Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang © Anette Tøgard © Håvard Støre Andresen
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Nå begynner karet å komme seg :)
Sider: 1 2
21  

munda
Medlem female.gif
Fra: Bodø
Flotte fisker det der!! Herlig følelse det der, å gå i butikken og peke, den skal jeg ha, og den, og de der.... For så å komme hjem og få fiskene over i akvariet.... Dette er rus det, sunn rus!!! :D

 
Postet 09.05.2006 kl. 08:21
[Rapportér innlegg]
22 Redd og skvetten Scalare

Hysteria
Medlem female.gif
Fra: Lindesnes
Scalarene mine har vært noe pysete av seg, men de har kommet seg litt nå i det siste syns jeg. Spesilet den mørke, som jeg kaller han.. Han er blitt mer frempå når jeg mater de, svømmer rundt og spiser,gjerne opp til overflata for å snappe til seg litt. Mens "ho" er mer pysete.. Ho tør nå å svømme rundt å spise litt ho også, men er ikke så "vågal" som han..
Da jeg matet de i dag sto de inne i et hjørne å kikket, og da jeg slapp ned en malletabelet, som desverre satt kursen mot de, ble ho så vettaskremt at ho gjemte seg nedi sanden, gravde seg ned. Jeg fikk helt vondt i magen. Stakkars tenkte jeg.. Og ble redd for at ho ikke ville klare seg, og ville dø der ho lå.. Men etter at det gikk ei lita stund kom ho frem igjen, og begynte sakte men sikkert å spise litt sammen med den andre.. Så det går nå bra med ho.. Men det var ikke no koselig å se at ho ble SÅ redd bare for en malletab som kom flytende nedover, mot henne da..
De er forøvrig veldig glade i disse malletabelettene.. gøy å se på når de svømmer ned og tar hele tabeletten i munnen, for så å bite av en liten flik... Og når de snapper opp mat fra bunnen, og spytter ut sanden de får i munnen.. hehe.. Flotte og stilige fisk! Bare så synd de er så redde. Har hatt de i 8 dager nå. Håper snart de vil føle seg tryggere og ikke bli så redde for alt som skjer.. Men merker godt de er tryggere i karet nå enn da jeg fikk de, nå svømmer de rundt som bare det i hele karet...

De andre fiskene ser ut til å kose seg. De boltrer rundt som bare det.. de gøyeste fiskene må være de kinesiske algespiserene.. de er det liv i! Turner og tummler som bare det :) Artig å se på de når de farter rundt og sutter på det de måtte finne :)
Kikka på to i sta som gjorde akkurat det samme.. svømte sammen, suttet sammen.. Og inni mellom så det ut som de skulle til å sloss, men så tenkte jeg at det kanskje bare er flørting? Artige å se på er de ihvertfall :)

Som sagt, så er det nå 8 dager siden jeg fikk mine første fisk. Alt har gått bra. De første dagene var det så vidt jeg turte å se oppi karet, i frykt for å finne noen døde. Men de lever i beste velgående allesammen..
Og vannprøvene er fine.. Har ikke hatt utslag på nitritt i det hele tatt. (karet har stått i over 3 uker,2 uker uten fisk, 1 uke med) Ikke noe forandring på noen av prøvene. Så dette ser jo bra ut :)

Jeg må vel ta å skifte ut litt vann nå. ? Siden jeg bør ta det ei gang i uka ca..

(Sist endret 16.05.2006 kl. 11:07 av Hysteria )
 
Postet 16.05.2006 kl. 11:03
[Rapportér innlegg]
23  

Stina Engerud
Medlem female.gif
Fra: drammen
det er sjelden det skader å bytte vann, nå har du også hatt oppi en del fisk på en uke så bytt du :)

møkkatastatur... *KLASK !*
 
Postet 16.05.2006 kl. 11:54
[Rapportér innlegg]
Sider: 1 2