Home
Du er her: Forside > Akvarieforum > Nybegynner >
Siste innlegg Retningslinjer
Om svar og råd i forumet. Alle bør lese!
Søk kun i forum

Søk bare i forumet Nybegynner
RSS-feed for dette forumet for dette forumet
Fora:
Nybegynner Fisk Snegler/skalldyr Planter Design / Aquascaping Oppdrett Hagedam Saltvann Brakkvann Vannverdier Sykdom Fór og fóring Foto & Film Teknisk Gjør det selv Butikker og produkter Hva skjer? Personlige akvarietråder Artikkelforum Diverse Om Akvaforum Off topic - diverse
 
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen © RunarH © Monica Løkkemo
Tilfeldig akvarium
Månedens akvarium
Akvaforum p� Facebook
Søk
Siste innlegg
Hvilket møbel?
1  

Maddy
Medlem female.gif
Fra: Akershus
kan man ha akvarie på? har en 63 liter nå,som står oppå en trebenk på kjøkkenet,men fikk til min store skrekk se at den heller litt nedover der akvariet står:S er det ett billig møbel som ikke tar så mye plass,man kan bruke??

 
Postet 03.04.2010 kl. 07:18
[Rapportér innlegg]
2  

Frode Berntzen
Medlem male.gif
Fra: Kråkstad
Til ett så lite akvariet så kan du nesten bruke hva som helst av bord så lenge det er stødig, det viktigste er at akvariet står i vater slik at belastningene blir likt fordelt på alle veggene i akvariet..... utrolig hva ett bord tåler .....

Mine akvarier er en forlengelse av mitt liv under vann 960 +530 + 160 + 120
 
Postet 03.04.2010 kl. 09:44
[Rapportér innlegg]
3  

Maddy
Medlem female.gif
Fra: Akershus
sikker? iom at den heller litt...tror ikke det er noen stor fare,men..
ett 120 liters akvarium da?

 
Postet 03.04.2010 kl. 10:39
[Rapportér innlegg]
4  

RunarH
Medlem male.gif
Fra: Frekhaug, Bergen
Mange bord vil tåle det. Selv en stol skal jo kunne holde på den vekten. Men en del ikea-møbler ville jeg vært kritisk til å bruke, siden de som oftest bruker sponplater som ikke tåler så mye. Akvariet vil nok veie rundt 100 kg, så du kan jo spørre på møbelbutikker o.l.

______ RunarH
 
Postet 03.04.2010 kl. 10:40
[Rapportér innlegg]
5  

Webe
Medlem female.gif
Fra: Førde, Sogn og Fjordane
120 Liter vann veier 120 kg..... pluss sand og det man skal ha oppi- det er ikke hvilken som helst hylle el reol som tåler det... kjøp skikkelig akvariumsreol el forsterk det du vil bruke!

 
Postet 18.04.2010 kl. 23:36
[Rapportér innlegg]
6  

FiskeAlex
Medlem male.gif
Fra: Bergen/Lille Sotra
Jeg må si meg enig med flere av de tingene som blir sagt her i innleggene, det er veldig viktig at akvariet står i vater, ikkje bare for akvarie sin skyld med også for reolen, reolen tåler vesentlig mindre hvis den heller ikkje står i vater. Samt akvariet kan sprekke, og det er ikkje så lett å få igjen på garanti heller, stort sett de fleste akvarie leverandører har bare garanti på det tekniske, og ikkje glass.
Jeg ville nok kjøpt meg en skikkelig akvarie reol så er du sikker, du kan helt sikkert bruke andre type reoler som egentlig ikkje er beregnet for akvarie med da ville jeg forsikret meg forsterkninger så du vet at den tåler det.
Ikea ville jeg ikkje brukt, som sagt før i innlegget så er de laget av sponplater, noe som ikkje ståler særlig mye og de tåler svært lite vann før de begynner å gå i oppløsning.
Lykke til hvertfall ;)

Elsker Corydoras og nesten all type stimfisk. 19*42*63*70*180
 
Postet 19.04.2010 kl. 14:54
[Rapportér innlegg]
7  

Stigd2
Medlem male.gif
Fra: Stavanger
Ikea har flere tusen forskjellige produkter og har selfølgelig bord som kan brukes til å ha et akvarie på, på lik linje med at living også har møbler i svake materialer som ikke egner seg å ha noe tungt på. At man ikke kjøper noe 10mm spon bord, eller lignende er jo mer sunn fornuft.

men til et 63liter er det nokk mye som kan være brukbart

 
Postet 19.04.2010 kl. 19:50
[Rapportér innlegg]