. 16:27
[Rapportér innlegg]
13  

Liv H
Medlem female.gif
Fra: Tønsberg
Nettopp, det handler om å gi beskjed. Har all forståelse for at folk ikke alltid klarer å holde avtaler, men det går ann å gi beskjed. Jaja... det er heldigvis utrolig mange hyggelige og pålitelige sjeler her også :-D

Medlem av FAMBAI: Forente akvarister mot bruk av innkjøringsfisk.
 
Postet 27.06.2008 kl. 17:56
[Rapportér innlegg]