Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Annette Kleven © Simon Sjursen © Silje Oksavik
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Trenger hjelp til senegal bikir
1  

bitten
Medlem female.gif
Fra: stavanger
Har en Senegal Bikir,som trolig har fått forstoppelse.Det bare vokser og vokser bak der han gjør fra seg,har ikke sett han har bæsjet heller på lenge.Snakket med en og han mente det kunne være den hadde spist en stein som han ikke får ut igjen,så gjør at det har stoppet opp.Er det noen som har noen råd om hva jeg skal gjøre,eller bør jeg bare ta liv av fisken.

 
Postet 25.06.2008 kl. 19:18
[Rapportér innlegg]
2  

bitten
Medlem female.gif
Fra: stavanger
ingen som har et svar

 
Postet 25.06.2008 kl. 21:45
[Rapportér innlegg]
3  

Frank Angell
Medlem male.gif
Fra: Hjemme
Om fisken har forstoppelse som følge av spising av fremmedlegemer som setter seg i tarmen, er det kun en vei det går, med mindre ikke kjenner noen som driver med kirurgi på fisk (ingen her til lands, så vidt jeg vet).
Om det er forstoppelse på grunn av feil kosthold, vil dette kunne rette seg om fisken får det kostholdet den har krav på, evt ved hjelp av økt mengde magnesium i vannet (1 strøken teskje magnesiumsulfat pr 9L vann).

Det kan være andre grunner til at fisken buler ut bak, det kan være en svulst som vokser (kan være svulst i tarmen også, siden den ikke skiter), det kan være en tarmprolaps.

Det er vel kun med den vanlige forstoppelsen at fisken har noen sjangs...
Siden fisken allerede går i ett kar som er ganske uegnet, ville jeg personlig avlivet fisken. Sjangsen for at den kan komme seg i form igjen, er liten, og det er jo karet også ;)

Ex-akvarist
 
Postet 25.06.2008 kl. 22:27
[Rapportér innlegg]