Home
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Om Akvaforum
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © Geir Rolfsnes © Bettina Fossen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Personlige egotråder...
Sider: 1 2 3 4 5 »
61  

Embla Ofelia
Inaktiv bruker
sitat av LOFFA:
Embla. (jeg velger ikke sitere jeg ser moderator har slettet lange sitat flere steder her) Jeg står inne for alt det jeg har skrevet og kan finne frem tråder du har skrevet i som bevis for det, om ikke innlegg/tråder er stengt. At du kommer i ettertid, med at du svarte med irioni fordi du mente Donald bare tullet er litt drøyt. Spesielt når du skriver som du gjør. Det var vel helst for at du ikke hadde noe annet svar. Men nok om det Embla. Det er ikke bare meg som kommenterer ditt innlegg, om du tar deg tid til å lese tråden etter ditt første innlegg. Orker ikke krangle hverken med deg eller andre, så for alles beste sier vi stopp her for våres meningsytringer. Et ordtak sier; den smarteste gir seg, og du er heller ikke dummere enn meg Embla enn at vi gir oss begge to. En kan vel si at vi begge er to "sterke" mennesker med sterke meninger, og vi tør å åpne munn. Ting kan til tider desverre oppfattes litt anderledes enn det det er ment. Ønsker deg fortsatt en fin natt ;- =)Jo jeg trodde han fleipet faktisk. Jeg var såpass overbevist om at ingen kan kritisere noen for å ha personlgi akvariumtråd her at jeg var med på fleipen og satte det på spissen. e virket nemlig helt utrolig merkelig på meg.

Du kan begynne med å si *unnskyld* istedenfor å rettferdiggjøre dine angrep og uberettigede beskyldninger mot meg. Å fortsatt stå for den dritten du har slengt til meg her vitner ikke om annet enn arroganse.

Men, nok om det.

Takk for meg og jeg vil slette profilen her, for jeg vil ikke være på et nettsted hvor man tillater seg å dure frem på den måten du har gjort mot meg,
men jeg får ikke svar fra akvaforum, så hvordan får jeg egentlig slettet profilen?

 
Postet 17.11.2010 kl. 13:40
[Rapportér innlegg]
62  

Lisbeth
Medlem female.gif
Fra: Oslo
sitat av Embla Ofelia:


Takk for meg og jeg vil slette profilen her, for jeg vil ikke være på et nettsted hvor man tillater seg å dure frem på den måten du har gjort mot meg,
men jeg får ikke svar fra akvaforum, så hvordan får jeg egentlig slettet profilen?


Og igjen er det noen som føler for å melde seg ut fordi en eller noen få har slengt med kjeften. Det er flere på dette forumet folk kan forholde seg til...

 
Postet 17.11.2010 kl. 14:31
[Rapportér innlegg]
63  

Siljee
Medlem female.gif
Fra: Fagerstrand
Egentlig hadde jeg ikke lyst til å skrive noe, men klarer ikke la være.

Må man være så hårsåre og alltid tolke ting i verste mening? Dette er et forum, vi skriver og det vi skriver kan ofte tolkes på flere måter!

Må det alltid bli personlig når noe diskuteres???

Og til TS, kanskje et litt krasst førsteinnlegg mtp ømme tær her på forumet, men er helt enig, med deg og andre med konstruktive innlegg i denne tråden, at vi alle har et "ansvar" om å holde forumet oppe og aktivt! Ikke bare sulle i vår egen lille verden, hele tiden :-) Men thumbs up for BÅDE personlige tråder OG et aktivt fora!

Hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten :-)
 
Postet 17.11.2010 kl. 14:44
[Rapportér innlegg]
64  

Wobbler
Medlem male.gif
Fra: Kongsberg
sitat av Geir Kristiansen:

Det som bekymrer meg for tiden er at de som kan kalles for kompetente akvarister går lei av forum. Jeg registrerer at det er mange som har meget lav terskel når det gjelder det som jeg vil kalle for spissformulering. Denne tråden er et eksempel på dette.Helt enig med moderator her. Personlig synes jeg desverre forumet har blitt mindre interessant de siste månedene.

Akvaforum har en flott "infrastruktur" og oppbygging av forumet. Selv så bruker jeg utenlandske akvarieforum mye, men har stadig returnert til AF grunnet god oppbygging av siden, bra databaser og galleri etc. AF er etter min mening fullt på høyden her. Hvorfor merker jeg da at interessen for AF synker for meg personlig?

1. Som moderator skriver så er det dessverre en økende grad av spissformuleringer og opphetete diskusjoner på forumet. Det synes å være en godt utbredt hakkeorden her og skulle noen være så drøye å utfordre dette så er diskusjonen i gang.
Frustrasjon og irritasjon kommer tydelig til syne i innleggene , folk skal "taes" og dette genererer endel "fornærmede" medlemmer. Om det er mange innlegg, antall kar eller stor tro på egne ferdigheter gjør at noen føler seg høyere på forumets "rangstige" enn andre får bli opp til enhver å tenke over. Personlig synes jeg vi skal ha gjensidig respekt og folkeskikk uavhengig av erfaring og fartstid i forumet. Jeg ønsker å dyrke akvariehobbyen i et forum som deler samme interesse. Krangling og høylytt diskusjon kan jeg finne på VG sin debattsider, ønsker det ikke her.


2. En stor del av temaene som taes opp i forumet er av meget basal art. Med dette mener jeg at det er en stor det av det som taes opp er nybegynnerspørsmål eller spørsmål angående arter som er av mindre interesse for de som har hatt akvarium en stund. Ikke misforstå meg her, disse spørsmålene er viktige å skal selvfølgelig besvares. Jeg mener imidlertid at det kansje er en ide å lage et rom for de som er mer erfarne der mer dyptgående diskusjoner angående ulike temaer taes opp. Dette tror jeg kan gi den mer erfarne akvaristen et bedre diskusjonsmiljø samt opprettholde og videreutvikle kompetansen innen forumet.

Håper at de litt negative holdningene snart forsvinner fra forumet og at vi har et innholdsrikt og aktivt AF i tiden fremover!
Wobbler

(Sist endret 17.11.2010 kl. 15:16 av Nils Vollstad
Årsak: Endret sitat )
 
Postet 17.11.2010 kl. 14:46
[Rapportér innlegg]
65  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
sitat Embla
Jo jeg trodde han fleipet faktisk. Jeg var såpass overbevist om at ingen kan kritisere noen for å ha personlgi akvariumtråd her at jeg var med på fleipen og satte det på spissen. e virket nemlig helt utrolig merkelig på meg.
Du kan begynne med å si *unnskyld* istedenfor å rettferdiggjøre dine angrep og uberettigede beskyldninger mot meg. Å fortsatt stå for den dritten du har slengt til meg her vitner ikke om annet enn arroganse.På spissen eller ikke Embla. Mange følte nok at du ga uttrykk for noe som mange var uenig med deg i og da kom svar som forventet spør du meg. Jeg står for det jeg skriver og sier, men er ikke så "liten" at jeg ikke kan si unnskyld for noe som kanskje kan ha kommet feil ut. Unnskyld. Som nevnt tidligere er vi begge sterke personer med sterke meninger og personlighet. Ofte går det galt når to slike begynner å ytre meninger om og til hverandre. Beklager dette, Embla. ønsker deg alt godt, selv om det kanskje ikke virker slik.

Vi har nok like stor glede av vår hobby, med eller uten tråd her. Jeg kommer til å fortsette med min tråd, da dette gir meg glede. Både med mine uttrykkelser med ord og bilder, samt tilbake meldinger. Uavhengig av hva du ønsker videre, ønsker jeg deg lykke til

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 17.11.2010 kl. 14:51
[Rapportér innlegg]
66  

Nils Vollstad
Medlem male.gif
Fra: Tromsø
sitat av Embla Ofelia:
hvordan får jeg egentlig slettet profilen?
Bruk denne siden. Her står det;

Slette medlemskap

Sletting av medlemskap er en manuell operasjon som utføres av Webmaster. Fyll ut skjema under for å sende melding om at du vil bli slettet

Jeg forstår at dersom medlemskapet mitt blir slettet, forsvinner eventuelle registrerte akvarier, annonser, oppdrett og annet brukergenerert innhold jeg har stått for.

Foruminlegg vil ikke bli slettet, og heller ikke materiale som er registrert i kunnskapsbasen.

 
Postet 17.11.2010 kl. 15:14
[Rapportér innlegg]
67  

Sparesset
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Hvordan sletter man personlige tråder da..?

Fiskedilla - en svært hissig sykdom som først og fremst angriper fornuft- og interesse feltene i hjernen. Stort sett uhelbredelig.
 
Postet 17.11.2010 kl. 16:03
[Rapportér innlegg]
68  

Loomis
Moderator male.gif
Fra: Lørenskog
sitat av Sparesset:
Hvordan sletter man personlige tråder da..?

Du kan slette innlegg i din personlige tråd hvis du blir plussmedlem.

 
Postet 17.11.2010 kl. 16:09
[Rapportér innlegg]
69  

Sparesset
Medlem female.gif
Fra: Oslo
Slette hele tråden tenkte jeg på :)

Fiskedilla - en svært hissig sykdom som først og fremst angriper fornuft- og interesse feltene i hjernen. Stort sett uhelbredelig.
 
Postet 17.11.2010 kl. 16:10
[Rapportér innlegg]
70  

Therese Koller
Medlem female.gif
Fra: Mesnali
Nå er jeg forholdsvis ny her inne (2/3 mnd medlemskap), og selv så leser jeg minimalt personlige tråder, med tanke på at jeg må starte fra s. 1 og lese 1000 sider. Jeg har heller ikke lyst til å ha personlig tråd ennå, føler meg ganske tilfreds med forumet generelt :)
Må si jeg ikke skjønner problemet helt, eller hva Donald skal frem til. Kan nok hende det er noen misforståelser her. Hvis det er sånn at han mener at folk har egotråder, så må han nesten få lov til det. Folk er forskjellige med ulike syn, og man kan selvfølgelig tolke trådene forskjellige. Nå tolker jeg det slik at Donald ønsker at noe av det folk skriver i trådene burde vært andre steder (sykdommer/vannverdier/etc), slik at nybegynnere kan lese dette, i stede for at nybegynnere skal skumme gjennom 1000 sider for å finne svar på sine problemer. Prøver bare å tolke det positivt, tror ikke Donald mente noe negativt i det han skrev??

 
Postet 17.11.2010 kl. 16:23
[Rapportér innlegg]
71  

Bettina
Medlem female.gif
Fra: Akershus
Hvorfor skal man egentlig begynne å slette både profiler og personlige tråder?? Tjener man noe på det lissom?

 
Postet 17.11.2010 kl. 16:39
[Rapportér innlegg]
72  

Solveig G S
Medlem female.gif
Fra: Jessheim
Jeg har lest gjennom hele tråden, og vil egentlig bare kommentere en av uttalelsene som gjentas:
Ting bør ikke tas i personlig tråd, dersom den kan ha allmenn interesse.

Men så er det slik, og det lærte jeg tidlig, at mange her inne blir irritert over at det spørres om ting det er spurt om før, og henviser til søk-funksjonen. Da kan det være at man lar være å lage en ny tråd, for ikke å irritere de som mener å ha lest samme tråden en xillion ganger før...

Jeg spør, og lærer! :-)
 
Postet 17.11.2010 kl. 19:12
[Rapportér innlegg]
73  

fjelling
Medlem male.gif
Fra: Åmot
HoHo, Sårt tema gitt:)

 
Postet 17.11.2010 kl. 19:19
[Rapportér innlegg]
74  

Mountain
Medlem male.gif
Fra: Dalen
Noen betraktninger om denne tråden. ( Men de fleste er vel oppbrukt allerede )

Selv er jeg overbevist om at trådstarters formål med tråden var et spissformulert signal om omfanget og innholdet i disse personlige trådene.
Selv om Donald her ikke har brukt spesiellt har "skyts" og innlegget er av generell art, har dette tydeligvis fallt mange tungt for brystet. Etter reaksjonene å dømme har mange følt seg truffet.

I menneskets natur sier jo instinktet at en skal forsvare seg, og det blir da også gjort i full monn. Her er den klassiske debatten igang med for og imot, om ikke slike debatter er like konstruktive, engasjerer de, samt renser luften og temaet ligger dødt en tid, forhåpentligvis til ettertanke.

Når jeg leser i disse trådene , har jeg mang en gang undret meg over om ikke inhaveren av tråden hadde tjent på å være litt mer selvkritisk til dette inholdet som meddeles andre, mye er "pjatt prat, uintersangt og helt uten allmenn interesse"
Men for all del, det finnes jo interessange ting, men som mange har sagt før meg, post dette i de rette forumtrådene, så slipper vi å lese "pjattet."( Selvsagt spissformulert ).

Så til et forslitt og alt for billig utrykk. Hvorfor lese disse innleggene, det er jo frivillig. I den menneskelige verden er vi søkende, vi leser og samler viten, og på denne måten skaffer vi oss kompetanse.

AF er jo et forum med ganske stor aktivitet. Andelen av de personlige trådene er til tider helt oppe i 30 til 40%, og er stigende.

Så til slutt, det er lov å skryte, og det er lov til å være stolt av hobbyen sin, men det må også vere lov å sette søkelys på de personlige trådene, som stadig synest å ta en større del av forumet.

- Tore -

 
Postet 17.11.2010 kl. 20:32
[Rapportér innlegg]
75  

frosken
Medlem female.gif
Fra: solbergelva
Tusen takk Hr.Donald for at du ønsket å dele dine tanker og meninger til både nybegynnere og andre akvarister!
Det første som slår meg når jeg leser ditt innlegg i din trådstart er janteloven:

Janteloven lyder slik:

1.Du skal ikke tro at du er noe.
2.Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
3.Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
4.Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
5.Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
6.Du skal ikke tro du er mere enn oss.
7.Du skal ikke tro at du duger til noe.
8.Du skal ikke le av oss.
9.Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
10.Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.

Tusen takk for at du støtter oss her på dette forumet.Denne tråden var virkelig hyggelig lesning....

Aquarianer
 
Postet 20.11.2010 kl. 03:34
[Rapportér innlegg]
76  

Chris-Juventus
Medlem male.gif
Fra: oslo
Er vi ikke ferdig med den her tråden ennå? Folk har fått sagt sin mening og den bør kansje legges død? Folk skriver ennå som om Donald fortsatt debaterer hardt for sin mening.

 
Postet 20.11.2010 kl. 08:17
[Rapportér innlegg]
77  

LOFFA
Medlem male.gif
Fra: HOF I VESTFOLD
Juventus
For min del føles det litt at tråden egenlig på en måte fortsetter her

http://akvaforum.no/forum.cfm?thread_id=58251&sr=1&msr=1

Er enig med den som der skrev at det dukker opp en slik tråd stort sett hver gang en slik tråd som dette dukker opp. Da skal alle være snille og greie og pøbler som meg selv med etter noens mening, krasse svar må skjerpe seg. ( Jeg føler at jeg blir sett på som pøbel iallefall) Jeg mener at om en kommer med påstander som er spiss formulert, må en regne med krasse svar. Eller er det for mange pusekatter innpå her. Alle fora har diskusjoner og takhøyden må være høy da vi alle er enkelt individer med forskjellig meninger og oppfaninger. Når dere ser diskusjons program på TV eller politikere som krangler, sender dere da brev til stortinget? Kast taket og gjør porten vid, det skal være høyde for diskusjoner..... selv om det nå og da en skjelden gang kan gå litt langt.....

Apistogramma begins as an Interest, becomes a Hobby, takes over as an Obsession, and in its last stage, is an Incurable Disease!
 
Postet 20.11.2010 kl. 09:59
[Rapportér innlegg]
78  

siande
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Jeg orker ikke ta hele denne debatten, og jeg vet ikke hva Donald eller andre synes om min tråd, og det bryr meg ikke så mye heller.

For meg så er min personlige tråd på mange måter en liten blog. Det er ikke min store forumtråd som jeg har her for at alle skal lese og ta til seg kunnskap, det er min plass for å dele det jeg vil dele.

Jeg har en venn som også driver med akvarier, og vi møtes en veldig veldig sjeldn gang. I tillegg har vi akvarieklubb i Trondheim, men jeg har et aktivt liv og rekker sjeldent innom møtene der. Min tråd her en substitt for slik pjatt småprat som jeg ville kunne hatt med akvarieinteresserte venner i det virkelige liv. Mitt sted å dele alle disse småtingene jeg opplever, vise fram bildene mine, fortelle om opp og nedturer, sørge over død fisk og spekulere litt over ting jeg ikke alltid forstår helt men ikke vil opprette egen tråd for heller.

Jeg synes ikke det blir en "skrytetråd" av den grunn, men heller en kjærkommen mulighet til å få noe sosialt ut av akvariehobbyen. Uten en slik tråd så ville jeg nok fort fått lite annet enn prestasjoner å fokusere på for det er også av de få tingene som er lette å dra inn i andre tråder på forumet, lett å få oppmerksomhet for når man ikke får noe annet sosial ut av hobbyen. Bildetråder, fotokonkurransen, forklare at man har hatt oppdrett på bla bla bla i tråder over resten av forum; det blir skryt for meg, prestasjonsfokus. Hva skal man gjøre når man sitter og hopper a glede over å ha fått yngel? Uten en personlig tråd hvor man kan dele slik glede så vil det nok fort poppe opp vanlige tråder om "Yngel på *sjelden art*", som fort vil ha et enda større preg av rent skryt og behov for å vise hva man har fått til.


Dette er også et spørsmål om hva man vil at det forum skal være. Skal dette være et rent kunnskapsforum, hvor det eneste som er temaet er deling av kunnskap? Skal det være et sosialt forum (noe jeg tror mange akvarister har et behov for, det er ikke så lett å ta med seg hobbyen ut av huset)? Skal det være en miks?
Selv føler jeg at det burde være en blanding av begge deler, og da hører underfora som "personlige tråder" med, som en liten ventil for pjatt og sosialisering, folks skryt og sorger. Det er ikke så vanskelig å la være å åpne trådene om man synes det er ille:) Det blir som en annen blogg, ingen tvinger deg til å gå inn og lese blogger.

 
Postet 20.11.2010 kl. 10:37
[Rapportér innlegg]
79  

Sissimor
Medlem female.gif
Fra: Trondheim
Veldig godt skrevet Siande ;D

Har våte drømmer
 
Postet 20.11.2010 kl. 13:28
[Rapportér innlegg]
80  

Humunuku
Medlem male.gif
Fra: Oslo
Vær stolt av fiskene dine!
Vær stolt av det du får til!
Ikke skam deg for å dele gleden ved å være akvarist med andre!
Ikke skam deg for å dele din kunnskap med andre!
Ikke skam deg for å fremme dine arter og det du driver med slik at andre også kan bli interessert!

Har du en dårlig dag er det også en dårlig dag for å trykke på knappen for "svar" eller "Ny tråd". Er du litt lei av forumet, gjør noe annet.

Det jeg synes er merkelig er at det er passende for trådstarter å kritisere folk for å skryte av seg og fiskene sine i (mer eller mindre) personlige tråder på et forum, men at trådstarter ikke ser seg tjent med samme debatt på forumet der han også har rollen som moderator. Og hvor folk er like store skrytepaver som her. :-)

 
Postet 20.11.2010 kl. 13:53
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2 3 4 5 »